Cukinový perník
ID 231 / Pridané 07.08.2021 16:25
Postup prípravy
Ingrediencie |
Polohrubá múka |
3 hrnček |
Cukor |
1 hrnček |
Prášok do perníka |
2 kávová lyžička |
Vanilkový cukor |
1 ks |
Bi-sóda |
2 kávová lyžička |
Kakao |
2 lyžica |
Škorica |
1 kávová lyžička |
Soľ |
|
Mlieko |
1 hrnček |
Olej |
|
Vajcia |
2 ks |
Lekvár |
2 lyžica |
Cuketa - Cukina |
|
Zmiešame si suché prísady. Postupne pridávame tekuté - mlieko, olej, vajíčka a lekvár.
Poriadne premiešame, stačí vareškou, mixer nieje potrebný.
Do tohto základu pridáme na hrubo nastrúhanú cukinu. V pôvodnom recepte boli 2 hrnčeky, no dala som viac, čiže kludne môžete dať celú malú cukinu alebo polovicu velkej. Cukinu som dávala aj so šupkou a jadierkami.
Plech vystelieme paprierom na pečenie.
Pečieme pri 180stupňoch, 30minút. Preistotu môžete skúsiť špajlov, či je koláč upečený. Nakoniec na vychladnutý koláč navrstvíme čokoládu.