Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Zamestnanie - mozu ma vyhodit z prace?

mozu ma vyhodit z prace?

od suzika » Pia Nov 26, 2010 6:37 pm

ahojte, test som si robila prvy v nedelu a druhy v stredu,oba pozitivne :D nepripustam si ze by som nebola tehotna aj napriek tomu,ze lekar ma odmietol vysetrit,vraj mam dojst najskor v polke decembra.mam trosku prozaickejsi problem a to,ze sa bojim,ze ma vyhodia z prace akonahle sa prevali moje tehotenstvo.robim dost tazku pracu co sa dvihania tyka,cca 14-15kilove veci. knizku este nebudem mat hodnu chvilu...som pocula o moznosti dostat od lekara dake potvrdenie o gravidite ktore mam odovzdat zamestnavatelovi a vraj od toho dna som chranena.mate s tym skusenost? pomoze mi to,nemozu ma v tom pripade uz prepustit? dakujem za kazdu radu a drzim palceky vsetkym buducim maminam aj maminam,aby vsetko dobre dopadlo suzi
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 69
Registrovaný: Str Aug 29, 2007 12:00 am

od kriskovalud » Pia Nov 26, 2010 9:12 pm

Ahojko suzi tak sa hod marod a urcite ta nemozu vyhodit a potvrdenie o tom ze si tehotna by ti mal dat lekar kedze robkas velmi tazku pracu ale plati sa zato.Ak by to nepomohlo si chranena a mal by ti zamestnavatel vyjst v ustreti a preradit ta na menej narocnu pracu minule som to pocula v radiu,ale samoska vsetko zavisi od zamestnavatela.

No ak si si robkala test
a bol pozitivny vyrataj si podla poslednej menstruacie v kolko tyzdni by si mala asi byt uz v 3-4 tyzdni sa da podla ultrazvuku zistit ci to je alebo nieje tehotenstvo kedze uz pocut ozvy srdiecka.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 666
Registrovaný: Pia Mar 13, 2009 2:16 pm
Bydlisko: Presov

od mariana74 » Pia Nov 26, 2010 10:27 pm

v prípade oboznámenia a predloženia potvrdenia,že ste tehotná,je povinosťou zamestnávateľa preradiť vás na inú ,menej náročnú prácu.hovorí zakonník práce.ak ste zamestnaná v dobe neurčitej,nesmie vám dať výpoveď,iba ak ste v dobe určitej,tak po skončení tejto doby,môže rozviazať pracovný pomer aj v prípade tehotenstva.toto sa plánuje zmeniť,ale to je ešte len v úvahách.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 127
Registrovaný: Sob Júl 05, 2008 12:00 am

od sandras » Pia Nov 26, 2010 10:39 pm

počas PN, tehotenstva a až do 3 rokov dieťať ťa nemožu vyhodiť

lekar vidí tehotenstvo na sono tak od 5.-6. týždna (už aj bijúce srdiečko), takže ta nemal čo "vyhodiť", lebo v čase, ked vymeška menštruácia si vlastne už v 4.-5. týždni. Povedz mu jasne, o čo ide, že mač fyzicky naročnú prácu a nechceš takto o babo prísť. mal by to pochopiť.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od suzika » Sob Nov 27, 2010 9:16 pm

dakujem babulky :) lekar ma zrejme nevysetril aj preto,ze este nemal moju zdr.kartu od starej doktorky. v stredu som bola vyziadat kartu,platila som 1euro postovne a mam potvrdenie o vyradeni z evidencie u starej gyn. o par dni pojdem a skusim ci ma vysetri tento novy a vypytam si to potvrdenie
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 69
Registrovaný: Str Aug 29, 2007 12:00 am

od suzika » Sob Dec 11, 2010 6:24 pm

ahojte, no mam to odovzdanie uspesne za sebou
pockala som si na sefa,rovno som to na neho vybalila,ze toto tu si prosim opeciatkovat a to druhe posunut na centralu.najprv kukal ako puk a potom sa zacal smiat,ze : cozeee? vy nam oditete na matersku? no nepotesili ste nas. a ja ze: no to bude este len o par mesiacov a potesila som aspon manzela. takze prevzate...no a sprava o mojom tehotenstve sa okamzite rozsirila behom piatich minut to vedeli vsetci. dufam,ze na mna nebudu kolegyne este horsie...sak uvidime.pekny vecer vam vsetkym a diky. pate. suzi
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 69
Registrovaný: Str Aug 29, 2007 12:00 am

od suzika » Str Jan 26, 2011 11:07 am

ahojte babulky, uz je na mne tehotenstvo dost vidiet,takze vsetci v praci vedia,no aj tak mi to neulahcuju...este pracujem,ale som stale unavenejsia a aj brusko dole tak picha,boli.hlavne po sichte.najradsej by som uz ostala doma,no neviem,ci ma dr da na rizikove,ked nekrvacam.som rada,ze malicke je v poriadku,no vsade pocuvam ako baby su na rizikovom od zaciatku tehu a pod. ako by som mohla vybavit,aby som uz ostala doma? do poradne idem az na buduci tyzden,no nejako vydrzim este a potom sa postazujem gyndosovi...myslite,ze ma vypise? mate alebo ste mali niektora podobne? ze ste robili do cca 4-5.mesiaca a potom uz nie? dik za kazdy ohlas.
suzi
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 69
Registrovaný: Str Aug 29, 2007 12:00 am

od sandras » Str Jan 26, 2011 4:30 pm

ja som robila pri oboch do konca - teda do 34.tt, potom som už musela zostať doma. nemala som ale fyzicky naročnú prácu a cítila som sa v rámci možností dobre, aj ked problemy som nejaké mala.
Ja hovorím, že je lepšie, ked je človek v pohybe, neostane doma sedieť ... ale samozrejme primerane a tak, aby sa necítil vyslovene zle. Ak ťa pichá v brušku, radšej si zájdi sa spýtať. Alebo ak aj maš nejaku namáhavejšiu prácu, kde cely den stojíš a podobne.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od luckab » Str Jan 26, 2011 8:20 pm

Ahoj, ja som bola doma od tretieho mesiaca tehotenstva. Robila som krupierku v takom lepšom kasíne, no fajčilo sa tam, bola to práca na smeny, tak som sa posťažovala mojej gynekologičke že mi vadí to prostredie a chcem pre svoje dieťatko to najlepšie pričom sama som nefajčiarka a ako som otehotnela mi cigaretový dym nesmierne prekážal.. Tiež by tehotná žena nemala robiť nočné, tak ma dr. pochopila a vypísala ma na pn. No o mesiac ako na potvoru aj tak nastali problémy a takmer celé tehotenstvo som si odležala v nemocnici hore nohami a veľmi som závidela maminkám ktoré si tehotenstvo užívali a hrdo ukazovali svoje bruško :-) Takže ja si myslím že by s tým nemal byť problém.. Držím palce
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 213
Registrovaný: Pia Dec 12, 2008 8:28 am

od suzika » Štv Jan 27, 2011 11:11 am

dakujem babulky,skusim sa dat na pn...ja stojim cele dni pri pulte,aj krajam,peciem,chodim do velkej mraziacej haly a dviham /teraz sa tomu snazim vyhybat/ cca 14-15kilove krabice so syrmi a mrazenymi potravinami. najhorsie je to na zaver,vecer,ked treba vytriet podlahu,mame obrovsky plac my pultacky oproti pokladnickam,co maju len dve ulicky a aj to sedu podlahu. nam dali bielu.ze ktory idiot to takto vymyslel...to je ina tema.nakopala by som dotycneho. mam bolesti v podbrusku,aj taky tlak a pichanie,aj v hrudi. nastastie vracanie uz ustalo aj hnacky.bola som pn v dembri a na prelome,ale od zaciatku januara uz makam a som stale unavenejsia. vypadli nam teraz 4 co su chori a na ocr,no ked aj ja ostanem doma,mozu pokojne zavriet kram,co mi veduce furt hucia do hlavy..no mne je predsa prednejsie malinke a zdravie nas oboch,takze poviem na poradni vsetko a uvidim...zatial sa majte fajn,potom sa ozvem ako som pochodila,pate :)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 69
Registrovaný: Str Aug 29, 2007 12:00 am

od sandras » Štv Jan 27, 2011 5:44 pm

suzika, možeš to riešiť aj tak, že požiadaš o preradenie na inú prácu. Tehotná NESMIE dvíhať takéto ťažké veci, ani pracovať v sťažených podmienkach ... takže šup k lekárovi, nech ti napíše potvrdenie, čo nesmieš robiť a nech ťa preradia napr. ku kase.
Kamoška počas tehu napríklad doniesla potvrdenie, že nesmie dlhodobo stáť pri páse a robila potom par mesiacov v kancelárii nejaké pomocné práce.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od suzika » Pia Jan 28, 2011 11:51 am

u nas neni lahsie ani v kase,lebo tam baby musia tiez stat a v kancelarii robi sef sam,ale dik za radu :)
bola som dnes kvoli silnemu kaslu u alergologicky,ktora ma hned poslala za obvodackou a som od dnes pn.veducu skoro slak trafil aj si ponadavala,ze kto bude robit..mala som este dneska robit a potom az v utorok,tak neviem co salie kvoli jednemu dnu :roll: ale v pondelok idem na tu gyndu a uvidim,ci ma dr nenecha uz doma...sak uvidime.aj obvodacka vravela,ze on musi rozhodnut co somnou dalej,ale dneska ma dala nekompromisne na pn,mam sa vypotit,dat si paralen,homeopatika na ten dusivy kasel a lezat par dni. o tyzden na kontrolu.zatial sa majte krasne,idem si uvarit cajik :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 69
Registrovaný: Str Aug 29, 2007 12:00 am

od suzika » Pon Jan 31, 2011 1:07 pm

ahojte,no bola som na gynde,vsetko som povedala a odozva... nemozete zostat v 16.tyzdni doma az do porodu. teraz vylezte tu chripku a potom sa uvidi co s vami. takze takto som dopadla. nikoho nezaujima,ako tazku robotu mam,ani to,ze sa nemam kam na lahsie preradit.proste,ked vyzdraviem z nadchy a kasla, pojdem makat dalej....kym neskapem.asi :shock:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 69
Registrovaný: Str Aug 29, 2007 12:00 am

od inguli » Pon Jan 31, 2011 1:17 pm

no gynekolog vas nemoze vypisat len preto lebo mate tazku pracu alebo tazkych sefov ktory nemaju pochopenie...
ja som po konizacii krcka maternice sa vratila po dvoch mesiacoch do prace kde som skoro vkuse bola zaradena na zeleninu/ak poznate lidl viete ako to tam vyzera zdvyhat prerobit stale zel.atd/ aj napriek tomu ze som povedala ze som po konizacii a plus chcem mat este dieta ma tam znova dali..co som mala dat sa vypisat,ked sa vratim aj tak ma supnu znova tam ked chcu..dala som vypoved ..aj tak po konizacii ma clovek mensiu sancu otehotniet a este ma daju na taku tazku pracu a ostatne si sedeli v kase a tukali don..
bohuzial je to dnes tak je im jedno kto ako sa ma ..cloveka uz beru ako nejake zviera...
ja som s druhym synom kvoli konizacii bola rizikova..ale aj tak som robila v tovarni odkial sa zeny ked otehotnia musia ist na pn nemozu tam robit tehotne..
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od sandras » Pon Jan 31, 2011 3:18 pm

suzika, asi len šefkovi pred nosom zamávať zákonníkom práce, tam kde sa píše o zaradení tehotných ... lekar s tým nič nemá, kto ma aku prácu, on posudzuje len zdrav. stav a ten asi nie je na PN-ku, pokial nekrvácaš, nemáš nejaké vyrazne problemy
kuk sem, niečo tu o tom píšu

http://www.najmama.sk/clanok/225841/na- ... e-tehotna/
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

Ďalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť