Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Batoľa 1 až 3 roky - Upratovanie 2 - 3 ročných detí

Upratovanie 2 - 3 ročných detí

od 1dominika » Ned Júl 05, 2009 10:24 pm

Milé mamičky, chcem sa spýtať ako ste riešili upratovanie hračiek a ostatných vecí, ktoré stihnú vaše deti cez deň vychádzať. Upratujete až večer samé to čo deti za celý deň narozhadzujú, alebo to upratujete celý deň priebežne, alebo vám pritom deti pomáhajú, alebo to celé upratovanie necháte na deti? Moja dcéra :twisted: má 2,5 roka a celý deň hračky rozhadzuje po celom byte. Neviem jej vysvetliť aby sa hrala len vo svojej izbe. Keď začnem v jednej izbe upratovať ona sa presunie niekde inde a robí neporiadok tam. lenže pokiaľ ja prejdem na koniec ona už stihla na začiatku zase rozhádzať a tak je u nás stále neporiadok. Už som sa aj vyhrážala, že všetky hračky vyhodím, ale ani to nepomáha, asi preto, že ich má stráááááášne veľa a nejaká hračka jej predsa chýbať nebude. A to nerozhadzuje len hračky, varešku nájdem v obývačke, hračky v kuchynskej linke, toaletný rozmotaný po celom byte. Bolia ma už kríže z neustáleho dvíhania rôznych vecí zo zeme. Keď chcem aby aj ona upratovala, dvihne jednu vec odnesie ju a zase sa venuje niečomu inému.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 91
Registrovaný: Štv Okt 18, 2007 12:00 am

od 11zdenka11 » Ned Júl 05, 2009 10:31 pm

aho moja mala ma 26 mesiacov,tiez robila riadny binec ako dieta.tiez neposluchala ked sme jej hovorili nech si poupratuje hracky.az jedneho dne som jej skovala hupacku a mas vidiet ako teraz za sebou pekne poupratuje.skus jej skovat nejaku oblubenu hracku,a povedz jej ked si uprace hracky tak ich dostane.u nas to zabralo.drzim palce aj tebe
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 209
Registrovaný: Pon Mar 17, 2008 1:00 am

od 1dominika » Ned Júl 05, 2009 10:47 pm

keď ona má tých hračiek veľa a so žiadnou sa nehrá dlhšie ako 2 min. zbadá niečo iné, to prvé pustí práve tam kde je a ide za ďalšou. Obľúbená je iba bábika s ktorou spí a tá ju zaujíma len keď ide spať. :lol: :lol: :lol:

aj tak jej tie hračky pomaly schovávam, aby ich nemala toľko :lol: :D :lol: :D :P
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 91
Registrovaný: Štv Okt 18, 2007 12:00 am

od sandras » Pon Júl 06, 2009 8:16 am

Dominika, ja by som to iešila tak., že by som jej vždy dovolila vyhádzať len nejakú časť hračiek. Píšeš, že sa aj tak s tým nejako nehrá, takže možno by bolo lepšoie, keby si hračky rozdelila do boxov a časť schovala, a vždy po týždni striedala a nedávala jej všetky naraz. Uvidíš, že jej hračky budu aj vzácbnejšie a bude sa hrať dlhšie s 1 hračkou :wink:

Moja dcerka tiež strašne nerada upratuje (doteraz a to už ma 8 rokov), ked mala upratať, taks a rozplakala :roll: A to mi robila aj v školke, išla domov a nechcela si odložiť ani tú 1 hračku, s ktorou sa hrala ... vieš ako som sa trápne cítila pred učitelkou :oops: že ju doma neučíme upratovať ... ale ona proste nechcela, zaťala sa a rozrevela :?
Teraz vždy znervoznie (alebo sa aj rozplače) ked treba upratať, ale už tak nerozhadzuje hračky ... no na písacom stole to je des :roll: :roll: :roll:
Tak u nej pomohla len "liečba šokom", vyhodila som plnu igelitku vecí, čo nechala neupratane (akože) do kontajnera ... zaberie to tak na pol roka, potom proces opakujem :lol: :lol: :lol: Teraz už stačí, ked sa povyhrážam, alebo nabehnem do izby s igelitkou :lol:
Syn ma 2r a 4 mes. a rad upratuje, ale ked príde kamarát, dokážu rozhádzať doslova všetko :lol: :lol: :lol: Zvyčajne to upracem ked ho dam naobed a večer spinkať, cez den priebežne len to, čo je v ceste. A ked ideme vonku, odnesieme do izby aspon veci, čo dovliekol do obývačky. Samozrejme mu pomožem.
Upratovanie som povýšila z činnosti, ktorú "musí" na činnosť, ktorú "može robiť sám" ... a on je taký, že ked mu poviem, že "može sám", tak to strašne pyšne robí :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od rikisz » Pon Júl 06, 2009 4:52 pm

ahoj môj syn bude mať tento mesiac tri roky a hračky si upratuje sám, teda to čo rozhádže.dovolím mu hrať sa len v detskej , nesmie nosiť hore dole hračky.najprv si nechcel upratovať veci, ale povedala som mu, že všetko čo je na zemi vyhádžem do koša.najprv mi neveril, ale raz sme mu celý kôš s hračkami vyložili pred dvere a reval neskutočne, ale odvtedy upratuje.ked na neho príde obdobie, že nechce stačí spomenúť smetný kôš, poprípade doniesť sáčok na smeti.ja viem možno je to drastické, ale inak sa nám ho nedarilo naučiť a teraz je to v pohode vie, že si musí popratať. alebo som mu povedala, že pôjdeme von, ale len ked poupratuje.niekedy sa so mnou naťahoval, skúšal ma a bolo aj tak, že mu to trvalo hodinu , ale neustúpila som .ja nemienim po ňom upratovať , mám druhé malé bábo takže je to super že stýmto nemám starosť
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 62
Registrovaný: Pon Jún 02, 2008 12:00 am

od sandras » Pon Júl 06, 2009 5:48 pm

niekde som čítala, že zaklady srávania, základné hygienicke navyky (napr. automatické umytie si ruk po WC, ranné umývanie zubkov), upratovanie, zdravenie a take veci sa dieťa musí naučiť do 3 rokov, lebo potom ho to už nikdy tak nenaučíte. teda samozrejme sa naučí aj neskor, ale už to nikdy nebude take v nom zakorenené, automatické ...

moju dcerku opatrovala mama a ta dosť po nej upratovala a do 3 rokov bola "male decko" čo nič nemuselo robiť, lebo to aj tak "nevie" ... a aj to tak dopadlo, že fakt s upratovaním amme problem stále a keby nemusela, tak neuprace aj za cely týžden :(
ved nikto nehovorí, že 2-ročne dieťa si vie uplne samo na 100% upratať, samozrejme musím nakoniec aj tak poupratovať ja ... ale musia sa na tom podielať aj deti.

vidím riskisz, že mame podobne metody :lol: sice tiež sa mi to zdalo aj drastické, ale jedine čo u nas zaberá ... A ešte ked poviem, že čo nebude upratane, predám! :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od rikisz » Pon Júl 06, 2009 8:59 pm

keby ja som synovi zahlásila, že niečo predám tak on nato určite, že kúpime nové.ale skúsim to už len zo srandy, ja som ho dosť terorizovala s upratovaním, ale vidím, že to prinieslo ovocie, takže splnilo to svoj účel.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 62
Registrovaný: Pon Jún 02, 2008 12:00 am

od 1dominika » Uto Júl 07, 2009 9:29 am

Ja som to už raz skúšala s vyhodením hračiek, ale ten rev čo bol potom u nás.

Nedávno sa hrala so šumivými cukríkami, moc jej nechutili tak ich prehadzovala do krabičiek, pritom každú olizla, potom položila na stolík a ja keď som zbadala tú hrôzu na stolíku, taký jed vošiel do mňa, že som zhrabla cukríky otvorila okno a vyhodila ich von. Potom ten plač, lenže pršalo a ona chcela ísť hľadať cukríky, ktoré boli roztopené za chvíľu, aj mi to bolo smiešne.

A že predám hračky - bude sa tešiť, že pôjdeme na poštu, tam je už pečená varená.

Asi musím byť aj ja tvrdšia a nastoliť ten teror :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 91
Registrovaný: Štv Okt 18, 2007 12:00 am

od sandras » Uto Júl 07, 2009 9:56 am

1dominika píše:Ja som to už raz skúšala s vyhodením hračiek, ale ten rev čo bol potom u nás.
a si myslíš, že u nas nebol rev? Neskutočný... a prosíkanie, a "ja to už nikdy neurobííím, ja už si budem upratovááááť" ... musíš vydržať :wink:
Ked jej hned ustúpiš, bude vedieť, že si vyreve...

Samozrejme som ju nechala cely den v tom, že som tie hračky vyhodila a až potom poviem, že to smetiari nechceli zobrať, tak som jej ich vrátila ale s upozornením, že nabuduce už smetiari odvezú naozaj.

A cukríkov vždy len tolko, kolko dokáže skonzumovať .. ja davam malemu do ruky jeden, ked zje, potom druhý. Nie cely sačok, bo to by dopadlo asi rovnako :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od kamka277 » Str Júl 08, 2009 1:12 am

Vidím, že asi na každé dieťa platí vyhrážka vyhodenie hračiek do koša :lol: :lol: Ja mám 5 ročnú dcéru a žiaľ zo zdravotných dôvodov nemôže chodiť do škôlky, takže s upratovaním hračiek máme dodnes neskutočné problémy :( :( Tam by mala režim a musela by počúvať, lenže doma je doma... :? Keď chodí k starým rodičom, tak tí jej všetko dovolia, všetko za ňu robia a ani za ten svet im nevyhovoríš, že jej tým len škodia a rozmaznávajú ju. :? :roll: Dcéra je u nich varená pečená a doma má akože ,,teror". Prosba typu:,,Simonka dones prosím ťa plienku(pre mladšiu 14 mes. dcérku) alebo nájdi cumlík je neskutočne pre ňu otravná. A ani radšej nekomentujem večerné upratovanie hračiek - začne sa akože strašne hrať a nič neupratuje, iba ak na ňu poradne s mužom nakričíme, potom reve a ľutuje sa :roll: Švagriná mi vravela, že na jej malého pomohlo kľačanie v kúte, tiež má jej syn 5 rokov, ale kedže chodí do škôlky, tak má upratovanie ,,v krvi" :lol: Keď k nim prídeme na návštevu, tak na záver všetko sám poupratuje - celú detskú izbu bez vyzvania, že až nechápem :shock: :shock: ....kdežééé naša Simina, tá to má ,,na háku" :?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 150
Registrovaný: Str Okt 22, 2008 9:50 pm

od 1dominika » Str Júl 08, 2009 7:29 am

Začali sme robiť prvé pokusy. Včera keď poobede spala som jej upratala všetky hračky a keď sa zobudila som jej vysvetlila, že chcem aby to večer bolo takto upratané. Večer sa jej do upratovania samozrejme moc nechcelo, tak som zobrala tašku a dávala tam bábiky ktoré pôjdu do koša. Nastal plač a prosba "bábiku nie, bábiku nie" Igelitku som odhodila do špajze pri smetný kôš a venovala sa inému. Dcéra upratala ešte zbytok hračiek a potom išla aj do špajze - keď som tam ja nebola - a vybrala si všetky bábiky, ktoré uložila na svoje miesto. Takto začíname s upratovaním.

A čo sa týka starých mám. Tak moja svokra chodí k nám každú sobotu. S malou sa hrajú v jej izbe a keď odchádza je tam taký binec že až, takže upratujem aj po svokre. Malá jej samozrejme povyťahuje všetky možné hračky a ona ju učí sprostosti. /Keď má hračka prísavku, prilepí si hračku na čelo/ Malá sa tým sprostostiam teší a babka je spokojná, že je malá vysmiata.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 91
Registrovaný: Štv Okt 18, 2007 12:00 am

od sandras » Str Júl 08, 2009 8:06 am

kamka, riešila by som to dohovorom so starkími, povedala, čo je vo veci, ved čoskoro pojde do školy a nebude vediť si držať poriadok ani v školských vecich ... ak by sa nedalo dohodnuť, razne stopnúť navštevy.

U nas rovnaky problem, starkí byvaju o poschodie nižšie, malej všetko dovolili, robili za ňu, že je malá a nevie, a starká vždy "nechaj ju, ja to potom..." :? Lenže ... teraz ma dcerka 8 rokov a starká sa sťažuje, že už je velka a nič si tam neuprace! Doma ako-tak urobí, napr. v sobotu si už sama povysáva a umyje umývadlo v svojej kupelni... Niekedy sice s nevôlou, ale vie, že so mnou nič nevybaví, ani ked bude revať. Ale u starkích ani prstom nepohne a starkej to už pekne vadí :!:
Ja som nemohla stopnuť navštevy, kedže som pracovala a mama ju opatrovala, kym nebola v školke.

Dominika super, len tak dalej :D Uspech sa dostaví :lol: :lol: :lol: A svokre vysvetli, že taketo infantilne správanie teda nie je najvhodnejšie, a nech ju radšej niečo učí, kup nejaké tvorivé zošity, knižky alebo puzzle :wink: A rozprávaj pred nou vela a často, že susedov Janko v rovnakom veku už vie toto a hento :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am


cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť