Čokoládová torta s farebnými plnkami
ID 126 / Pridané 02.12.2014 11:52
Postup prípravy
Ingrediencie |
Vajcia |
6 ks |
Maslo |
520 g |
Polohrubá múka |
300 g |
Práškový cukor |
550 g |
Mlieko |
3 dl |
Kakao |
2 lyžica |
Čokoláda |
50 g |
Pistácie |
70 g |
Pudingový prášok |
25 g |
Kakao |
35 g |
Cesto: 6vajec, 35g kakaa, 300g masla, 300g polohrubej múky, 300g práškového cukru, 5PL mlieka (cca 1dl)
Čokoládová plnka: 100g masla, 2lyžice kakaa, 150g práškového cukru, 50g čokolády
Pistáciová plnka: 2dl mlieka, 120g masla, 70g mletých pistácií, 25g pudingového prášku, 100g práškového cukru
Postup cesto:
Maslo s cukrom a so žĺtkami vymiešame dopenista. Pridáme múku, kakao, mlieko a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na tri časti a upečieme korpusy. Na vychladnutý korpus natrieme čokoládovú plnku. Prikryjeme druhým korpusom, natrieme naň pistáciovú plnku a položíme tretí korpus.
Čokoládová plnka:
Kakao, maslo a nastrúhanú čokolácu vymiešame na hladkú hmotu.
Pistáciová plnka:
V mlieku rozmiešame pudingový prášok a za miešania uvedieme do varu a povaríme 2 minúty. Vychladnutý krém dáme do mixéra, pridáme cukor, maslo a mleté pistácie a vyšľaháme ľahký krém.
Vrch torty môžeme potrieť zbytkom krému a posypať strúhanou čokoládou. Alebo tortu celú polejeme rozpustenou čokoládou.