Cícerová polievka
ID 220 / Pridané 16.04.2020 10:26
Postup prípravy
Ingrediencie |
Cícer |
300 g |
Mrkva |
3 ks |
Zemiak |
1 ks |
Cibula |
1 ks |
Cesnak |
3 strúčik |
Olej |
|
Kari |
|
Čerstvo mleté čierne korenie |
|
Cícer si namočíme vopred, najlepšie cez noc.
Na druhý deň ho dáme uvariť do mäkka.
Nakrájame si na drobno cibulu a dáme smažiť na olej, pridáme prelisovaný cesnak, kari korenie a všetko spolu opečieme. Potom pridáme nakrájanú mrkvu a zemiak. Zalejeme vývarom z cíceru (môžete použiť aj zeleninový vývar, alebo ak nemáte kludne vodu). Dochutíme soľou a čierny korením.
Keď je mrkva mäkká, pridáme uvareného 2/3 cíceru a polievku rozmixujeme do hladka. Nakoniec vložíme zvyšný cícer. Ak je treba ešte dochutíme.