Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Manželstvo, partnerstvo a rodina - Partner-deti-vekovy rozdiel

Partner-deti-vekovy rozdiel

od skalka7 » Str Nov 05, 2014 4:13 pm

ahojte, chcem sa podelit o moje trapenie? asi tak by som to nazvala. mam dceru ktora ma cochvila 11rokov. s jej otcom sme sa rozisli ked mala 2roky. momentalne mam uz dlhsiu dobu partnera a teraz moj problem. ked mala dcerka asi 4-5rokov, zacala som tuzit po dalsom dietatku, chcela som dcerke dopriat surodenca nech neni sama. ibaze moj partner dieta este nechcel - no este - bolo to aj skrz financie, ze aby sme mali dom, aby sme isli na dovolenky, aby sme si doprali, aby sme sa viac zabezpecili a potom bude aj dieta. ibaze roky plynuli a ja som stale cakala a dufala. :? takto preslo par rokov a teraz nastala u partnera ta chvila, ibaze ja uz akosi nechcem :cry: neviem, uz je dcerka velka, hlavne samostatna, uzivame si jedna druhu, mozeme chodit kam sa nam chce, kludne aj na dlhsie na vylet a tak. ona si surodenca UZ nepyta :? a mne sa do toho UZ akosi nechce. nepaci sa mi tak velky vekovy rozdiel, viem poviete pomoze ti, ALE to zas bude dalsi jedinacik, taketo deti potrebuju mat stale niekoho pri sebe, ked nemaju seberovneho nezahraju sa - uzili sme si s dcerkou toho dost ako ja sa nudim, kam pojdeme, kto pride. mate niekto takyto rozdiel? ako to beriete? ako su na tom deti? stale nad tym premyslam ze co je lepsie ktora alternativa :? a ked si vezmem ze aj ked by som sa dala nahovorit, co ked sa nezadari hned? co ked budeme cakat dalsie 2roky? ten vekovy rozdiel sa stale zvysuje, to bude uz pubertacka pomaly a to uz aj jej bude asi vadit male dietatko, ja budem mat straost s nou a este do toho dietatko? neviem :?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Pon Sep 27, 2010 6:23 pm

Re: Partner-deti-vekovy rozdiel

od keilayh » Str Nov 05, 2014 9:25 pm

Povedala by som, že hlavné slovo máš asi ty. Keď nechceš, nikto ťa nedonúti. Ideálny vekový rozdiel asi ani nieje. Každý si pochvaluje ten svoj :) Niekomu vyhovuje 2-3roky aby sa deti zahrali, iný zas preferejú väčší vekový rozdiel.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 905
Registrovaný: Štv Aug 11, 2011 2:26 pm

Re: Partner-deti-vekovy rozdiel

od vladkaPD » Štv Nov 06, 2014 4:06 pm

skalka7 píše:ahojte, chcem sa podelit o moje trapenie? asi tak by som to nazvala. mam dceru ktora ma cochvila 11rokov. s jej otcom sme sa rozisli ked mala 2roky. momentalne mam uz dlhsiu dobu partnera a teraz moj problem. ked mala dcerka asi 4-5rokov, zacala som tuzit po dalsom dietatku, chcela som dcerke dopriat surodenca nech neni sama. ibaze moj partner dieta este nechcel - no este - bolo to aj skrz financie, ze aby sme mali dom, aby sme isli na dovolenky, aby sme si doprali, aby sme sa viac zabezpecili a potom bude aj dieta. ibaze roky plynuli a ja som stale cakala a dufala. :? takto preslo par rokov a teraz nastala u partnera ta chvila, ibaze ja uz akosi nechcem :cry: neviem, uz je dcerka velka, hlavne samostatna, uzivame si jedna druhu, mozeme chodit kam sa nam chce, kludne aj na dlhsie na vylet a tak. ona si surodenca UZ nepyta :? a mne sa do toho UZ akosi nechce. nepaci sa mi tak velky vekovy rozdiel, viem poviete pomoze ti, ALE to zas bude dalsi jedinacik, taketo deti potrebuju mat stale niekoho pri sebe, ked nemaju seberovneho nezahraju sa - uzili sme si s dcerkou toho dost ako ja sa nudim, kam pojdeme, kto pride. mate niekto takyto rozdiel? ako to beriete? ako su na tom deti? stale nad tym premyslam ze co je lepsie ktora alternativa :? a ked si vezmem ze aj ked by som sa dala nahovorit, co ked sa nezadari hned? co ked budeme cakat dalsie 2roky? ten vekovy rozdiel sa stale zvysuje, to bude uz pubertacka pomaly a to uz aj jej bude asi vadit male dietatko, ja budem mat straost s nou a este do toho dietatko? neviem :?


napis si na papier za a proti, uvidis kde budes mat toho viac. pokial nemas 40-rokov tak problem nevidim, decka neriesia vekovy rozdiel, poznam aj takych kde je rozdiel aj 15 a viac rokov. hlavne si musis vsetko zvazit, ci sa vam aj vztah nepokazi, lebo ty si to trpela, cakala no chlap nemusi ze ano? povies mu nie a posle ta kadelahsie. aj to sa moze stat. ale je jasne ze nutit by ta nemal, mal skor hned na zaciatku povedat ako to citi a ako to chce
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 272
Registrovaný: Ned Okt 04, 2009 9:31 pm

Re: Partner-deti-vekovy rozdiel

od sandras » Štv Nov 06, 2014 5:09 pm

myslím, že si urobila trošku "chybu" na začiatku, ked si pristúpila na to, že najskôr sa budete zabávať, cestovať a druhé dieťa odložíte na potom. Partner mal asi mylný dojem, že ked bude mať dieťa, tak už si nič neužije ...
Teaz už si aj staršia, máš velké dieťa a je jasné, že človek s pribúdajúcimi rokmi akosi túto otázku uzavrie. No ak ti môžem poradiť, neobzeraj sa na druhých, ale rozhodni za seba. Či ty osobne sa na to ešte cítiš. Nie čo chce staršia dcéra ... A asi by som tomu nechala volný priebeh, ak sa zadarí, fajn ... a ak trebárs do 2-3 rokov nie, tak nie...
Každopádne je dieťa oohatením života, ja osobne som si druhú materskú užila ovela viac ako prvú. Pri prvom dieťati som bola zo všetkého vystresovaná, mladá, dieťa náročné, nejedlo, nespalo a ešte som aj lietala do roboty, lebo penazí nebolo navyše... Druhé dieťa sme mali po 5,5 roku, čo sa tiež niektorým zdalo, že je velý odstup, no je to úplne v pohode, deti si rozumejú (aj sa pohašteria samozrejme, ale to sa hašteria aj takí, čo sú s 2-ročným odstupom). Nikdy sme sa kvôli deťom nemuseli extra obmedzovať, aj čo sa týka dovoleniek, cestovania. Sú na to zvyknutí, takže v pohode. So synom sme s 3-mesačným v klokanke prelozili Tatry :D , s ročným už cestovali k moru a všetko v pohode. Skor teraz to je náročné finančne, ked už za dcéru všade platíme ako za dospelú, hoci ešte je na ZŠ :?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

Re: Partner-deti-vekovy rozdiel

od skalka7 » Pia Nov 07, 2014 4:37 pm

ahoj, len ono to nebolo celkom iba o tej zabave. ja som dlhsie nemohla najst pracu a ked sme sa chceli zabezpecit tak vies ako. priatel to nechcel tak ze ked nemam pracu pojdem aspon na matersku. neviem, nepozdavalo sa mu to a hlavne nechcel aby sme boli od vyplaty k vyplate. predsa plienky mlieko a vsetko okolo toho je dost drahe. veci po dcerke som aj tak nemala, musela by som vsetko kupovat, takze by som musela investovat do vsetkeho od kocika az po oblecenie. Ja sama neviem co chcem. mavala som take obdobia ze som strasne chcela, vtedy ma to strasne trapilo aj som si vycitala ze dcerka bude sama ako prst :? :cry: a tie obdobia sa prelinali s tym ze chcem a nechcem, ze naco, a tak dookola. nebolo to vzdy iba cierne alebo biele. teraz mam tu moznost ze uz je to viacmenej asi na mne a vaham. neviem sa rozhodnut tak jednoznacne. ako som na to dlho cakala, ako by som do toho vhupla hned teraz to uz take jednoznacne nemam. a tiez si uvedomujem, ze mozno este tak rok dva a dcerka uz nebude chciet s nami travit cas, bude chodit za kamaratkami a ja budem casto sama :? aj si hovorim ze budem si uzivat potom, ale tiez nemam nejako kamaratky ktore by mali cas, kazda ma svoju rodinu, ani jedna nema jedno dieta, tak to nebude rovnake ako u mna ze ja budem moct ist hocikam a hocikedy ... neviem co mam robit :| :| :|
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Pon Sep 27, 2010 6:23 pm

Re: Partner-deti-vekovy rozdiel

od sandras » Pia Nov 07, 2014 5:06 pm

to máš pravdu, ja mám 13-ročnú dcéru, má kamošky, krúžky, k tomu kopu učenia, ked sa chce dostať na gympel ... už s nami čas velmi netrávi. Cez víkendy od jari do jesene chodieva na súťaže, v zime menej. A to je ešte vcelku naviazaná na rodinu, čo počúvam v okolí, deti v tomto veku už s často s rodičmi ani na vychádzku ísť nechcú. No a s malým je to teraz také, že jeho všeličo zaujíma, často chodievam aj kvôli nemu. Alebo často ideme už len s ním, lebo staršej sa nechce, alebo je niekde preč.

Tiež sa teším na to, ked raz budem mať deti velké a budem si môcť ísť "kde chcem" ... len aby sa mi potom ešte chcelo :lol: kamošky sa scvrkli na pár bývalých spolužiačok a kolegyne, no neviem, či by sa nám spoločne chcelo tráviť ešte aj popoludní nejako pravidelne.

Vela ludí som spoznala práve cez syna, my sme sa sťahovali, takže kym som bola na MD, chodievala som do materského centra a odtial mám pár kamošiek, s ktorými sa ešte aj teraz stretávam. Niekedy ideme s deťmi na ihrisko, niekedy aj len my sami na kávičku.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

Re: Partner-deti-vekovy rozdiel

od keilayh » Pia Nov 07, 2014 11:40 pm

Dievčatá sú možno iné, no môj je o 2-3r. mladší a veru už trávi čas radšej s kamošmi ako s nami. Neviem si predstaviť, že by ešte v 11r. bol pri nas :D Ale tak možno sú chalani iní ako dievčatá.

Je to asi len na tebe. Dobre si to premysli, daj si na čas. Ono aj keď teraz váhaš, tak budeš potom určite len rada keď sa bábo narodí :wink: Lutovať to na 100% nebudeš.
Veľa ľudí má dieťa aj v neskoršom veku a sami hovoria, že pri ňom omladli :)

Mám kamarátku, ktorá si vždy plánovala, že druhé dieťa chce až po 10rokoch. Že chce, aby to prvé bolo už viac odrastené, že keď aj bude potrebovať aby mladšie postrážillo. A vraj si chce každé dieťa užiť :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 905
Registrovaný: Štv Aug 11, 2011 2:26 pm

Re: Partner-deti-vekovy rozdiel

od skalka7 » Pon Nov 10, 2014 4:57 pm

dakujem za prispevky. musim si to asi trochu nechat prejst hlavou, neviem stale som na pochybach. akoby som kedysi po tom chnapla tak teraz neviem. ale tak nebudem tlacit na pilu, mozno ked budem o tom premyslat si na to zvyknem a budem potom rada ak bude dalsie dietatko. asi si len musim zase zvyknut na tu myslienku.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Pon Sep 27, 2010 6:23 pm

Re: Partner-deti-vekovy rozdiel

od vladkaPD » Str Nov 12, 2014 6:59 pm

skalka7 píše:dakujem za prispevky. musim si to asi trochu nechat prejst hlavou, neviem stale som na pochybach. akoby som kedysi po tom chnapla tak teraz neviem. ale tak nebudem tlacit na pilu, mozno ked budem o tom premyslat si na to zvyknem a budem potom rada ak bude dalsie dietatko. asi si len musim zase zvyknut na tu myslienku.


chlap ta do toho nebodaj nuti? ci aky ma pristup? povedala si mu ze z tvojej strany to uz neni take jednoznacne?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 272
Registrovaný: Ned Okt 04, 2009 9:31 pm

Re: Partner-deti-vekovy rozdiel

od skalka7 » Pia Nov 14, 2014 1:08 pm

nenuti ma, ale este je to take cerstve. zatial to len tak nadhodil ze u neho uz nastava ten cas. len sa obavam toho ako by reagoval ak by som povedala ze u mna ten cas prave skoncil :? alebo ked to necham tak a bude on cakat rok-dva, ze neviem ako by to odo mna bral. nechcem si pokazit tento vztah, len si myslim ze by sme mali byt v urcitych veciach jednotny.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Pon Sep 27, 2010 6:23 pm

Re: Partner-deti-vekovy rozdiel

od keilayh » Pon Nov 17, 2014 11:45 am

skalka7 píše:nenuti ma, ale este je to take cerstve. zatial to len tak nadhodil ze u neho uz nastava ten cas. len sa obavam toho ako by reagoval ak by som povedala ze u mna ten cas prave skoncil :? alebo ked to necham tak a bude on cakat rok-dva, ze neviem ako by to odo mna bral. nechcem si pokazit tento vztah, len si myslim ze by sme mali byt v urcitych veciach jednotny.


Tak škoda, že ste si to nevyjasnili hneď na začiatku. Takto bude musieť vždy niekto z vas ustúpiť. A samozrejme je možné až velmi pravdepodobné, že sa takýto vzťah pokazí. Žena totižto sa vie stiahnuť do uzadia, počkať atď. no chlapi to až tak nevedia alebo skôr nechcu vedieť. :?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 905
Registrovaný: Štv Aug 11, 2011 2:26 pm

Re: Partner-deti-vekovy rozdiel

od sandras » Pon Nov 17, 2014 12:06 pm

ja si myslím, že je úplne normálne a prirodzené, že muž chce mať vlastné dieťa, aj ak vychováva už nejaké cudzie. A aj to, že sa táto potreba u mužov objaví aj vo vyššom veku, teda, ked si už svoje užili. Problém je to vtedy, ak majú staršiu partnerku a najmä ak ona má už svoje dieťa/deti, ktoré už sú väčšie. V tomto ohlade ste asi klasický prípad. V svojom okolí vidím viac takýchto párov, je doba, ked sa ludia rozvádzajú a rozchádzajú ako na bežiacom páse, tridsiatničky ostávajú samé často s menšími deti, kým si nájdu nového partnera a vznikne stabilný vzťah, majú aj blízko k 40-ke a deti už vlastne nechcú. Mužov často majú aj mladších od seba. Chalani ako mladí študovali, cestovali, budovali kariéru, zarábali ... na deti nemysleli, ale už okolo 35-ky by nejaké to dieťa radi splodili.
Myslím, že ak sa tomu žena vtedy začne vedome brániť, je ľahko možné, že si chlap nájde mladšiu, takú, čo ešte deti mať chce a môže.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

Re: Partner-deti-vekovy rozdiel

od gombicka1 » Uto Nov 18, 2014 9:48 am

sandras píše:ja si myslím, že je úplne normálne a prirodzené, že muž chce mať vlastné dieťa, aj ak vychováva už nejaké cudzie. A aj to, že sa táto potreba u mužov objaví aj vo vyššom veku, teda, ked si už svoje užili. Problém je to vtedy, ak majú staršiu partnerku a najmä ak ona má už svoje dieťa/deti, ktoré už sú väčšie. V tomto ohlade ste asi klasický prípad. V svojom okolí vidím viac takýchto párov, je doba, ked sa ludia rozvádzajú a rozchádzajú ako na bežiacom páse, tridsiatničky ostávajú samé často s menšími deti, kým si nájdu nového partnera a vznikne stabilný vzťah, majú aj blízko k 40-ke a deti už vlastne nechcú. Mužov často majú aj mladších od seba. Chalani ako mladí študovali, cestovali, budovali kariéru, zarábali ... na deti nemysleli, ale už okolo 35-ky by nejaké to dieťa radi splodili.
Myslím, že ak sa tomu žena vtedy začne vedome brániť, je ľahko možné, že si chlap nájde mladšiu, takú, čo ešte deti mať chce a môže.


mas pravdu, ale vela chlapov neberie partnerkyne dieta za cudzie. chlapi sa s tym nejako vedia skor vyrovnat ako zeny. to zeny skor nevedia prijat partnerove deti. je to take zacarovane. mlady chlap by chcel zrelu zenu, ale neuvedomuju si ze ked on bude v tom najlepsom veku, jeho partnerka bude zase starsia a vela veci uz pre nu nebude tak jednoduchych. poznam take kde kde chlap chcel deti ale zena nie. chlap sa s tym zmieril, aj ked dost tazko. ale jednoducho ta zena vynosi a porodi to dieta a potom sa on cely zivot stara, cize to hlavne rozhodnutie by malo byt na nej. ved si len zoberme kolko chlapov odide od rodiny a vobec ho netrapi ze ma doma deti. kludne odide aj od troch deti a urobi si dalsie tri inde. im sa lahko odchadza. ved su vacsinu v robote a tym detom sa tak nevenuju ako ked je doma zena na materskej. :roll: viem ze sa to neda naplanovat, ale tak kazdy jeden ci uz zena ci muz by sa mali pozerat aj do buducna. viem ze srdcu nerozkazes ale aj tak. potom ze su same rozvody, nevery, hadky ked na to ludia nemyslia. nie kazda zena sa citi na dieta v 35-tke. niektora ho chce mat v 20-tke a potom mat pokoj. ine su zas zrele v 40-tke. vela zien je strasne znicenych aj v tej 35-40tke, kolkym by som ja tipovala aj o 10rokov viac :?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 112
Registrovaný: Ned Nov 07, 2010 3:48 pm

Re: Partner-deti-vekovy rozdiel

od keilayh » Str Nov 19, 2014 1:36 pm

Veru, je to taky začarovaný kruh. Teraz su už manželstvá-partnerstvá také volnejšie. Už to nieje ako kedysi, že manželstvo na 30-40rokov. Teraz sa rozvádzajú aj po 1-2rokoch :o Stačí banalita, nebudu to riešiť alebo skôr nechcu to riešiť, a radšej idu od seba :|
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 905
Registrovaný: Štv Aug 11, 2011 2:26 pm

Re: Partner-deti-vekovy rozdiel

od skalka7 » Pon Dec 01, 2014 5:01 pm

ahojte a dakujem za prispevky, v kazdom je kusok pravdy. Viem ze su vseliake pripady, ja aj chapem ze kazdy chce svojho potomka, len rozmyslam nad tym, ze ako potom ten chlap lubi, ked bezproblemov vymeni partnerku za inu?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Pon Sep 27, 2010 6:23 pm

Ďalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť