Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Bývanie a domácnosť, záhrada - Dobré RADY a NÁPADY kuchyňa

Dobré RADY a NÁPADY kuchyňa

od keilayh » Str Okt 22, 2014 12:33 pm

Zakladám túto tému kde Vám budem písať všeliaké rady a nápady. Samozrejme ak máte nejaké vychytávky aj vy, podeľte sa :wink:

VAJÍČKA: ako zistíti či sú čerstvé? Ponorte ich do studenej vody. Keď je vajce čerstvé bude sa držať na dne v horizontálnej polohe. Čím je staršie, tým viac bude jeho širšia časť stúpať ku hladine.

Chcete si uvariť naťuknuté vajíčko bez toho aby vám vytieklo? vajíčko potrite citrónom. Účinok citrónovej šťavy zabráni bielku vytiecť.

Aby vajíčko pri varení neprasklo, pridajte do vody pár kvapiek octa.

Máte kalný vývar? Alebo olej na smaženie plný nečistôt? Rozklepnite vajíčko a bielok vhoďte do horúceho vývaru či oleja. Behom varu na seba bielok naviaže všetky nečistotoy.

Potrebujete rychlo očistiť vajíčko uvarené na tvrdo? Treba najprv rozklepnúť jeho užší koniec. Zbytok potom pôjde olúpať velmi ľahko.

HRANOLKY: namočte hranolky pred fritovaním na 20 minút do mlieka. Mlieko zabráni zemiakom absorbovať behom fritovania vela oleja.

MLIEKO: aby sa mlieko v hrnci nepripálilo, vypláchnite hrniec studenou vodou.

Aby vám mlieko nevykypelo, je dobré ponechať v hrnci lyžicu alebo potrite okraje hrnca olejom či maslom.

ChLADENIE: aby sme flašu sektu či vína vychladili čo najrychlejšie, pridáme do kýblika s ladom hrubozrnnú soľ. Soľ urýchli ochladzovanie.

PACH: brokolica, kapusta maju pri varení špecifický pach. Aby sme tomu predišli, pridáme do vody kde sa zelenina varí trochu mlieka.

ZEMIAKY: aby sme predišli skorému klíčeniu, vložíme zemiaky do sáčku kde pridáme jedno jablko. Jablko výrazne predĺži dobu než začnú zemiaky klíčiť.

Aby zemiaky po očistení nezčernali, ponorte ich do studenej vody.

RYBY a KOSTI: pri pečení v rúre naplňte rybu bylinkou šťavelu. Pri tepelnej úprave produkujú listy šťavelu látku, ktorá drobné kostičky rozloží.

ORECHY: aby ste rozpoznali zlé a dobré orechy, vložte ich na chvílu do horúcej vody. Pokazené orechy vyplávajú na hladinu, takže ich môžete rovno vyhodiť.

OLEJ: pokiaľ vám olej prská, poprášte ho trochou hrubozrnnej soli

KURČA: ak máte radi chrumkavú kožu, predtým než dáte kura piecť, potrite ho citrónovou šťavou. Potom už nemusíte použiť tuk.

PRESOLENIE: polievku či omáčku znovu ohrejte a vložte do nej rozpolený zemiak. Ten absorbuje prebytočnú soľ z pokrmu.

KORKOVE ZÁTKY: rozpolte zátky a vložet ich do misy s ovocím. Zátky odoženú mušky a ovocie zostane dlhšie čerstvé
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 905
Registrovaný: Štv Aug 11, 2011 2:26 pm

Re: Dobré RADY a NÁPADY kuchyňa

od vladkaPD » Str Okt 29, 2014 10:03 am

s tym korokom to skusim, lebo tych krpatych musiek je furt vela :evil:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 272
Registrovaný: Ned Okt 04, 2009 9:31 pm

Re: Dobré RADY a NÁPADY kuchyňa

od keilayh » Ned Feb 08, 2015 4:26 pm

ZÁHRADA:

Na zničenie slimákov pomôže pivo. Zakopte do zeme flašu s trochou piva. Slimáky do nej vlezú a nebudú vedieť vyliezť.

Chcete odohnať vtáky? Zaveste na stromy staré CD-čká :wink:

Rada na vypestovane veľkej dyne: keď budu kvitnúť, otrhajte menšie kvietky a nechajte iba veľké a bezchybné. Jedenkrát týždenne potom zalievajte rastlinku litrom mlieka.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 905
Registrovaný: Štv Aug 11, 2011 2:26 pm

Re: Dobré RADY a NÁPADY kuchyňa

od melindi » Uto Feb 10, 2015 3:51 pm

Banán
- vkladáme do pekáča, aby mäso skôr zmäklo
- listy izbových kvetov potrieme vnútornou stranou banánovej šupky a budú sa krásne lesknúť
- je to 100% pleťová maska
- ak nám napadnú ruže vošky, stačí k ich koreňom zakopať nakrájané banánové šupky
- šupka z banánu je univerzálne leštidlo na striebro, leští tiež kožu
- banánové šupky sú vynikajúcim hnojivom pod priesady paradajok

Citrón
- rozkrojený citrón zasolíme a vyleštíme škvrny z mramoru
- citrónová šťava odstraňuje pehy a pečeňové škvrny na rukách a nohách
- lyžička citrónovej šťavy zabráni ryži, aby sa pri varení zlepila
- šťava z citróna a jedlej sódy odstraňuje problém so suchými lakťami...

Ocot:
rozriedený z vodou leští žalúzie, počítačové klávesnice, LCD monitory, lak na nechtoch vydrží dlhšie, ak si ich pred lakovaním namočíme do octu a necháme vyschnúť
- miesto po pichnutí včelou, či osou potrieme octom, pôsobí ukľudňujúco

Zubná pasta
- vybieli gumené časti tenisiek
- vyčistí žehličku
- ak natrieme bielou zubnou pastou zrkadlo a vytrieme dosucha, nezarosí sa
- odstráni hnisavé vyrážky
- odstráni škvrny na nábytku po pohároch

Ústna voda
- vyčistí LCD monitor
- dezinfikuje rany
- odstráni lupiny
- možno použiť miesto prípravku proti plesni na nohách
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1279
Registrovaný: Str Aug 27, 2014 3:31 pm

Re: Dobré RADY a NÁPADY kuchyňa

od Jajus345 » Pia Feb 13, 2015 9:48 am

Na zničenie slimákov pomôže pivo. Zakopte do zeme flašu s trochou piva. Slimáky do nej vlezú a nebudú vedieť vyliezť.


toto už negfunguje....teraz sú slimáky prefíkané :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1276
Registrovaný: Str Aug 27, 2014 12:23 pm

Re: Dobré RADY a NÁPADY kuchyňa

od terez254 » Pia Feb 13, 2015 10:24 am

Kolou na upchatý odtok

Nepotrebujete žiadne chemické zázraky. Na upchaté umývadlo, ktoré neodteká, zaberie jeden prášok do pečiva a asi 1 dl koly. Vďaka tomuto domácemu receptu bude vaše umývadlo či vaňa znova odtekať.

Ligotavé okná

Najlepším receptom na to, aby ste udržali okná bez šmúh, sú dámske pančuchy. Ak okno pretriete suchými „silonkami“, bude sa nádherne ligotať.

Tupé nože môžete nabrúsiť aj bez špeciálneho zariadenia. Jednoduchým domácim tipom je brúsenie noža na drsnej strane keramického predmetu – napríklad taniera alebo kvetináča.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Uto Sep 02, 2014 11:19 am

Re: Dobré RADY a NÁPADY kuchyňa

od melindi » Pia Feb 13, 2015 5:27 pm

ČISTENIE MIKROVLNKY
Do mikrovlnky dajte zovrieť jeden a pol hrnčeka vody spolu s 3 lyžicami citrónovej šťavy. Paru nechajte chvíľu pôsobiť a mikrovlnku potom prečistite bežnou utierkou alebo hubkou.

PRIHORENINA V HRNCI
Prihoreninu v hrnci odstránite tak, že nasypete do hrnca jeden prášok do pečiva, zalejete vodou a necháte chvíľu povariť. Potom necháte ešte chvíľu postáť.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1279
Registrovaný: Str Aug 27, 2014 3:31 pm


cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť