Jajus345 píše:Janka81 ja potrebujem paradajkovú omáčku k plnenej paprike postup a príprava...podrobnejšie lebo chcela by som to pripraviť pre deti, lebo ju zbožňujú a ja neviem ako...ďakujem
Takže::: ja si podusím nadrobno pokrájanú cibuľku,zalejem trochou vody a krátko povarím+následne tam hodím 1-2 hovädzie bujony,ktoré spravia výbornú chuť(určite lepšiu ako čistá voda)..potom tam vylejem veľký pretlak 500ml,dám čierne mleté korenie a mletú sladkú papriku a popri tom,ako sa to krátko varí,si naplním papriku a spravím guľky...Mäsová zmes môže byť bud čiste z bravčového mletého mäsa,ale zmiešaného z 1/2 brav. a 1/2 hovädzie ...mäsko si zomelieš,ja si ho len v robote nechám s nožmi posekať..alebo si kúpiš už mleté-najlepšie čerstvé u mäsiara
Posolíš dobre,pokoreníš,dávam aj troška majoránu..dáš vajce,aby to držalo pokope a pridáš uvarenú ryžu..Ja robím z cca 1/2kg mäsa a 100g uvarenej ryže..
Celé to zmiešaš a naplníš si cca 4-5 paprík..ja dávam max 2 a aj to len pre chuť,pretože sa to vyvarí do tej omáčky a dodá jej to chuť..ale my doma hlavne jeme guľky
Papriky a guľky vložíš do vriacej omáčky,povaríš cca 1/2 hodinky a koštujeme
Mäso a paprika sa nám už vyvarili do omáčky,takže dostala chuť nielen z bujonu,ale aj z mäska..ak je treba dosolíš a pridáš trocha cukru,aby nebola omáčka z pretlaku kyselá..nakoniec si omáčku zahustíš...ja používam zemiakový škrob-rozrobím si v troche vody a vlejem do omáčky a zahustím--niekto papriky a guľky povyberá a tak zahustí a potom opäť vloží do omáčky..no a iní zase robia zásmažku bud takto na konci,alebo aj na začiatku,no mne sa to neosvedčilo,môže to potom prihárať
Kedysi som varila len vo vode,ale potom som našla tento recept na nete a nedám naň dopustiť-ten bujon tomu dodá fakt výborný chuť
Celkovo mám takto hotovej omáčky aj s paprikami a guľkami na objem tak cca 3litre
Dobrú chuť