Banánovo-tvarohový koláč
ID 212 / Pridané 31.05.2019 14:11
Postup prípravy
Ingrediencie |
Vajcia |
3 ks |
Práškový cukor |
120 g |
Kakao |
10 g |
Voda |
10 ml |
Kypriaci prášok |
1 kávová lyžička |
Polohrubá múka |
40 g |
Mlieko |
300 ml |
Vanilkový puding |
37 g |
Maslo |
80 g |
Tvaroh |
250 g |
Smotana na šľahanie |
250 ml |
Banány |
3 ks |
Malinový džem |
|
Oddelíme si žltka od bielkov.
Z bielok vyšlaháme tuhý sneh. Žĺtky si vyšlaháme so 40g práškovým cukrom do peny. Postupne primiešame 10g kakaa a 10ml vody.
Do tejto zmesy nastriedačku primiešavame sneh z bielkov a 40g múky spolu s 1 lyžičkou kypr. prášku. (V recete je písaná polohrubá, no ja som nemala tak pol hladka + pol hrubá)
Cesto máme hotové. Plech si vymažeme maslom a vysypeme múkou.
Veľkosť plechu cca 20x30cm
Nalejeme cesto a dáme piecť na 12minút do vyhriatej rúry na 180stupňov.
Vychladnuté cesto som potrela malinovým džemom (nemusí byť) a poukladala som nakrájané banány.
Spravíme si pudigovo-tvarohový krém.
300ml mlieka, 37g pudingu, 80g práškového cukru - uvaríme si hustý puding. Do vychladnutého primiešame 80g masla.
V pôvodnom recepte bol jemný tvaroh, no keďže som ho zrovna doma nemala, dala som hrudkovitý.
Do pudingu vmiešame tvaroh a vyšlahanú šlahačkovú smotanu.
Ak budete dávať mäkký tvaroh, šlahačky stačí 125ml
Krém navrstvíme na banány a dáme do ladničky zatuhnúť na cca 1-2hodiny.
Koláč ukončíme vrstvou čokoládovej polevy
Nad parou zohriata šlahačková smotana a čokoláda na varenie.