Dobrá kapustnica
ID 49 / Pridané 22.08.2014 20:36
Kategórie
Polievky
Spôsob prípravy
Varenie
Zaradenie jedla
Obed
Postup prípravy
Ingrediencie |
Voda |
1 l |
Soľ |
|
Sušené huby |
15 g |
Bravčové rebierka |
400 g |
Bravčová klobása |
400 g |
Koreňová zelenina |
100 g |
Kyslá kapusta |
350 g |
Cibula |
1 ks |
Šťava z kyslej kapusty |
|
Čerstvo mleté čierne korenie |
|
Majoránka |
|
Cesnak |
|
Hladká múka |
|
1. Krok - Do studenej osolenej vody dajte sušené huby,
bravčové rebierka,
čerstvú alebo údenú klobásu a varte.
2. Krok - Asi po 30 min. pridajte pokrájanú koreňovú zeleninu
a kapustu.
3. Krok - Keď je všetko mäkké, pridajte precedenú cibuľovú zápražku,
kapustnicu a spolu povarte 10 min.
4. Krok - Nakoniec dochuťte mletým čiernym korením,
majoránkou
a cesnakom rozotreným so soľou.
5. Krok - Uvarené rebierka a klobásu pokrájajte a vložte späť do kapustnice.
CIBUĽOVá ZÁPRAŽKA
Nakrájana cibuľa na jemno, Tuk (olej, maslo, masť), Múka (hladká)
Cibuľku speníme na tuku a potom pridáme múku, ktorú miešame do požadovanej farby a potom zalejeme tekutinou.
Rada : Podávajte so zemiakovou kašou.