Grilované kuracie prsia
ID 26 / Pridané 04.07.2014 13:54
Kategórie
Mäso, Hydinové, Grilovanie
Zaradenie jedla
Večera, Obed, Neskorá večera
Spôsob prípravy
Grilovanie
Príležitosť
Oslava, Návšteva
Pre koho
Deti
Postup prípravy
Ingrediencie |
Kuracie prsia |
4 ks |
Olivový olej |
1 dl |
Citrónová šťava |
1 dl |
Cesnak |
3 strúčik |
Soľ |
2 kávová lyžička |
Čerstvo mleté čierne korenie |
1 kávová lyžička |
Oregáno |
|
Petržlenová vňať |
|
Bazalka |
|
Tymián |
|
Rozmarín |
|
Marináda:
Zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, prelisovaný cesnak, soľ, korenie + všetky ostatné koreniny.
Do tejto marinády vložíme umyté kuracie prsia, mierne zamiešame, aby sa marináda dostala poriadne do mäsa. Prikryjeme a necháme marinovať aspoň 30 min - ideálne cca 5-6 hodín.
Rozohrejte gril na strednú teplotu a položte naň kuracie prsia. Položte plátky mäsa tak, aby boli krížom ku grilovacím roštom, aby ste vytvorili pekné krížové značky na mäse, ktoré bude potom veľmi efektne vyzerať pri servírovaní. Mäso grilujeme z cca 7-10 minút (záleží od hrúbky mäsa), z jednej strany a cca 4 - 7 minút z druhej strany. Dajte pozor aby nezostalo na grile moc dlho, aby sme mäso nevysušili.