Čokoládová torta s farebnými plnkami

ID 126 / Pridané 02.12.2014 11:52
12
Počet porcí
40 minút
Doba prípravy
Stredne ťažká
Náročnosť
Postup prípravy
Ingrediencie
Vajcia 6 ks
Maslo 520 g
Polohrubá múka 300 g
Práškový cukor 550 g
Mlieko 3 dl
Kakao 2 lyžica
Čokoláda 50 g
Pistácie 70 g
Pudingový prášok 25 g
Kakao 35 g
Cesto: 6vajec, 35g kakaa, 300g masla, 300g polohrubej múky, 300g práškového cukru, 5PL mlieka (cca 1dl)
Čokoládová plnka: 100g masla, 2lyžice kakaa, 150g práškového cukru, 50g čokolády
Pistáciová plnka: 2dl mlieka, 120g masla, 70g mletých pistácií, 25g pudingového prášku, 100g práškového cukru

Postup cesto:
Maslo s cukrom a so žĺtkami vymiešame dopenista. Pridáme múku, kakao, mlieko a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na tri časti a upečieme korpusy. Na vychladnutý korpus natrieme čokoládovú plnku. Prikryjeme druhým korpusom, natrieme naň pistáciovú plnku a položíme tretí korpus.

Čokoládová plnka:
Kakao, maslo a nastrúhanú čokolácu vymiešame na hladkú hmotu.

Pistáciová plnka:
V mlieku rozmiešame pudingový prášok a za miešania uvedieme do varu a povaríme 2 minúty. Vychladnutý krém dáme do mixéra, pridáme cukor, maslo a mleté pistácie a vyšľaháme ľahký krém.

Vrch torty môžeme potrieť zbytkom krému a posypať strúhanou čokoládou. Alebo tortu celú polejeme rozpustenou čokoládou.