Čokoládová torta
ID 215 / Pridané 16.11.2019 22:22
Kategórie
Múčniky, Koláče, Zákusky, Torty
Príležitosť
Narodeniny, Návšteva, Oslava
Spôsob prípravy
Pečenie
Postup prípravy
Ingrediencie |
Keksy |
200 g |
Maslo |
300 g |
Čokoláda |
200 g |
Soľ |
|
Vajcia |
3 ks |
Kakao |
30 g |
Hladká múka |
50 g |
Citrónová šťava |
1 lyžica |
Práškový cukor |
110 g |
Keksy si rozmixujeme. 100g masla dáme rozpustiť a primiešame ku keksom. Toto bude základ torty - miesto pečeného korpusu.
Na dno tortovej formy som dala papier na pečenie a lyžicou utlačila keksovú zmes.
Krém:
200g masla, 200g roztopenej čokolády, štipka soli, 1celé vajce a jeden žĺtok, 30g práš. cukru, 30g kakaa, 50g hl. múka - zmiešame dokopy a vymixujeme metličkovým mixérom na hladkú hmotu.
Túto hmotu navrstvíme na korpus. Dáme piecť na 180stupňov 15minúť.
Medzitým si vyšlaháme 2bielka, štipku soli, lyžicu citronovej šťavy, 80g cukru na tuhý sneh. Po vymiešaní už len lyžicou jemno zapracujeme lyžicu kakaa.
Navrstvíme na upečený základ (netreba uhladzovať) a dopečieme 10minút na
200stupňoch.
Koláč je velmi jednoduchý a chuťovo výborný