Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Cvičenie, Chudnutie - PORADTE PROSIIIIIIIIIIIM

od smajas » Pia Feb 19, 2010 10:39 pm

neviem co na to povedat :( , este som nekojila, ovocie a zeleninu milujem, vody pijem neurekom, pohybu mam dost, v praci sa nezastavim od rana do vecera, no ale kedze mam zamestnanie ake mam, t.j. na turnusy a doma je klud, v robote stres a pohotovost od rana do vecera, zmena prostredia, atd. .. tak organizmus nefunguje tak ako by mal, treba mu nejako pomoct :wink: ako som napisala, dam vediet ci to pomohlo alebo nie
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 236
Registrovaný: Pon Feb 23, 2009 12:31 pm

od inguli » Pia Feb 19, 2010 10:59 pm

martinka ja som mala 68 kil pred teh. a sla som rodit s 81 a prisla som z porodnice 71kilova a kojila som 21mesiacov a pribrala som pritom 3 kila :lol: ...
preto som zacala min.rok v novembri cvicit a tak dneska vazim 65kil
a clovek ma pohyb ..ved sa vravi kazdy den prejst par km ...ja som denne s malym odkedy je na svete presla aj 6kmtrov a neschudla som ani deka...pohyb ako CVICENIE mi az pomohlo :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od martinka74 » Sob Feb 20, 2010 1:30 am

inguli píše:martinka ja som mala 68 kil pred teh. a sla som rodit s 81 a prisla som z porodnice 71kilova a kojila som 21mesiacov a pribrala som pritom 3 kila :lol: ...
preto som zacala min.rok v novembri cvicit a tak dneska vazim 65kil
a clovek ma pohyb ..ved sa vravi kazdy den prejst par km ...ja som denne s malym odkedy je na svete presla aj 6kmtrov a neschudla som ani deka...pohyb ako CVICENIE mi az pomohlo :wink:


To je fakt zaujimave,ja som kojila sice len 8 mesiacov,lebo to bolo velmi pracne,kojila som tak ,ze som odstrekavala a davala z flasky,a schudla som z 62 kg na 54 a to meriam 174 cm,takze som vyzerala ako smrtka.Ja pravda ,ze pocas tehu som pribrala iba 9 kg a ked som prisla domov z porodnice nemala som ani kilo navyse.A mam hyperaktivneho drobca,takze pri nom sa moc pribrat neda.Pred porodom som pravidelne 3x do tyzdna cvicila vo fitku.Tak to obdivujem kojit 21 mesiacov,to by so mna neostalo asi nic.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 565
Registrovaný: Pon Jún 23, 2008 12:00 am

od luckab » Pon Feb 22, 2010 11:02 pm

Ja som kojila tiež presne 21 mesiacov a čo sa týka toho kojenia, mám tiež takú skúsenosť že som schudla. Pred tehotenstvom som mala 51 kg pri výške 169 cm, ale nikdy som nemala problém pribrať, jednoducho som si udržiavala váhu pri ktorej som sa cítila dobre. Rodiť som išla ako 60 kilová, a z pôrodnice som odchádzala s 52 kg. S váhou som bola spokojná, ibaže som potrebovala spevniť svalstvo cvičením, čo pri kojení neprichádzalo do úvahy. Tak som si povedala že začnem cvičiť až keď prestanem kojiť. Vtedy som ešte nevedela že môj synček bude viac ako hyperaktívny a že "vďaka" kojeniu nedobrovoľne schudnem na 47 kg, ktoré mám doteraz... Prestala som kojiť v októbri a dúfala som že priberiem aspoň 4 kg. Jesť mi chutí mimoriadne, zdravotný problém nemám žiadny. Už som sa rozlúčila aj s cvičením, lebo potom už neviem čo by zo mňa zostalo a prehliadli by ste nielen mňa, ale hádam aj moje príspevky v diskusii... Už som zľavila aj zo svojho sna a úplne by som sa uspokojila aj s dvomi - tromi kilečkami... No nedarí sa a nedarí...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 213
Registrovaný: Pia Dec 12, 2008 8:28 am

od janka97 » Pon Feb 22, 2010 11:37 pm

Tak ako čítam nedá mi neprispieť. Ja som pri prvom synovi priblala 18 kíl, po pôrode moc zo mňa preč nešlo, ale keď som nastúpila do páce mal 9 mesiacov a schudla som za mesiac 10 kíl a to som nič nedržala, ani diéty ani nijaké prípravky. Pri druhom dieťati dcérke som pribrala z 55kíl na 78 kíl, čiže som pribrala 23 kíl. Po pôrode som mala 72 kíl pri kojení som pribrala na 76 kíl. potom som sa už na seba nemohla pozerať a nieke tu na nete som čítala o týchto chudnutiach. Od jednej mamičky som si vzala príklad začala som cvičiť doma na steperi, po týždni cvičenia som tri dni pila len mrkvovú šťavu sem takm aj s jablkovou šťavou, nič iné len vodu s šťavu. Za tie tri dni sa stiahne žalúdok, že mi jedlo ani nechýbalo, potom som začala chodiť do fitka na aerobik a do posilky. Moja strava počas cvičenia nebola nejaká krutá, jedla som na čo som mala chuť aj klobásu, ale viacej ako klobásky som zjedla zeleniny, proste som sa zasýťovala viacej zeleninou ako jedlom, z ktorého sa priberá. Po pol roku som mala 16 kíl dole. schudla som zo 76 na 60 kíl, myslím že celkom dobre. Potom som ale prestala cvičiť tých 6 sa mi vrátilo späť ale 10 je dole stále, len teraz čakám kedy sa znovu nakopnem aby som sa dostala aspoň na tých 58 kíl. Tak baby dohodnime sa a začnime keď nás bude viacej možno sa lepšie nakopnem.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 386
Registrovaný: Ned Apr 26, 2009 2:23 pm
Bydlisko: Topoľčany

od smajas » Uto Feb 23, 2010 12:33 am

:shock: :shock: jani, ja mat tvoju vahu, tak chudnutie by bolo to posledne co by mi chodilo po rozume :lol: s tvojou vahou by som sa citila ako superstar :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 236
Registrovaný: Pon Feb 23, 2009 12:31 pm

od natusa » Uto Feb 23, 2010 1:26 am

nebudem hovorit o kilach ,ale je fakt ze som sama pre seba zlyhala:(po dvoch pubertiackach mam skoro dvojrocneho synceka.pri kočkach v tehotnosti som nehladela na nic a tak to potom aj dopadlo naozaj dost mi ostalo po porode ani neviem s coho asi s nervou som po rokoch neplanovane schudla na vahu ktora bola uplne super .no a zrazu dalsie tehotenstvo.sama som si povedala ze nemozem tolko pribrat no ako mi rastlo brusko s babetkom stracali sa akekolvek obmedzenia a tak som sa dopracovala k vahe ako som bola pri prvom porode.kojila som vyse roka a neschudla som ani gram.no nie je to so mnou az take zle ale je to len o tom ako sa citite a ja sa citim dost zle :cry: mam plnu skrinu handier a v nicom sa necitim dobre,asi s tym zacnem nieco robit :wink: na umele cvicenie som nikdy nebola ,skor na prechadzky,biciklovanie atd.a dietka by ani nemusela byt ja si priznam ,som zavysla na sladkom :oops: ale maximalne normalne som sa niekedy zaprela ked som mala chut a dostala som apstak jak stary notorik ,normalna triaska.aj tak si myslim ze vsetzky rady su zbytocne lebo na kazdeho plati nieco ine a kazdemu nieco ine pomoze hlavne aby prisiel na to co :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1327
Registrovaný: Uto Sep 02, 2008 2:29 pm

od inguli » Uto Feb 23, 2010 9:50 am

presne toho nazoru som aj ja "na kazdeho plati nieco ine"a kym si to v hlave clovek neujasni ze ano to potrebujem to bude dobre lepsie budem inak vyzerat oplati sa to bez sladkosti..tiez lepsie /ved to je len par minut ze zjes tu sladkost a uz je radost prec :lol: ale rozhodne to trva dlhsie co clovek nabere tie kila od nich a zhodit to/ja som inak tiez na sladkosti a krasne som to vydrzala ...no po case som zacala jest znova...aleee som pevne rozhodnuta ze akonahle budem v poriadku/prave davam odstranit znamienka/ idem nato :wink:
clovek musi sama citit a chciet rady nikomu nepomozu...mne v kuse manzel radil zacni cvicit,budes sa citit lepsie ....atd
nakoniec to vzdal a vtedy som zacala az uvazovat ozaj nadtym ze by som mohla aj lepsie vyzerat a hlavne sa CITIT LEPSIE...A TYM AJ MANZELOVI SPRAVIM RADOST:))
AKO PISE NATUSKA TIEZ SATY MAM ALE NOSILA SOM DOOKOLA TO ISTE V COM SOM SA ASPON TROCHU LEPSIE CITILA NO NIKDY TO NEBOLO ONO..A TERAZ UZ MAM O DVA CISLA MENEJ Z XL/L NA S A AJ M AKO KTORE A ROZHODNE SA CITIM LEPSIE..A NESTALO TO VELA NAMAHY :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od sandras » Uto Feb 23, 2010 9:52 am

atusk... tak to mame podobný problem, tiež som čoko-holik . Teda bez sladkostí neviem žiť a ked príde kríza, zjem aj deťom čokoládku, prípadne to zachráni lyžička Nutelly :oops: :oops: :oops: Zistila som, že doma nesmiem mať sladkosti vôbec, inak ich zjeme behom chvílky a je jedno aké množstvo máme :roll: :roll: :roll:
Tiež nemám k športu práve vrelý vzťah, som telocvičné drevo, aj v škole som mala z TV problemy a keby sa to bralo naprísno, hádam aj z nej aj prepadnem :lol:
Schudla som paradoxne pri oboch tehotenstvách pre problemy so žlčníkom a aj potom pri operácii, no váhu sa mi nedarí udržať na znesitelnom normále (čím nemyslím práve nejakú vychudnutú triesku,a le tak 65-70kg!), ale šplhás a do závratných čísel.
Ja s tým problem mam tiež hlavne kvoli oblečeniu a roky pribudaju a začínam sa obávať už aj o zdrav. stav.

Teoriu chudnutia ovládam perfektne, horšia je prax. Na špeci-diety tiež nie som, nevydržím nejesť a tiež je to problematické jesť presne určené potraviny v určitý as, ked je človak v práci. Ja priberám aj z toho, že v práci nejem, (nemám kedy, často vypijem len kávu a zjem nejakú drobnosť) a doma sa potom najem neskor poobede a na večeru.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od alex » Uto Feb 23, 2010 9:59 am

sandras píše:Ja priberám aj z toho, že v práci nejem, (nemám kedy, často vypijem len kávu a zjem nejakú drobnosť) a doma sa potom najem neskor poobede a na večeru.


Sandras veď práve to je to, priberáš z toho že neješ. Na prime chodievala tá relácia "sme to čo jeme" alebo ako sa to volalo a tam ta doktorka hovorila, že pokiaľ nejeme, telo si robí zásoby aj z toho mála ako keby sa bálo, že nebude mať z čoho žiť. Preto odporúčajú jesť častejšie a v malých množstvách.
Ja napr. tiež som na sladkom závislá :wink: ale môj názor zas je, že zo sladkého sa nepriberá :lol:
Mne stačí po 6-7večer nejesť a vaha mi ide dole, a keď ešte 10min denne cvičim tak je to ideal :)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1691
Registrovaný: Uto Feb 27, 2007 1:00 am

od janka97 » Uto Feb 23, 2010 10:00 am

smajas píše::shock: :shock: jani, ja mat tvoju vahu, tak chudnutie by bolo to posledne co by mi chodilo po rozume :lol: s tvojou vahou by som sa citila ako superstar :lol:



Smajas díky, len ako už bolo písané tak som sa necítla dobre ke´d som bola pribratá, preto som začala cvičiť vtedy a teraz je to podobné mám tiež kopu krásnych vecí ktoré na seba nedám, pretože trigo je obtiahnuté a tá pneumatika okolo pása mi nedovolí si to obliekať. Chcem ešte niečo zhodiť ako písala inguli pre seba aby som mala lepší pocit a mohla vytiahnuť veci zo skrine, ktoré už možno z polovice zožrali mole :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A ešte mám jeden riflový overal, ktorý som nosila pred tehotenstvami kúpila som si ho a za štyri mesiace som zostala tehotná, vtedy sa mi mama smiala že na čo mi bude že sa v živote do neho nenavlečem aj to je jeden dôvod prečo chcem ešte zhodiť. Tak baby cvičeniu zdar.
A ešte jedna vec to som predtým zabudla ke´d som cvičila pred tým rtak som po šiestej hodine nejedla a neviem či to mohlo niečo pomôcť ale v tecsu som si kupovala čaj fit tea ktorý stojí okolo 1eura a ten som pila. tak babenky cvičenia a chudnutiu zdar.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 386
Registrovaný: Ned Apr 26, 2009 2:23 pm
Bydlisko: Topoľčany

od mataka » Uto Feb 23, 2010 10:45 am

Ja tiez pohybu neurekom a nic z toho stale mam tu istu vahu ,nie a nie par kil zhodit.Vecer nejem alebo ked som hladna ,tak len ovocie .Uz nam to je asi sudene :D :D :D :D :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 93
Registrovaný: Ned Feb 01, 2009 2:24 pm

od sandras » Uto Feb 23, 2010 1:57 pm

alex píše:
sandras píše:Ja priberám aj z toho, že v práci nejem, (nemám kedy, často vypijem len kávu a zjem nejakú drobnosť) a doma sa potom najem neskor poobede a na večeru.


Sandras veď práve to je to, priberáš z toho že neješ. Na prime chodievala tá relácia "sme to čo jeme" alebo ako sa to volalo a tam ta doktorka hovorila, že pokiaľ nejeme, telo si robí zásoby aj z toho mála ako keby sa bálo, že nebude mať z čoho žiť. Preto odporúčajú jesť častejšie a v malých množstvách.
Ja napr. tiež som na sladkom závislá :wink: ale môj názor zas je, že zo sladkého sa nepriberá :lol:
Mne stačí po 6-7večer nejesť a vaha mi ide dole, a keď ešte 10min denne cvičim tak je to ideal :)


toto ja viem, ale čo mám ísť s chlebom do triedy??? Ked na našej škole akosi pričasto zvoní :roll: :lol: :lol: :lol: mame prestávku 10 minut a to niekedy fakt stíham akurát vymeniť knihy, čo ma zdržia decká, bežím s klasifikačným a podobne ... prestávku na obed tiež nemáme, jedálen v škole nie (len cez pol mesta na inej škole), takže je to ťažko... kym prídem domov, je často aj 15:00 a to už zjem, čo mi príde pod ruku :( Musím to nejako poriešiť, takto to dalej nejde
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od natusa » Uto Feb 23, 2010 2:42 pm

jaaaj babenky vsak sme az na par vynimiek take iste :roll: :wink: zozereme co nam padne pod ruku alebo dojedame a potom to zaklincujeme niecim sladučkym :roll: :wink: a kilečka su na nas nalepene jak plastelina :roll: :wink: tento tyzden ma mamina 60tku ,veeeelka oslava mamina pecie jak diva ,uplne sa v tom vyzivaani pomoct nechce.bola som ju pozriet a ani som si nehrizla ,len som ovonala :wink: ale musela som zmyznut prec lebo neviem kolko by som to vydrzala no ak to vydrzim tento vikend tak som vyhrala :wink: :wink: :wink: drzte mi palce :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1327
Registrovaný: Uto Sep 02, 2008 2:29 pm

od sandras » Uto Feb 23, 2010 2:50 pm

natuska, mne ked už sa konečne podarí dietovať, tak sa vyskytne nejaká oslava, velka noc, sviatky, dovolenka a už je dieta v "kýbli" :(

My tento týžden oslavujeme Alexkove narodenino-meniny ... idem vypekať tortu :D
Cez Velkú noc ťahám manžela, aby sme niekam šli preč z domu ... lebo ak zostaneme doma, strávim pravdepodobne 4 dni pred TV s kolačom v jednej a likerovým vajcom v druhej ruke :oops: :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

PredchádzajúciĎalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť