Bravčové s pórkom na smotane
ID 190 / Pridané 11.04.2016 13:03
Kategórie
Mäso, Bravčové
Spôsob prípravy
Dusenie
Zaradenie jedla
Obed
Postup prípravy
Ingrediencie |
Bravčové mäso |
|
Cibula |
1 ks |
Pór |
1 ks |
Bravčová masť |
|
Bujón |
|
Čerstvo mleté čierne korenie |
|
Cukor |
1 lyžica |
Smotana na varenie |
|
Mlieko |
|
Mäso si očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
Cibuľu si taktiež nakrájame na drobno a dáme smažiť na masť. Môžete použiť aj olej, alebo maslo, záleží na vás.
Pridám nakrájaný pór, trochu posmažím a pridám nakrájané mäso. Okorením mletým čiernym alebo farebným korení, pridám lyžicu cukru (nemusí byť) a dusím. Mäso si pustí šťavu, no treba dusiť na miernom ohni. Po chvíli pridám jeden bujón a dusím ďalej.
Sem tam premiešam. Keď je mäso mäkké, pridám smotanu. Z cibule a póru sa mi spravila akoby zápražka. Keď som pridala smotanu, vytvorila sa mi omáčka. Smotany som vela nedala, možno tak 1deco, a zriedila som to ešte plnotučným mliekom.
Stačí nechať prevariť a máme hotovo.
Podávala som s haluškami.