Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Píšte o čom chcete - Susedia

Susedia

od melindi » Pon Jan 12, 2015 8:27 am

Aké sú Vaše susedia? Máte zlé skúsenosti so susedmi?
U nás sú veľmi zlé susedia. Vedela som o nich rozprávať. Minule mi susedka, hovorila, že veľmi veľa prajem.
-Nemáme kanalizáciu. Máme spoločnú žumpu. Kvôli tomu jej nepáči.-
Keď dcérka plače po desiatej, zajtra už opýtajú, čo sa stala u nás.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1279
Registrovaný: Str Aug 27, 2014 3:31 pm

Re: Susedia

od gombicka1 » Pon Jan 12, 2015 12:01 pm

nemam zle nastastie. ono aj zalezi ako si hakliva na urcite veci. pokial niekomu vadi kazde suchnutie a buchnutie tak bude to nazivanie velmi zle. taktiez vidavam ze sa stazuju na prerabanie susedov, preco buchaju vtedy a vtedy a tak, no ked si zoberem ze niekto byva v 12-poschodaku tak je velmi tazke vyhoviet vsetkym. v domoch by mi vadilo akurat palenie co je zakazane a ludia to ignoruju :x
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 112
Registrovaný: Ned Nov 07, 2010 3:48 pm

Re: Susedia

od keilayh » Str Jan 14, 2015 12:43 pm

melindi píše:U nás sú veľmi zlé susedia. Vedela som o nich rozprávať. Minule mi susedka, hovorila, že veľmi veľa prajem.
-Nemáme kanalizáciu. Máme spoločnú žumpu. Kvôli tomu jej nepáči.-
Keď dcérka plače po desiatej, zajtra už opýtajú, čo sa stala u nás.


Máš susedov tetky a babky čo nemaju čo robiť však? :D Na takýchto sa treba iba obrniť a buď si vymyslieť niečo alebo im neodpovedať. Osobne by mi to zrejme vadilo, no nikomu by som sa určite nespovedala.
To je katastrofa, že male dieťa zaplače aj v noci. :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 905
Registrovaný: Štv Aug 11, 2011 2:26 pm

Re: Susedia

od melindi » Str Jan 14, 2015 6:33 pm

Vedľa nás býva 45 ročná žena. Momentálne nepracuje. Celý deň pozerá čo robíme. Máme také tenké steny, že všetko, čo rozprávame počuje. Aj mi počujeme ich chrápanie v noci, a ostatné čo robia na posteli. Niekedy už ide mi na nervy. Vedľa nich máme detskú izbu.
Pod nami býva rodina s dvomi deťmi. Dnes od piatej ráno do šiestej plakal ich syn. Dcérka zobudila na to, aj ona začala plakať. Tridsať rokov som bývala v rodinnom dome. To bolo najlepšie.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1279
Registrovaný: Str Aug 27, 2014 3:31 pm

Re: Susedia

od gombicka1 » Uto Jan 20, 2015 9:27 am

melindi píše:Vedľa nás býva 45 ročná žena. Momentálne nepracuje. Celý deň pozerá čo robíme. Máme také tenké steny, že všetko, čo rozprávame počuje. Aj mi počujeme ich chrápanie v noci, a ostatné čo robia na posteli. Niekedy už ide mi na nervy. Vedľa nich máme detskú izbu.


ked mate tenke steny skuste si ich nejako odhlucnit. v obchode by vam urcite poradili ako na to. viem ze na strop sa davali take akoby kocky ktore sa lepili a takto si ludia zateplili miestnost. pocitam ze je urcite nieco podobne co by sa dalo dat na stenu aby nebolo tak vsetko pocut :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 112
Registrovaný: Ned Nov 07, 2010 3:48 pm

Re: Susedia

od melindi » Str Jan 21, 2015 1:09 pm

V obývačke už máme to urobené. Manžel tam dal sadrokartonovú stenu. Ale napriek tomu počujeme susedov. Tam bývajú robotníci. Jedna firma to prenajíma pre svojich zamestnancov.

V nedeľu sme stávali pre dcérku snehuliaka. Utorok niekto rozbil. Stával novú. Dcérka plakala, hľadala snehuliaka.
Teraz je tu návšteva u jednej žene s dvomi deťmi. Rómovia, už sú tu od minulého týždňa. Dvojizbovom byte bývajú teraz piati. Vyzerá tak, že oni boli.
Keď sme mali možnosť, ihneď sme presťahovali do inej obci.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1279
Registrovaný: Str Aug 27, 2014 3:31 pm

Re: Susedia

od terez254 » Štv Jan 29, 2015 9:26 pm

asi vsade su dobri aj zli susedia. myslis si,ze to rozbili naschval? to veru nemate moc dobre.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Uto Sep 02, 2014 11:19 am

Re: Susedia

od melindi » Pon Feb 23, 2015 4:30 pm

Minulý týždeň už presťahovala tá cigánka. Susedka hovorila, že ich syn im ukradol bicykel. U Vás už bol taký prípad, že ukradli niečo v paneláku?

Až keď dostanete za susedov neprispôsobivých ľudí, dokážete oceniť ten pokoj, ktorý vám poskytujú tie nenápadné typy, ktoré doteraz vedľa vás bývali. Nemusíte sa strachovať, čo sa stane, pokiaľ nebudete doma a tiež nemusíte dookola riešiť volania na políciu, aby ich opätovne prišli schladiť a vysvetliť im, kde sú slušné medze. Prichádzate tak o pokoj na tom jedinom mieste, ktoré by malo fungovať ako ochranná oáza pre každého človeka bez rozdielu.

Nenechajte sa zasiahnuť do nezmyselných vojen
Keď si kupujete svoj vlastný byt, okrem tradičných vecí ako je jeho stav, množstvo aktuálnych škôd, cena a pomer vlastníkov, by ste sa mali zaujímať aj o ďalšiu podstatnú vec. A tou sú susedia. Pretože inak veľmi lákavá cena môže mať koreň práve v tejto veci. Rovnako opatrní buďte aj v prípade hľadania podnájmu, pretože inak budete musieť z toho pekla rýchlo utekať kdekoľvek, kde vám to príde ako prvé vhod.
Ak ste si túto situáciu nevyriešili vopred a potom nastanú problémy, snažte sa ich čo najskôr riešiť. Tým, že budete všetko odkladať, budete to všetko len zhoršovať a vystupňujete to až do neriešiteľných sfér. Hlavne si dávajte pozor, aby ste sa nenechali zatiahnuť do nezmyselných hádok. Veľmi jednoducho sa totiž dá skĺznuť do hry „aké požičiaš, také vrátiš“. Veríme, že takéto útočenie môže aspoň na chvíľku vyriešiť napätú situáciu a upokojiť vaše už bez tak poriadne podráždené nervy.
Lenže keď začnete útočiť vy, môže sa to všetko zvrtnúť nakoniec proti vám. Namiesto toho radšej v každej situácii zavolajte políciu, ktorá to má na starosti a pri opakovanom porušovaní predpisov im môže udeliť predvolanie či blokovú pokutu. Keď sa tým nič nevyrieši, môže to všetko pokračovať až súdnou cestou. I keď vás to bude stáť veľa trpezlivosti, najmä v prípade trvalého nasťahovania je to výhodnejšie, ako sa dostať do nejakej šlamastiky a dostať sa tak nakoniec do úlohy obviňovaného.

Bez provokácií
Chyba však niekedy nemusí byť na tej druhej strane, ale vo vás. Ak ste trebárs doteraz bývali v dome a presťahovali ste sa do bytovky, nemusíte sa vedieť zmieriť s nočným pokojom, ktorý tam má vládnuť. I keď ste hurhaj na vonkajšom priestranstve nemohli robiť ani predtým, teraz musíte zabudnúť aj na večierky a hlasné počúvanie hudby či televízora po desiatej hodine. Obzvlášť ak máte za susedov starších obyvateľov, môže to byť pre nich nepríjemné.
Taktiež sa vám nepoďakujú rodinky s malými deťmi. Buďte preto ohľaduplní a nesnažte sa zbytočne provokovať. Situáciu budete potom len zhoršovať a budete si pod sebou podrezávať konár. Rovnako chladnú hlavu si však zachovajte aj v prípade zlých susedských vzťahov, keď vám vaši spolubývajúci robia neustále napriek. Ak sa ich budete snažiť stále vyprovokovať k tomu, aby znova urobili niečo zlé a vy by ste to mohli opäť nahlásiť príslušným organizáciám, opäť sa to môže všetko zvrtnúť proti vám.

Pokusy o zmierenie
Skúste napriek napätej situácii byť tým, ktorý sa pokúsi zakopať vojnovú sekeru. Prvý odzbrojujúci krok urobte hneď pri nasťahovaní. Ide o ten typický krok, ktorý môžete vidieť aj vo filmoch a to konkrétne, že slušne zazvoníte u najbližších susedoch, predstavíte sa im a podplatíte ich kúskom domáceho koláčika. Ihneď sa na vás budú pozerať iným pohľadom a najmä staršie generácie nebudú zbytočne podráždené z každého prehrešku, keď budú vedieť, že ste v skutočnosti sympatickí ľudia. Keby nastali nejaké problémy, pokúste sa ich najprv riešiť dohovorom.
Čítajte tiež:
Aj také sú: Najhoršie krajiny na materstvo!
Nechať deti samé doma cez prázdniny?
Hľadáme naše hniezdočko
Ak by zlyhali vaše upozornenia, pristúpte k oficiálnemu riešeniu tohto problému. Snažte sa k danému problému postaviť ako dospelí ľudia a pokúste sa všetko si vydiskutovať trebárs na spoločnej káve. Nebuďte príliš vznetliví a reálne uznajte aj chyby, ktoré robíte vy. Sľúbte si, že na tom obe strany zapracujú a počkajte, či to bude mať želané účinky.
Extrémne prípady
I z médií istotne poznáte mnoho susedských sporov, ktoré sa vyostrili do nepríjemných kontúr. V prípade, že máte za susedov extrémne neprispôsobivých ľudí ako napríklad narkomanov, takých, ktorí vám neustále ohrozujú život alebo znepríjemňujú hygienické prostredie a úrady vám v tomto prípade nie sú veľmi nápomocné, je na vašom zvážení, či by nebolo vhodné zbaviť sa tejto nehnuteľnosti a poobzerať sa po niečom novom, kde budú vo vašom okolí bývať podstatne príjemnejší obyvatelia a vy budete môcť v pokoji žiť svoj život.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1279
Registrovaný: Str Aug 27, 2014 3:31 pm

Re: Susedia

od terez254 » Pon Feb 23, 2015 6:20 pm

melindi píše:Minulý týždeň už presťahovala tá cigánka. Susedka hovorila, že ich syn im ukradol bicykel. U Vás už bol taký prípad, že ukradli niečo v paneláku?


aj ste to riesili s policiou? to vam teda nezavidim, ked musite zit v panelaku, kde sa kradne.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Uto Sep 02, 2014 11:19 am

Re: Susedia

od melindi » Uto Feb 24, 2015 9:34 am

Pani to nenahlásila na policiu,. Poštárka hovorila, že ten cigán minulý týždeň zase ukradol jeden bicykel od jedného pána. On mal šťastie. Vrátil mu naspäť.
Tá pani už preťahovala z nášho činžiaku, ale ostali v dedine. Ti bývaš v rodinnom dome?

30 rokov som bývala ja rodinnom byte. Bolo fajn. Mali sme veľmi dobré susedi. Ale tu sa nedá vydržať. Ale moja dcérka stále behá hore dole v byte. Nemôžem jej hovoriť, aby sadla celý deń.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1279
Registrovaný: Str Aug 27, 2014 3:31 pm

Re: Susedia

od terez254 » Uto Feb 24, 2015 6:50 pm

melindi píše:Tá pani už preťahovala z nášho činžiaku, ale ostali v dedine. Ti bývaš v rodinnom dome?

zatial v dome cize taketo problemy chvalabohu nemusim riesit.

tu su pisane vyhody a nevyhody byvania v byte a v dome
http://najmama.aktuality.sk/clanok/2271 ... s-rodinou/
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Uto Sep 02, 2014 11:19 am

Re: Susedia

od melindi » Str Feb 25, 2015 10:54 am

Veľmi zaujímavá článka. Ty ako predstavíš budúcnosť? Chceš ostať v rodinnom dome?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1279
Registrovaný: Str Aug 27, 2014 3:31 pm

Re: Susedia

od terez254 » Str Feb 25, 2015 12:49 pm

melindi píše:Veľmi zaujímavá článka. Ty ako predstavíš budúcnosť? Chceš ostať v rodinnom dome?


ja ani neviem...urcite by to zalezalo na lokalite, kde budem byvat, podla prace a podla vsetkeho..
ale s bytom je podla mna menej prace. ty chces zostat v panelaku?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Uto Sep 02, 2014 11:19 am

Re: Susedia

od melindi » Str Feb 25, 2015 2:58 pm

Chcela by som čím skôr odísť tohto bytu. Teraz jedna susedka začala urobiť zvláštne veci. Dole pri poštových stránkach sú letáky. Keď idem von, keď máme nový leták, vždy dám do našej poštovej schránky, a keď idem hore zoberiem z toho. Minule, keď som išla naspäť, už nebola tam leták. Potom druhý deň zase, niekto z toho zobral. Vyzerá tak, že robí to naša 45 ročná susedka. Neviem, čo robiť.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1279
Registrovaný: Str Aug 27, 2014 3:31 pm

Re: Susedia

od terez254 » Str Feb 25, 2015 4:38 pm

melindi píše:Chcela by som čím skôr odísť tohto bytu. Teraz jedna susedka začala urobiť zvláštne veci. Dole pri poštových stránkach sú letáky. Keď idem von, keď máme nový leták, vždy dám do našej poštovej schránky, a keď idem hore zoberiem z toho. Minule, keď som išla naspäť, už nebola tam leták. Potom druhý deň zase, niekto z toho zobral. Vyzerá tak, že robí to naša 45 ročná susedka. Neviem, čo robiť.


ona vam berie letaky z vasej schranky?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Uto Sep 02, 2014 11:19 am

Ďalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť