Dobrá kapustnica

ID 49 / Pridané 22.08.2014 20:36
15
Počet porcí
30 minút
Doba prípravy
Stredne ťažká
Náročnosť
Postup prípravy
Ingrediencie
Voda 1 l
Soľ
Sušené huby 15 g
Bravčové rebierka 400 g
Bravčová klobása 400 g
Koreňová zelenina 100 g
Kyslá kapusta 350 g
Cibula 1 ks
Šťava z kyslej kapusty
Čerstvo mleté ​​čierne korenie
Majoránka
Cesnak
Hladká múka
1. Krok - Do studenej osolenej vody dajte sušené huby,
bravčové rebierka,
čerstvú alebo údenú klobásu a varte.
2. Krok - Asi po 30 min. pridajte pokrájanú koreňovú zeleninu
a kapustu.
3. Krok - Keď je všetko mäkké, pridajte precedenú cibuľovú zápražku,
kapustnicu a spolu povarte 10 min.
4. Krok - Nakoniec dochuťte mletým čiernym korením,
majoránkou
a cesnakom rozotreným so soľou.
5. Krok - Uvarené rebierka a klobásu pokrájajte a vložte späť do kapustnice.

CIBUĽOVá ZÁPRAŽKA
Nakrájana cibuľa na jemno, Tuk (olej, maslo, masť), Múka (hladká)
Cibuľku speníme na tuku a potom pridáme múku, ktorú miešame do požadovanej farby a potom zalejeme tekutinou.

Rada : Podávajte so zemiakovou kašou.