Cestoviny s červenou (pretlakovou) omáčkou

ID 119 / Pridané 11.11.2014 13:36
6
Počet porcí
10 minút
Doba prípravy
Ľahká
Náročnosť
Postup prípravy
Ingrediencie
Cestoviny
Paradajkový pretlak 1 ks
Kečup - jemný
Mrkva 2 ks
Hrášok
Kukurica
Cibula 1 ks
Cesnak 3 strúčik
Syr
Olej
Soľ
Korenie
Cibuľu si pokrájame na drobno a dáme osmažiť na oleji, pridáme pokrájanú mrkvu a podusíme. Keď je mrkva takmer mäkká pridáme kukuricu a hrášok (pokiaľ máme mrazenú, necháme podusiť), môžeme použiť aj z konzervy.
Potom pridáme pretlak. Väčšinou dávam jeden pretlak ktorý zriedim s kečupom. Pokiaľ máme pretlak redší, môžeme dať 2pretlaky bez kečupu. Okoreníme, osolíme, ja pridávam aj trochu cukru a pridáme prelisovaný cesnak.
Ešte spolu podusíme. Hotovú omáčku zmiešame s cestovinami, posypeme strúhaným syrom a kto má rád môže si ozdobiť (primiešať) trochu smotany