Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Batoľa 1 až 3 roky - Ako mám odnaučiť malú od plienok?

Ako mám odnaučiť malú od plienok?

od karin2007 » Pon Júl 13, 2009 8:41 am

Som už s toho trošku zúfalá.Mám tri deti,tie dve staršie som od plienok odnaučila bez problémov ale najmladšia dcérka,ktorá bude mať v januáry 3 roky má ešte stále plienky.Skúšali sme už všetko možné,ale vobec nechce chodiť na nočník,stále plače keď jej dáme namiesto plienky nohavičky.Skúšame ju dávať na nočník ale vobec sa tam nevyciká.Poraďte mi čo mám ešte vyskúšať?Ďakujem.Maťa.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 5
Registrovaný: Ned Sep 30, 2007 12:00 am

od Tarajova » Pon Júl 13, 2009 11:54 am

Ahoj! Ja som malého odnaučila od plienok tak, že som mu kúpila krásne slipky, boli na nich autíčka, hudobné nástroje,... a keď si ich pocikal, tak som mu ukázala, že také krásne slipky si pocikal. Ak by som ti mala poradiť, nedávaj malej už cez deň vôbec plienky, keď sa počurká, ukáž jej aké je to mokré a už nech si druhé nohavičky nepociká. Skúste teraz cikať do trávičky, keď nechce na nočník. Je teplo a určite to zvládnete, držím vám palce! Zuzana
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 25
Registrovaný: Štv Feb 05, 2009 3:11 pm

od sandras » Pon Júl 13, 2009 1:31 pm

aj u nas pomohlo prestať uplne (a dôsledne) davať plienky cez den
moje deti sa teda odučili relatívne rýchlo vo veku cca. 2 roky
ked som zistila, že si uvedomuju, že ciakajú, zrušila som uplne plienky
prve 2-3 dni sa skoro zakaždým pocikali, a vždy som dorazne dohovorila, vysvetlila, že mali do nočníka (bez kriku a trestania, len vážnym hlasom)

niekdy pomože aj príklad staršieho kamaráta, surodenca
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od rikisz » Uto Júl 14, 2009 10:41 am

nám sa to tiež podarilo vo veku dvoch rokov cez deň a noc asi o dva mesiace neskôr.malý mi sám povedal citujem" nedávaj mi, už plienku ved ja som už veľký chlapec" .skús jej nakúpiť nohavičky, aj my sme to tak robili, že krásne slipíky plačú, lebo ich pocikal.
nedávať plienky, nechaj ju behať na holáka, alebo len v nohavičkách.ja som to skúšala aj tak, že som ho osprchovala vlažnou vodou ale nešlo to zo dňa na deň ale, trvalo to asi mesiac a ešte aj teraz sa stane, že sa pošmykne a to má tri roky.
len jej už nedávaj plienky ani ked bude drankať.mne napríklad doteraz kakal do nočníka, ale kedže ide dô škôlky v septembri tak som ho naučila na záchod.kúpila som mu tú redukciu na záchod asi ked mal rok, neskutočne sa jej bál , ale teraz ho zaujímalo, čo to je tak odvtedy kaká na záchode.A čo spievajúci nočník?aj ten nám pomohol.no musíš nejak špekulantsky na ňu ísť.držím palce.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 62
Registrovaný: Pon Jún 02, 2008 12:00 am

od katelara » Štv Júl 16, 2009 11:57 am

my sa už síce pýtame, ale bolo to veľmi ťažké kým k tomu prišlo. Nepomohli ani kráááááásne nohavičky, ani vyhrávajúci nočník. Na nočník si sadla, ale bez výsledkov. Aj nohavičky sme nosili a stále ju presviedčali,že je veľká a plienky sú hanba. Ona to aj sama povedala keď niekde zbadala plienky, že hanba fuuuuuuj ha. Dávala som jej plienku na deň dole, ale ona sa mi nevycikala a ani nepocikala. Držala to v sebe a potom ju neskutočne bolelo bruško, až mi plakavala. Tiež som už bola z toho zúfala. Pýtala som sa aj lekárky či je to normálne. Povedala mi iba jedno MUSÍ DOZRIEŤ. Tak som sa potom sama seba pýtala a kedy to bude??? Veď bude mať 3 a nič! Začala sa pýtať zo dňa na deň sama od seba bez toho že by som ju nútila a hneď aj na noc. Asi je fakt niečo s tým DOZRIEVANÍM. My sme mali problémy pri pôrode tak sme začali aj neskoršie chodiť ako by sme mali. Ale už je všetko v poriadku a tešíme sa do škôlky :) :) :) :) :)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 127
Registrovaný: Uto Jún 17, 2008 12:00 am
Bydlisko: Topoľčany

od Jamirka » Štv Júl 16, 2009 1:35 pm

Prvorodená dcérka sa odučila od plienok relatívne neskoro, mala skoro tri roky, a na noc sme plienku potrebovali až do 4 rokov. Synček je v tomto šikovnejší, teraz má 2,5 roka a už pol roka fungujeme cez deň bez plienok. Aj v noci má plienku vačšinou suchú, pomaly skoncujeme aj s tým, len nechcem, aby mal veľa zmien naraz, teraz som ho konečne definitívne odstavila pred týždňom, tak ešte máme problémy s týmto, a za dva týždne ho čakajú jasličky...
Jemu pomohli takisto slipky s obľúbeným obrázkom vláčika Thomas. Tie slipky keď zacikal, tak plakal... a začal si dávať pozor. Zvládol to pomerne rýchlo. A pomohol aj výber nočníka podľa vlastného výberu. Synček si vybral ružovú stoličku s nočníkom :wink: Manžel šomral, že pre chlapca ružový..., ale keď sa výsledok dostavil po týždni, tak uznal svoj omyl :lol:
Malý si ráno, aj cez deň keď potrebuje sadne na nočník sám a zapne si telku na 10 min, ale toto nie je pravidlo, alebo niekedy si vezme sám knižku, časopis :wink:
Veľa zdaru, ale myslím, že to nie je nič hrozné, treba len s trpezlivosťou skúšať. Každému diaťatku trvá niečo dlhšie ako jeho rovesníkom. Napr. môj krpec stále nerozpráva, má len svojich 5 slov :? , ale ono to príde, netreba nič stresovať :!:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 139
Registrovaný: Pia Jan 04, 2008 1:00 am

od nicolett » Pia Júl 17, 2009 9:01 pm

ahojte mile maminy ja sa chcem k tejto teme opytat ako ste odnaučili od plienok ale v noci moja mala ma 21mesiacov cez den nemame plienky a pyta sa na nočnik cikat kakatmame nohavičky ale v noci ako by som to mala začat? toto je moje prve babo tak neviem ako dalej dakujem
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 43
Registrovaný: Štv Feb 26, 2009 9:27 pm

od alex » Pia Júl 17, 2009 9:43 pm

nicolett píše:ahojte mile maminy ja sa chcem k tejto teme opytat ako ste odnaučili od plienok ale v noci moja mala ma 21mesiacov cez den nemame plienky a pyta sa na nočnik cikat kakatmame nohavičky ale v noci ako by som to mala začat? toto je moje prve babo tak neviem ako dalej dakujem


to si musí dieťa samé uvedomiť... podľa mňa sa to naučiť nedá
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1691
Registrovaný: Uto Feb 27, 2007 1:00 am

od nanaaa » Sob Júl 18, 2009 11:13 am

alex píše:
nicolett píše:ahojte mile maminy ja sa chcem k tejto teme opytat ako ste odnaučili od plienok ale v noci moja mala ma 21mesiacov cez den nemame plienky a pyta sa na nočnik cikat kakatmame nohavičky ale v noci ako by som to mala začat? toto je moje prve babo tak neviem ako dalej dakujem


to si musí dieťa samé uvedomiť... podľa mňa sa to naučiť nedá


Úplne súhlasím.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 489
Registrovaný: Štv Sep 04, 2008 10:45 am

od nicolett » Ned Júl 19, 2009 6:12 am

dakujem za odpovede aj podla mna netreba to nutit dieta same bue vediet kedy . pekny dnik
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 43
Registrovaný: Štv Feb 26, 2009 9:27 pm

od sandras » Ned Júl 19, 2009 8:34 am

nicolett, nočnu plienku možeš vziať vtedy, ked dieťa bude niekolko noci za sebou suché
dieťa zvyčajne v hlbokom spánku neciká ... plienku pociká bud ešte večer, alebo ak sa v noci trošku preberie, alebo rano hned po zobudení

naše deti sa od nočnej plienky odučili vlastne skoro hned, ako začali chodiť na nočník. Zistila som, že dcerka ak mala plienku mokrú, tak sa pocikala až rano, po zobudení, takže hned ako vstali, dala som ju vycikať na nočník a plienka zostala suchá.
Syn sa mi začal v noci budiť na cikanie sám od seba, ked sa začal pýtať, budil sa tak 2x v noci ... teraz sa pýta asi 5 mesiacov a už sa nebudí, vydrží do rána (ma 2 roky a 4 mesiace), ale aj spí celú noc a v noci nepije ... ale to sme v našom okolí skôr výnimka, skoro všetci naši kamaráti v podobnom veku ešte plienku maju. Do 4-5 rokov je to normálne, že sa dieťa v noci pociká... takže sa s tým nestresuj, príde to samo.
Niektorým deťom treba obmedziť večerné pitie, po 18:00 už dávať menej piť... ale naš maly napr. pred spaním vždy vypije v postielke 2 deci mlieka a nepociká sa.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od nicolett » Ned Júl 19, 2009 11:49 am

ahoj sandras tvoje prispevky čitam rada maš naozaj take mudre nazory a hoci sa nepozname tak si mi sympaticka ano aj moja mala vela pije a ešte ma aj kakavko večer pred spanim ale v noci nahodou tiež ma suchu plienku a cika len večer alebo rano cez den nemame plienku vobec už ide sama na nočnik alebo kriči že jej treba cikat a vonku tiež v pohode čupne si a je to len v noci som si myslela že ja by som mala nejako zasiahnut ale je mi luto budit ju a nema ešte ani dva roky teraz bude mat 16septembra posluchnem ta a ved to pride dakujem
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 43
Registrovaný: Štv Feb 26, 2009 9:27 pm

od sandras » Ned Júl 19, 2009 12:02 pm

tak to sa ti krásne pýta, ked nemá ešte ani 2 rôčky :wink: :D
Mne sa dcerka pýtala cez den až po 2. narodeninách a to mala na kakanie ešte 2-3 mesiace plienku, lebo na šerblík odmietala. Syn sa začal pýtať od 23 mes. cez den a asi o 2 týždne sme zrušili plienku aj na noc. Zo začiatku to bolo dosť náročné pri synovi ... cez den sme vobec nemohli odísť dalej od domu, lebo išiel vylučne na svoj šerblík, a v noci sa začal aj budiť (čo mi pretým spával od roka celú noc), aj rano som hned ako sa prebral musela hned s ním letieť na šerblík. No teraz už pekne vydrží... aj rano, ked sa zobudí pije najskor mlieko a až potom ide na šerblík.

Ale do trávičky po stojačky sa vycikať nevie, jedine posediačky na šerblík alebo velke WC ... Tak ked cestujeme, vždy musím dať vycikať, ked je šanca... Tiež ho nejdem nútiť, asi má nejaký blok a inak mu to proste nejde. Aj som mu ukazovala chlapcov, ako cikajú vonku ... bez výsledku :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od sisu22 » Pon Júl 27, 2009 10:06 pm

alex píše:
nicolett píše:ahojte mile maminy ja sa chcem k tejto teme opytat ako ste odnaučili od plienok ale v noci moja mala ma 21mesiacov cez den nemame plienky a pyta sa na nočnik cikat kakatmame nohavičky ale v noci ako by som to mala začat? toto je moje prve babo tak neviem ako dalej dakujem


to si musí dieťa samé uvedomiť... podľa mňa sa to naučiť nedá


no moj krpec (v auguste 2 roky) si to uvedomuje az veeelmi :wink: krici,cuuur,dam ho na serblik,sedi,stupne si a pocika sa..ani za nic do serblika :( ale sme pokrocili,skor si tam bez plienky nechcel ani sadnut,teraz uz aj bez plienky,tak hadam to dako pomaly pojde
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 4085
Registrovaný: Uto Máj 13, 2008 12:00 am

od alex » Pon Júl 27, 2009 10:17 pm

sisu22 píše:no moj krpec (v auguste 2 roky) si to uvedomuje az veeelmi :wink: krici,cuuur,dam ho na serblik,sedi,stupne si a pocika sa..ani za nic do serblika :( ale sme pokrocili,skor si tam bez plienky nechcel ani sadnut,teraz uz aj bez plienky,tak hadam to dako pomaly pojde


Môj malý sa "odučil" keď mal cez 2,5r. takže ešte máš čas :wink: a potom to išlo veľmi rýchlo ... do 2týždňov bol bez plienky aj na noc ... netreba to siliť ...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1691
Registrovaný: Uto Feb 27, 2007 1:00 am

Ďalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť