Cícerová polievka

ID 220 / Pridané 16.04.2020 10:26
10
Počet porcí
30 minút
Doba prípravy
Ľahká
Náročnosť
Postup prípravy
Ingrediencie
Cícer 300 g
Mrkva 3 ks
Zemiak 1 ks
Cibula 1 ks
Cesnak 3 strúčik
Olej
Kari
Čerstvo mleté ​​čierne korenie
Cícer si namočíme vopred, najlepšie cez noc.
Na druhý deň ho dáme uvariť do mäkka.

Nakrájame si na drobno cibulu a dáme smažiť na olej, pridáme prelisovaný cesnak, kari korenie a všetko spolu opečieme. Potom pridáme nakrájanú mrkvu a zemiak. Zalejeme vývarom z cíceru (môžete použiť aj zeleninový vývar, alebo ak nemáte kludne vodu). Dochutíme soľou a čierny korením.

Keď je mrkva mäkká, pridáme uvareného 2/3 cíceru a polievku rozmixujeme do hladka. Nakoniec vložíme zvyšný cícer. Ak je treba ešte dochutíme.