Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Píšte o čom chcete - Medzinárodný deň bez internetu

Medzinárodný deň bez internetu

od melindi » Str Feb 18, 2015 4:55 pm

29 január bol Medzinárodný deň bez internetu. Vydržali ste by aj Vy jeden deň bez internetu?

Ja som nevydržala. Každý deň som na internete min. hodinu. Aj moja dcérka na youtube pozerá rozprávky. Aj môj druh denne surfuje min. hodinku.
A bez telefónu vydržali by ste jeden deň?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1279
Registrovaný: Str Aug 27, 2014 3:31 pm

Re: Medzinárodný deň bez internetu

od sandras » Str Feb 18, 2015 6:04 pm

áno, bežne si robím den bez netu a to vtedy, ak nemusím pracovať. Určite nepotrebujem net na dovolenke, stačí mi ak si raz za týžden pozriem pracovné e-maily. Ostatné vtedy neriešim.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

Re: Medzinárodný deň bez internetu

od gombicka1 » Pon Feb 23, 2015 8:52 pm

vydrzala by som aj mesiac. mozno kebyze chodis do prace tak by ti to ani nenapadlo pocitac zapinat. bola by si rada ze si konecne doma, ze sa mozes malej povenovat a ze co to este doma porobis, hm?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 112
Registrovaný: Ned Nov 07, 2010 3:48 pm

Re: Medzinárodný deň bez internetu

od melindi » Uto Feb 24, 2015 8:30 am

Keď som pracovala, ani ja, nemala čas denne zapnuť doma internet. Ale v robote to bola prvá úloha, zapnuť internet, pozerať emaili.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1279
Registrovaný: Str Aug 27, 2014 3:31 pm

Re: Medzinárodný deň bez internetu

od terez254 » Uto Mar 03, 2015 12:05 pm

ja by som vydrzala aj bez mobilu aj internetu. myslim si, ze kazdemu by prospela taka ocista od internetu.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Uto Sep 02, 2014 11:19 am

Re: Medzinárodný deň bez internetu

od melindi » Str Mar 04, 2015 7:51 am

Pre mňa bolo ťažké, možno vtedy keď sme s rodinou odišli na výlet.

Sedem dôvodov, prečo si pripomenúť Medzinárodný deň bez internetu

• pretože je príliš ľahké vynechávať vzájomnú reálnu komunikáciu s rodinou, priateľmi a susedmi,
• pretože internet môže byť návykový a tak nezaškodí šoková terapia – deň bez internetu,
• pretože blogovanie vám neposkytuje dennú dávku vitamínov a minerálov,
• pretože máte problémy so svalmi na ruke, ktorou ovládate myšku,
• pretože my všetci potrebujeme čas na premýšľanie a reflexiu,
• pretože reálny svet je obdivuhodné miesto,
• pretože ak vás rozzúril už len samotný nápad, určite potrebujete deň bez internet
Od kedy máte internet? Ja len, od roku 2007. Predtým sme večer pozerali len televízor. Teraz večer surfujeme na internete.


Bez televízora by si vydržala? Moja sesternica nemá televizor.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1279
Registrovaný: Str Aug 27, 2014 3:31 pm

Re: Medzinárodný deň bez internetu

od terez254 » Štv Mar 05, 2015 6:14 pm

melindi píše:Bez televízora by si vydržala? Moja sesternica nemá televizor.

ako ktory den..ale urcite ano, mozno aj tyzden..ale zas filmy mam velmi rada,ale skor sa na ne divam na nete.
Vela ludi nema televizor. Podla mna sa vsak z filmov, z televizora da naucit mnoho veci, ci uz jazyk alebo len cudzie slova a podobne. ved su aj naucne programy.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Uto Sep 02, 2014 11:19 am

Re: Medzinárodný deň bez internetu

od melindi » Pia Mar 06, 2015 8:03 am

Našla som tento zaujímavý článok:
Dá sa žiť bez televízora?

Neoddeliteľnou súčasťou snáď každej domácnosti je okrem iného aj televízor. V mnohých rodinách dokonca nájdeme prijímačov hneď niekoľko - nie je ničím nezvyčajným mať jeden v obývačke, ďalší v spálni či v detskej izbe.

Zdá sa, že život bez tohto úžasného vynálezu si mnohí z nás už ani nedokážu predstaviť.

Tak dá sa žiť bez televízora?
Odpoveď je jednoduchá - dá sa to. Problém je v tom, že pre väčšinu bežných ľudí je televízia niečím tak samozrejmým ako vzduch, ktorý dýchame a život bez tohto výdobytku modernej doby si nedokážu vôbec predstaviť.

Televízne programy spestrujú každodenný život ľudí na celom svete. Pred obrazovkou trávia niektorí ľudia takmer všetok voľný čas a pozeranie televízie patrí ku koníčkom mnohých z nás. A v niektorých prípadoch sa televízia dokonce môže stať pre človeka doslova závislosťou.

Televízia - strata času?
Dnešná doba sa vyznačuje rýchlym tempom života a nedostatkom času. Vo víre pracovných povinností a každodenných starostí nestíhame dôležité veci ako pravidelné rozhovory s blízkymi, nemáme čas na spoločné rodinné aktivity, nemáme kedy cvičiť a podobne. Na tieto veci si čas akosi nevieme nájsť, no na sledovanie televízie si ho spravidla nájdeme bez problémov.

Ak by sme hodiny strávené pred obrazovkou vymenili za nejakú zmysluplnú činnosť, možno by sme onedlho boli zdravší, zlepšil by sa náš partnerský vzťah či vzťahy v rodine a mnoho iného.

Dá sa žiť bez televízora?
Iste, nedá sa povedať, že televízia je škodlivá alebo zlá. Mnohé programy sú zaujímavé a človek sa z nich veľa dozvie a tiež je to dobrá forma zábavy. Treba však mať určité hranice a nie je práve vhodné venovať všetok voľný čas len a len televízoru.

Ak máte deti, mali by ste tiež dbať na to, aby netrávili veľa času pred obrazovkou a je rovnako dôležité vyberať vhodné programy pre ich vekovú kategóriu. O nič však neprídu, ak televíziu vôbec poznať nebudú - to by malo platiť minimálne v prvých rokoch života.

Deň bez televízora
Asi málokto by dokázal okamžite odstrániť televízor z domácnosti v mene lepšieho života či zdravia, i keď sú aj takí, ktorí sa rozhodli žiť bez neho.

Avšak aj menej radikálne riešenie môže mať efekt. Stanovte si napr. jeden alebo viac dní v týždni, kedy sa u vás televízor zapínať nebude. Miesto toho si urobte iný program - môžete si zahrať nejakú spoločenskú hru, ísť na výlet do prírody alebo na prechádzku, či čokoľvek iné podľa konkrétnej situácie a nálady. Takýto rituál vám pomôže utužiť rodinné či manželské puto a je to iste hodnotnejší spôsob trávenia času ako pozeranie televízie.

Televízia tu bola aj bude, a všetky programy si dnes už bez problémov môžete pozrieť vďaka internetu či rôznym iným technickým výdobytkom v podstate kedykoľvek. Chvíle strávené s rodinou sú však nezameniteľné a človeka obohacujú omnoho viac ako akýkoľvek televízny program.


Moja dcéra aj ona naučí veľa veci z tv aj z internetu. Ale treba na to dať pozor, aké programi dovoliť pre deti.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1279
Registrovaný: Str Aug 27, 2014 3:31 pm

Re: Medzinárodný deň bez internetu

od terez254 » Sob Mar 07, 2015 10:40 am

melindi píše:Moja dcéra aj ona naučí veľa veci z tv aj z internetu. Ale treba na to dať pozor, aké programi dovoliť pre deti.


ake kanaly najcastejsie pozerate? ja som kedysi najcastejsie pozerala markizu a kedysi panelak.. teraz si niekedy za cely den nepustim televiziu. ale milujem filmy a serialy, tie pozeram na internete.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Uto Sep 02, 2014 11:19 am

Re: Medzinárodný deň bez internetu

od melindi » Sob Mar 07, 2015 4:58 pm

Markíza a Joj. Potom maďarské kanály RTL KLUB a tv2. Vy aké kanáli máte radi? Koľko hodín pozeráte denne TV?
U nás celý deň ide televízor. Sem traja. Ráno rozprávky pozerá dcérka. Teraz môj druh futbal.

Teraz som čítala tento zaujímavý článok:
Prečo [ne]pozerať televízor...
TelkaPretože vám nič nedá. Vlastne dá...samozrejme dá, veď o to tu systému ide. Dá vám všetko negatívne !

Pravidelné sledovanie televízie programuje ľudí, aby boli hlúpi, nemocní a bez peňazí. Nerád by som urážal ľudí, to povedal jeden múdry chlapík (Randy Gage) vo svojej knihe a ja s ním úplne súhlasím.



Koľko hodín presedíte pri televízore ? Američania údajne 5 hod... chudáci. Češi okolo 3 hod. no a my ? Líšiť sa to veľmi nebude. Uvedomujeme si vôbec, že si tri hodiny kradneme denne z nášho života ? Tri hodiny nežijeme náš život, tri hodiny denne sme mŕtvi. Ale to by nebolo to najhoršie. Horšie na tom je to, že nás programujú, vymývajú nám mozgy...že o tri hodiny sme hlúpejší.

Zoberme si televízne noviny. Po polhodine sledovania, máte pocit, že nejestvuje nič iné, len násilie, zlo, neštastie. Prečo by nás malo zaujímať, že niekde, niekto, niekoho okradol, zabil, spôsobil nešťastie. To je starosť polície a nie naša.

My s tým aj tak nič neurobíme a nikomu nepomôžeme, len dostávame negatívne informácie, čiže si vedome škodíme. Mozog si všetko ukladá...dostáva cez obrazovku informácie, že okolo nás je všetko zlé a ukladá si to. Na pekné a pozitívne myšlienky nám už veľa miesta nezostáva. Systému záleží len na tom, aby ste nemali čas rozmýšľať o problémoch, do ktorých vás dostal.

Pozeranie filmov. Akokeby nám nestačila predošlá polhodina, uvelebíme sa pri dvojhodinovom filme. Dve dlhé hodiny strávime v imaginárnom svete a zas len žijeme život niekoho iného. Zaslúžime si vôbec žiť, keď takto plýtvame svojim životom ? Vstúpime do deja filmu, samozrejme do nereálneho deja a žijeme ten život, ktorý nám naservírovala spoločnosť.

Prečo stále spomínam a viním spoločnosť. Pretože tak je to naplánované a vám sa nesmú otvorť oči, vy nesmiete odísť zo stáda.

To by tak vyzeralo, aby ste si to uvedomili a stali sa slobodnými ! To nie je v pláne, to je neprípustné ! Sadnete si k nejakej reality show...och bože...stotožníte sa s primitivizmom, vulgarizmom, zlobou...keby som mal napísať všetky slová, čo by to vystihovali, písal by som hodinu. Od takých ľudí si chcete brať príklad ?! A nato navádzate aj svoje deti, rodinu ?

Veď ste sa mohli dve hodiny venovať deťom, rodine, priateľom...sebe.... mohli ste sa radšej vzdelávať, pracovať na sebe. O dve hodiny ste si skrátili život, o dve hodiny ste ohlúpli. Na ten film, program si zajtra ani len nespomeniete, tak plytký bol. A možno nie...možno sa o ňom zajtra budete celé hodiny ešte s vami podobnými priateľmi baviť a rozobereť ho...výborne !

Naleteli ste a zajtra to budete opakovať...už sa budete tešiť na telku večer...veď zas ide váš oblúbený program.

Prečo ľudia celý deň pozerajú na televízor? Stačí poodhaliť ich psychiku. Nechcú jednoducho o sebe nič vedieť. Snažia sa vyhnúť sami sebe tým, že pozerajú na televízor. Televízia je pre nich únikom. Inak by mali dosť času na to, aby nazreli do svojho vnútra...a z toho majú panický strach.

Takže, nezabudnite si uložiť ovládač na viditeľné, čestné miesto, aby ste ho zajtra nemuseli v panike, že vám niečo dôležité ujde, hľadať...alebo ho odložíte na miesto, kde ho nik nenájde.

Ako sa rozhodnete ?

Máte len dve možnosti...hlúpnuť ďalej, alebo sa vzdelávať. Je len na vás, ako naložíte so svojim zivotom
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1279
Registrovaný: Str Aug 27, 2014 3:31 pm

Re: Medzinárodný deň bez internetu

od terez254 » Sob Mar 07, 2015 5:19 pm

ked som bola mladsia pozerala som televizor viac.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Uto Sep 02, 2014 11:19 am

Re: Medzinárodný deň bez internetu

od melindi » Ned Mar 08, 2015 10:00 am

Aj ja od ráno, do večera. Ale predtým boli oveľa zaujímavejšie programy. Pamätáš ešte, minule boli 3-4 kanál?. Pondelok bolo voľno.
Pamätáš ešte na serial: Žena za pultem,Nemocnice na kraji mesta, MacGyver?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1279
Registrovaný: Str Aug 27, 2014 3:31 pm

Re: Medzinárodný deň bez internetu

od terez254 » Ned Mar 08, 2015 3:39 pm

melindi píše:Aj ja od ráno, do večera. Ale predtým boli oveľa zaujímavejšie programy. Pamätáš ešte, minule boli 3-4 kanál?. Pondelok bolo voľno.


viem, ze niekedy bola STV1,2. JOJ,Markiza,nie ako dnes..
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Uto Sep 02, 2014 11:19 am

Re: Medzinárodný deň bez internetu

od terez254 » Ned Mar 08, 2015 5:37 pm

melindi píše:Pamätáš ešte na serial: Žena za pultem,Nemocnice na kraji mesta, MacGyver?


Nemocnice na kraji mesta, MacGyver su mi zname, nikdy som to vsak nepozerala..co je zena za pultom?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Uto Sep 02, 2014 11:19 am

Re: Medzinárodný deň bez internetu

od melindi » Pon Mar 09, 2015 8:34 am

To tiež zaujímavý serial. Obchod a socializmus.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1279
Registrovaný: Str Aug 27, 2014 3:31 pm

Ďalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť