Ananásová torta
ID 114 / Pridané 27.10.2014 12:02
Postup prípravy
Ingrediencie |
Hladká múka |
400 g |
Kypriaci prášok |
2 kávová lyžička |
Vajcia |
3 ks |
Práškový cukor |
350 g |
Ananás |
|
Nasekané orechy |
70 g |
Strúhaný kokos |
70 g |
Vanilkový cukor |
1 ks |
Šľahačka |
250 g |
Hera |
100 g |
Sladká smotana |
1 dl |
Práškový cukor |
180 g |
V miske zmiešame múku, kypriaci prášok (v recepte sódu bikarbónu) a cukor. Pridáme vajcia, nakrájaný ananás aj s nálevom (konzerva) a vypracujeme cesto.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Zarovnáme a vo vyhriatej rúre upečieme do karamelova.
Plnka: 180g práš. cukru, 1,5dl sladkej smotany, 100g hery, 150g šlahačky, 1vanil. cukor, 70g struhaneho kokosu, 70g posekaných orechov
Medzitým si roztopíme v hrnci heru. Primiešame cukor, smotanu, a na slabom ohni tri minúty povaríme a z ohňa odstavíme.
Vmiešame vanilínový cukor, posekané orechy, a strúhaný kokos. Kokosovo-orechovú hmotu rozotrieme na povrch ešte horúceho (upečeného) koláča a necháme vychladnúť.
Ozdobíme šlahačkou.