Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Batoľa 1 až 3 roky - chodenie..

od ingrid00 » Str Jún 10, 2009 5:32 pm

ahojte maminky.tak ta moja Ninka stale nebežká,zajtra ideme na neurologiu a ....Som trošku aj zufala z toho,ale ma všetko v poriadku tak uvidíme...pa
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 195
Registrovaný: Ned Máj 25, 2008 12:00 am

od ellanoir » Str Jún 10, 2009 9:17 pm

ingrid00 píše:ahojte maminky.tak ta moja Ninka stale nebežká,zajtra ideme na neurologiu a ....Som trošku aj zufala z toho,ale ma všetko v poriadku tak uvidíme...pa



Drzim palce, nech je vsetko ok
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 311
Registrovaný: Pia Aug 01, 2008 12:00 am

od ingrid00 » Štv Jún 11, 2009 9:19 am

:lol: Dakujem.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 195
Registrovaný: Ned Máj 25, 2008 12:00 am

od inguli » Pia Aug 07, 2009 8:37 pm

ingrid00 píše:martinka 74 toto som asi potrebovala,taketo povzbudenie,dakuje tak ešte do toho 16 mes.počkáme.nesilím to ani ja myslím si ,že ešte dost sa nachodí,ale su tu aj odborníci......dakujem Martinka.
Ahoj tak uz chodite?Ako vidim tieto prispevky su stare no ja mam presne ten isty problem ako ty si mala:)Ja mam 14 mesacneho synceka a tiez ked ho vodime ide ako blazon ale sam nechce ale to nevadi...aj som to zle opislala ze probleeem...nie to este neni ...ma cas:)i ked aj ja sa citim niekedy pred ludmi blbo hlavne ked sa pytaju...coooo este nie?nechodi?kolko ma????totiz moj syn je ako skoro dvojrocny po ockovi velkyyy :roll: no inak malicky chlapcek :) :D Ja mam aj 13 rocneho a on mi zacal chodit v 11 mesiacoch no spadol a potom uz len v 13 mesacny znova.Ale tento maly je zavisly na ciciku rad papa rad sa vozi v kociku no aj rad stoji pri stole a pri vsetkom len nech sa moze drzat...vidim na nom ze sa velmi boji taaak som teda zvedava kedy sa na to chodenie sam daaa:):)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od Andreake » Sob Aug 08, 2009 1:10 pm

Moja dcerka ma vyse 15 mesiacov a tiez este nechodi - so vsetkym bola neskor "ako by mala", minuly tyzden sa prvykrat postavila. Ja si z toho tazku hlavu nerobim - kazdy sme predsa iny, na chodenie ma este cely zivot pred sebou :wink: Najhorsie je, ked ideme na kontrolu k doktorke, ta to stale nafukuje, vzdy mi povie, co by uz mala vo svojom veku zvladat a nezvlada - a samozrejme je to vzdy moja chyba - privela som ju nosila na rukach, nedavala som ju sediet, ked to este nevedela, neobuvala som jej topankocky (lebo mala v nich uplne prepotene nozky a vobec to nepomohlo)... My mame ocina z Belgicka a ked som s nou bola na kontrole tam, bola to celkom ina muzika - hlavne bez stresu a v ziadnom pripade nenutit, vsetko pride, preventivne robia kontrolu ak sa dietatko vobec nestavia na nozky do 15 mesiacov alebo ak sa na nozky sice stavia, ale nechodi do 20 mesiacov. Ale aj vtedy sa vacsinou ukaze, ze vsetko je OK, len dietatko este potrebuje cas.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 65
Registrovaný: Štv Okt 18, 2007 12:00 am

od kamka277 » Pon Aug 10, 2009 12:29 pm

Ja som s malou cvičila vojtovu metódu, lebo len ležala do 8. mesiacov ako klátik, vôbec sa neotáčala, bola som z toho strašne zúfalá. A to som s ňou bola v nemocnici, lebo malá zápal priedušiek a vtedy sa prvykrát pretočila z chrbátika na bruško, strašne som plakala od radosti. Tak sme brúzdali po neurólogii, rehabilitáciách a pomaličky sa to zlepšovalo. Teraz bude mať 16 mesiacov a už behá jedna radosť. Fakt, ani by som neverila, že to príde tak skoro, keď moja staršia dcéra už v 8. mesiacoch sama stála v postielke.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 150
Registrovaný: Str Okt 22, 2008 9:50 pm

od ingrid00 » Pon Aug 10, 2009 9:48 pm

:D Ahojte.Tak malá začala dva dni dozadu bežkat.Teším sa ako nik.Mala má 19.mes.To musí príst samé.A tak sa malá teší na celu ulicu kríčí behám.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 195
Registrovaný: Ned Máj 25, 2008 12:00 am

od martinka74 » Pon Aug 10, 2009 9:54 pm

Tak to je super,blahozelame.Mojej kamosky dcerka este stale nic a to bude mat o mesiac 2 roky.Tak pozor na pady a vesele bezkanie.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 565
Registrovaný: Pon Jún 23, 2008 12:00 am

od ingrid00 » Pon Aug 10, 2009 10:00 pm

Martinka dakujeme.Velmi sa tešim a beháme o dušu.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 195
Registrovaný: Ned Máj 25, 2008 12:00 am

od inguli » Štv Okt 01, 2009 8:59 pm

tak sme zacali uz aj my sice este musim byt okolo neho lebo sa mu to tak paci ze ide ako blazonko:):)a ked niesom na blizku tak sa da hned na stvornozky a este je stale lepsie tak :P :wink: a teraz 26ho sme mali 16 mesiacov
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od Andreake » Pia Okt 02, 2009 1:24 pm

My mame tiez prave za sebou prve kroky - mame 17 mesiacov. Ja sa jej ani necudujem, ze sa jej velmi bezkat nechce - po styroch je neskutocne sikovna (obrovskou rychlostou zvlada aj dolu po schodoch), rychla a je to aj ovela bezpecnejsie. Som presvedcena, ze treba jednoducho pockat a nenechat sa znervoznit okolim - dcerka doteraz vobec nemala snahu postavit a chodit - zbytocne sme jej to ukazovali a skusali. Vidim, ze teraz ju to samu zaujima a chce to a preto sa jej aj zacina darit.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 65
Registrovaný: Štv Okt 18, 2007 12:00 am

od inguli » Ned Okt 18, 2009 6:45 pm

takze vcera prvy krat od seba pustil postel v detskej a prisiel saaam do obyvaku :lol: :P :P :P a odvtedy v kuse ide az do vecera uuuplne sam a uz niesme vobec za nim teda okolo neho ako sme boli doteraz pekne pamalycky ide a smeje sa ze on to viee ze mu to ide konecne
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od kusi79 » Str Okt 21, 2009 12:47 am

No to je super, že chodíte.
My máme 20 mesiacov a stále sme neistí.Síce sa celý deň nalozí, vylieza na gauč, zlieza, stojí pri nábytku ale do chôdze sa nepúšťa.
Narodil sa v termíne, pretáčal sa v pohode medzi 4-5 mesiacom, sedel v cca 8. mesiacoch, aktícne štvornožkovať začal koncom 10.mesiaca.
Nenútili sme ho chodiť ani sme nepoužívali chodítko.
Čakali sme na moment, keď sa sám postaví a to bolo 14.4.2009-ako 15 mesačný /úžasný pocit/.Ale naše chodenie s oporou začalo špičkovaním.
Poprosili sme našu pediatričku o cvičenia a od vtedy sa začal náš kolotoč vyšetrení.
Cvičíme Vojtovku, chodíme na koníky, rehabilitujem už v treťom zariadení a naviac si platím súkromne cvičenie so špecialistkou na Vojtovku.
Absolvovali sme vyšetrenia z krvi na svalové ochorenia-negat.,EMG vyšetrenie na vylúčenie myastenického syndrómu-negat.,magnetickú rezonanciu-negat.
Pred cca 2 týždňami sme boli na liečebnom pobyte v Tetis,s.r.o. v Dunajskej Lužnej (JaMirka-ďakujem za podklady k tomuto zariadeniu).
Fakt mu to v tom držaní za tie 2 týždne pomohlo.
Pred Lužnou mi odmietal vyliesť z kočíka a prejsť pár krôčkov.
Dnes už má to nadšenie na chôdzu, len nás žiaľ nepočúva chrbátik a nožičky.Sme hypotonici- Vďaka Bohu v tom ľahšom štádiu.
Hovoria nám, že chodiť bude...len to chce čas...a my veríme.
Všetko by ale bolo jednoduchšie, kebyže cvičíme Vojtovku už od narodenia.
Zatvárali sme oči pred pravdou, keď nás rodičia upozorňovali, že slabo drží hlavičku a bol celkovo taký krehunký v chrbátiku.
Dali sme sa ukľudniť rečami našej detskej lekárky, že je všetko v poriadku a on zmocnie a priberie... ale žiaľ nbola to pravda.
Dnes by sme možno neboli tam kde sme.
Ak do konca roka nebude chodiť sám...čakajú nás ešte genetické a metabolické testy a boh vie čo ešte... :cry:
Držte nám palce!!!
Aj ja by som už rada napísala do tejto diskusie s nadšením...HURRRRÁ CHODÍME!!!
Ale na to si ešte chvíľu počkáte...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 64
Registrovaný: Pia Júl 18, 2008 12:00 am

od inguli » Str Okt 21, 2009 9:23 am

Ahoj tak ti drzim palceky aby ste zacali co najskor behat ja som s nim inak tiez bola u lekarky ale nam zasa povedala ze netreba sa bat on zacne sam od seba ked sa mu bude chciet
my sme mali choditko tam krasne chodil a prvy syn mal tiez a on uz sam v 11ich a pritom sa narodil vraj konskymi nohamy

musela som cvicit ale nebola to ziadna metoda ako tu opisuju pri tych konskych sice nase nohy az takto nevyzerali zle ako tu vidim na nete na fotkach len tak sama co som pokladala za vhodne a spravilo sa to :roll: :idea: :idea: nechapem niektore veci, dr.ky /no samozrejme nevravim ze je to tak aj vo vasom pripade ak vravite ze pomaha:)/ mozno niekedy nadarmo posielaju vsade kade mna chceli tiez k ortopedovi s druhym teraz kedze on zas jednou nohou lavou nestal na zemi normalne na patach ale bokom a ked sme chodili aj vtedy na bok mozno preto zacal tak neskoro kedze nestal pevne pekne na svojich nohach ale samo sa to opravilo a ja som mala starosti a tiez rodicia ze to nedava tu nozicku dobre tak bokom s tou nohou vzdy hodil zaujimavo isiel to ja fakt no ale na dnes sa to samo upravilo od leta a teraz uz beha do vecera ale uplne inak ako prvy syn

pomalinky az smiesne pomalinky a zastavi sa ked ma hracku pred sebou porozmysla a pomalinky obide uzasneee ako si dava pozor

mne tiez na postel vylezie stokrat hlavne ide do detskej cez den viac krat/hlada brata/a potom uz len pocujem mrncanie a Adamko je dolu z hlavou postele a drzi sa na dvoch rukach :lol: :lol: :lol: :lol: ja mu to vysvetlujem otacam ho od 9ho mesiaca ale nic stale ide HLAVOU dole :roll: :roll: :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od natusa » Str Okt 21, 2009 11:55 am

je vela deticiek ktore sa aj zlaknu a potom im chvilu trva kym na prve krocky naberu odvahu :wink: nas maly zacal chodit velmi skoro mal asi 10 mesiacou ale svornozkovanie uplne preskocil a podla mna to teda zidna vyhra nebola.take babo na to nema rozum ,nezastavil sa len letel ani na meno sa neotocil,teraz ma 17mes.a je ho vsade dost :wink: ale aspom ked ho zavolam po mene pekne sa otoci niekedy aj pocka :wink:

myslim ze dietatko by sa malo pustat tak od roka a pol a viac ,nie ako napr.moja svagrina az mi je nanic ked vidim ako polrocneho syna nadrapuje na nozky a vsetkym ukazuje ako vie behat za ruky :cry: no je to fakt smutny pohlad ,maly v capackach nozky sa mu krizia jedna cez druhu len aby si mama nieco dokazala ,no otras :twisted:

mamicky drzim palceky s prvymi krôčkami :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1327
Registrovaný: Uto Sep 02, 2008 2:29 pm

PredchádzajúciĎalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť