Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Financie, Sociálne dávky - Už ste požiadali o zvýšený rodičovský príspevok?

Už ste požiadali o zvýšený rodičovský príspevok?

od kamka277 » Uto Dec 15, 2009 4:56 pm

Ahojte. Už bola z vás niektorá na UPSVR požiadať o ten zvýšený rodičovský? Viem, že treba napísať žiadosť. Stačí vypísať len toto tlačivo, alebo majú nejaké iné?
http://www.upsvar-zv.sk/docs/ziadost_o_ ... spevok.pdf
Niekde vo fórach som čítala, že to vraj stačí až v januári. Moja dcéra bude mať v apríli 2 roky, takže mňa sa to týka len 4 mesiace :roll: :? , nuž čo, ale aj to poteší :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 150
Registrovaný: Str Okt 22, 2008 9:50 pm

od renatasi » Uto Dec 15, 2009 9:29 pm

Ja som sa bola informovať u nás a povedali,že až v januári,že vraj ešte nemajú tlačivá.Nás sa to bude týkať iba 2 mesiace. :(
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 44
Registrovaný: Pia Apr 10, 2009 6:00 pm

od martinka74 » Uto Dec 15, 2009 10:21 pm

Mna sa to bude tykat iba mesiac,ale dam si tu namahu a nenecham im ani euro,ked uz tato skvela vlada tak spravodlivo rozhoduje.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 565
Registrovaný: Pon Jún 23, 2008 12:00 am

od rikisz » Str Dec 16, 2009 9:34 am

kamka277 to je tá klasická žiadosť na rodič.príspevok, aj mne povedali, že až v januári, vyplácajú ako výplatu teda za predchádzajúci mesiac, takže v januári dostaneš za december na a potom treba do začiatku februára podať žiadosť o zvýšený prídavok aby si už vo februári dostala mne to takto bolo povedané :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 62
Registrovaný: Pon Jún 02, 2008 12:00 am

od tanusa » Str Dec 16, 2009 1:58 pm

mna sa to už netýka, škoda, maly ma dva a pol, ale držím Vam pršteky aby to vyšlo
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 42
Registrovaný: Štv Feb 21, 2008 1:00 am

od levka1 » Str Dec 16, 2009 9:27 pm

kočky, nemusíte ísť hneď v januári na úrad, lebo tam bude asi čistí chaos, žiadať sa môže až do 30. júna 2009 a vyplácajú to spätne, aby sa vraj vyhli talčenici na začiatku roka§
mňa sa to týka tiež len tri mesiace, a pôjdem si podať žiadosť tak koncom februára, keď utíchne počiatočná panika :lol: :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 13
Registrovaný: Pon Feb 11, 2008 1:00 am

od kriskovalud » Str Dec 16, 2009 11:10 pm

levka ma pravdu nemusite to ziadat hned cas mate do 30.juna a spetne vsetko vratia

mne bolo povedane ze treba ist na socialku tam daju papierik a tie ktore si o to musia poziadat cize su to maminky ktore rodili pred rokom 2010 a v roku 2010uz nebudu poberat materske,si pridu po papierik a s tym pojdu na socialnu poistovnu ta ho potvrdi a oni sa zariadia podla toho co tam napisu....inak mna sa to netyka lebo som sla z materskej na matersku a pred druhou som nemala nemocenske vyplatene 270dni takze maly by mal v juni 2 roky ale budem mat len to co teraz ako nejaka romka co nechcela pred tym makat!!!!

No ale mna by viacej zaujimal ten zakon o dobrovolnom nemocenskom ze budu upravy ak bude mamicka cely mesiac marodit nedostane rodicovsky tak neviem neviem ci je to krok k nam mamickam ako to nazvala Tomanka.
Ved ako sa to tu uz pisalo ci 2 rocne alebo 2.5 rocne dieta potrebuje toho menej alebo v com je to ine ved je to este horsie deti rastu ako z vody im stale nieco treba ....
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 666
Registrovaný: Pia Mar 13, 2009 2:16 pm
Bydlisko: Presov

od luckab » Štv Dec 17, 2009 10:32 am

No baby keďže môj malý bude mať 27. 12. dva roky, tak mňa to tesne obišlo.. Super. Ale držím Vám palčeky aby ste si to vybavili...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 213
Registrovaný: Pia Dec 12, 2008 8:28 am

od kuka221 » Pon Dec 21, 2009 12:00 am

Ahoj, môj malý ma rok, ale tiež sa ma to nebude týkať, ako napísala už jedna mamička, som zaradená v tej kategóri :čo sa im nechce robiť. Mám síce pred nástupom na materskú odpracovaných tých 270 dní, ale na materskú som nešla z prac . pomeru, tak som nedostala nič. No až po narodení malého rodičovský prispevok. Pracovala som, ale potom som sa presťahovala za manželom, tak som musela dať výpoveď a tehotnú ma zamozrejme nik nezamestnal. Keby som sa zamestnala na jeden deň pred nástupom na materskú , tak by som mala nárok na materské aj na zvýšený rodičovký. A takto nič. Keď sa darí tak sa darí...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 21
Registrovaný: Pon Jún 02, 2008 12:00 am

od prazienkova » Pia Jan 22, 2010 2:00 pm

Milé mamičky, práve minulý týždeň som bola vybavovať na úrade práce, soc. vecí a rodiny zvýšený rodičovský príspevok. Mali tam napísané žiadosti, kde som napísala len moje údaje , meno dieťaťa a dátum narodenia. Netrvalo to ani 5 minút. Pracovníčka ma upozornila, že nesmiem pracovať, inak strácam nárok. V TV hovorili, že stačí poslať aj žiadosť poštou, napísať len jednou vetou, že žiadate o zvýšený príspevok + údaje o matke a dieťati. Ale to len mamičky, ktoré už poberajú príspevok, nie nové.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 33
Registrovaný: Uto Jún 23, 2009 10:31 pm

od kamka277 » Pia Jan 22, 2010 2:19 pm

prazienkova píše:Milé mamičky, práve minulý týždeň som bola vybavovať na úrade práce, soc. vecí a rodiny zvýšený rodičovský príspevok. Mali tam napísané žiadosti, kde som napísala len moje údaje , meno dieťaťa a dátum narodenia. Netrvalo to ani 5 minút. Pracovníčka ma upozornila, že nesmiem pracovať, inak strácam nárok. V TV hovorili, že stačí poslať aj žiadosť poštou, napísať len jednou vetou, že žiadate o zvýšený príspevok + údaje o matke a dieťati. Ale to len mamičky, ktoré už poberajú príspevok, nie nové.


Moja známa bola začiatkom toho týždňa požiadať o zvýšený RP. Vystála sa tam s malou 2 hodiny v rade, nič nevybavila, lebo ju odbili tým, že musí ísť do Soc. poisťovne, aby jej vydali potvrdenie o tom ako dlho bola poistená pred nástupom na materskú a že ešte potrebuje potvrdenie od zamestnávateľa, ktorý musí súhlasiť s jej zvýšeným rod. príspevku. No úplný úlet, tak ja už tomu nerozumiem. Hlavne, čo mám zamestnávateľ spoločné s jej žiadosťou o zvýšený RP :idea: :?: :!:
Jej dcéra bude mať dva roky v auguste, tak ja neviem, čo sa im nezdalo a riadne bola pred materskou zamestnaná.
Tak to sa ,,teším" som zvedavá keď tam pôjdem, čím prekvapia mňa.
Je to blbý byrokratický systém. RP sa mal jednoducho valorizovať, tak ako je to napr. s dôchodkami a predišlo by sa zbytočným nedorozumeniam.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 150
Registrovaný: Str Okt 22, 2008 9:50 pm

od levka1 » Pia Jan 22, 2010 2:50 pm

ja som si to tiež bola vybaviť minulý týždeň, celé to trvalo ani nie 5 minút, nikoho tam nebolo, paňulka si len pozrela, či som poberala pred tým materskú, podala mi žiadosť, vypísala som údaje o mne a dcérke-ktorá bude mať 2 roky v marci, a bolo to vybavebé! :D :D
už len čakať, či to nabehne v poriadku na účet 8)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 13
Registrovaný: Pon Feb 11, 2008 1:00 am

od natusa » Pia Jan 22, 2010 3:02 pm

ziadna tlacenica ,ja som bola minuly tyzden ,bola som tam sama a len som podpisala nimi predtlaceny papier a pani mi povedala ze maju mesiac na schvalenie a potom mi poslu aj spetne od zaciatku januara.
staci napisat ziadost"ZIADAM O ZVYSENIE RODICOVKEHO PRISPEVKU"dole podpisana ....a to je vsetko:)niekde ako napr.u nas maju tlaciva pripravene maju tam este dopisame ze sa nemozete zamestnat ani brigadne a to ani po tom ako vam RP klesne na povodnu sumu po dvoch rokoch veku dietata.do konca materskej sa uz nemote nijako zamestnat inac si zvysenie RP budu vymahat naspet.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1327
Registrovaný: Uto Sep 02, 2008 2:29 pm

od kamka277 » Pia Jan 22, 2010 3:28 pm

Matka sa môže zamestnať, alebo sa vrátiť do práce ešte pred skončením poberania RP, čiže do dovŕšenia 3 rokov veku dieťaťa - Ak dieťa nastúpi do škôlky, resp. bude mať opatrovateľku so živnosťou, tak matka má nárok na Príspevok na starostlivosť v max. výške RP t.j. 164€ každý mesiac, ale musí sa to dokladovať každý mesiac.
V jednom príspevku to písla mamina(sandras), že si t.č. vybavuje ten príspevok na starostlivosť, lebo jej syn nastúpil do škôlky ako 2a1/2 ročný a ona sa vrátila naspäť do práce.
Ak má matka živnosť, tak pracovať nemôže. Je tam veľa kľučiek a podmienok, takže si každý musí zvoliť, čo je preňho výhodné, podľa toho, či požiada, alebo nepožiada o zvýšený RP. Jedno aj druhé má svoje výhody aj nevýhody.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 150
Registrovaný: Str Okt 22, 2008 9:50 pm

od sandras » Pia Jan 22, 2010 6:25 pm

ano kamka, vybavujem to
teda už som zaniesla všetky papiere na UPSVaR, ale ešte mi neprišlo ani vyjadrenie, ani peniaze
treba k tomu:
vyplnená žiadosť
rodný list dieťaťa a OP rodiča
potvrdenie od opatrovateľa - zo školky alebo od opatrovatelky (musí mať teda živnosť!)
kópiu Rozhodnutia o prijatí zo školky
kópia pracovnej zmluvy, alebo o tom, že matka je denná študenta SŠ alebo VŠ
každý mesiac potvrdenky - uznajú len Príjmový pokladničný doklad, ústrižok od šeku alebo potvrdenie o prevode z banky

Matka dostane preplatené vydokladované náklady na školku (opatrovatelku) - poplatok aj stravu, ale maximálne do tých uvedených 164,22€ (výška nižšieho RP)

Každopádne,a ko píše kamka, treba si to premyslieť a vyrátať, či sa vám to oplatí, lebo akonáhle požiadate o zvýšenie, budete posudzované podla nového zákona a stratíte možnosť pracovať aj brať RP. Týka sa hlavne mamičiek, ktorých deti budu mať 2 roky čoskoro a plánujú ísť skor pracovať, pričom o dieťa by sa im staral niekto doma.
Ak chcete určite zostať doma do 3 rokov, alebo plánujete dať dieťa do školky, oplatí sa požiadať.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

Ďalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť