Citrónové tiramisu

ID 129 / Pridané 04.12.2014 11:58
12
Počet porcí
30 minút
Doba prípravy
Ľahká
Náročnosť
Postup prípravy
Ingrediencie
Piškóty 150 g
Voda 50 ml
Cukor 50 g
Citrónová šťava
Likér 80 ml
Teplá káva 3 kávová lyžička
Mascarpone 250 g
Nízkotučný tvaroh 300 g
Práškový cukor 150 g
Smotana 200 ml
Žĺtok 2 ks
Vanilkový cukor 2 ks
Vodu varíme s cukrom, kým sa čiastočne neodparí. Pridáme citrónovú šťavu (z jedného citrona), citrónový likér, kávu a premiešame. Dáme vychladnúť.
Formu vystelieme fóliou a plníme ju striedavo krémom a piškotami namočenými do kávovej zmesi. Dáme na niekoľko hodín do chladničky. Ozdobíme nastrúhanou citronovou kôrou a nastrúhanou čokoládou.

postup na krém:
Mascarpone zmiešame s tvarohom a s pochúťkovou smotanou. Žltky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Tieto dve zmesi zmiešame.