Ananásová torta

ID 114 / Pridané 27.10.2014 12:02
8
Počet porcí
50 minút
Doba prípravy
Ľahká
Náročnosť
Postup prípravy
Ingrediencie
Hladká múka 400 g
Kypriaci prášok 2 kávová lyžička
Vajcia 3 ks
Práškový cukor 350 g
Ananás
Nasekané orechy 70 g
Strúhaný kokos 70 g
Vanilkový cukor 1 ks
Šľahačka 250 g
Hera 100 g
Sladká smotana 1 dl
Práškový cukor 180 g
V miske zmiešame múku, kypriaci prášok (v recepte sódu bikarbónu) a cukor. Pridáme vajcia, nakrájaný ananás aj s nálevom (konzerva) a vypracujeme cesto.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Zarovnáme a vo vyhriatej rúre upečieme do karamelova.

Plnka: 180g práš. cukru, 1,5dl sladkej smotany, 100g hery, 150g šlahačky, 1vanil. cukor, 70g struhaneho kokosu, 70g posekaných orechov

Medzitým si roztopíme v hrnci heru. Primiešame cukor, smotanu, a na slabom ohni tri minúty povaríme a z ohňa odstavíme.
Vmiešame vanilínový cukor, posekané orechy, a strúhaný kokos. Kokosovo-orechovú hmotu rozotrieme na povrch ešte horúceho (upečeného) koláča a necháme vychladnúť.
Ozdobíme šlahačkou.