Cestoviny s červenou (pretlakovou) omáčkou
ID 119 / Pridané 11.11.2014 13:36
Postup prípravy
Ingrediencie |
Cestoviny |
|
Paradajkový pretlak |
1 ks |
Kečup - jemný |
|
Mrkva |
2 ks |
Hrášok |
|
Kukurica |
|
Cibula |
1 ks |
Cesnak |
3 strúčik |
Syr |
|
Olej |
|
Soľ |
|
Korenie |
|
Cibuľu si pokrájame na drobno a dáme osmažiť na oleji, pridáme pokrájanú mrkvu a podusíme. Keď je mrkva takmer mäkká pridáme kukuricu a hrášok (pokiaľ máme mrazenú, necháme podusiť), môžeme použiť aj z konzervy.
Potom pridáme pretlak. Väčšinou dávam jeden pretlak ktorý zriedim s kečupom. Pokiaľ máme pretlak redší, môžeme dať 2pretlaky bez kečupu. Okoreníme, osolíme, ja pridávam aj trochu cukru a pridáme prelisovaný cesnak.
Ešte spolu podusíme. Hotovú omáčku zmiešame s cestovinami, posypeme strúhaným syrom a kto má rád môže si ozdobiť (primiešať) trochu smotany