Hovadzia rostenka na jablkach
ID 81 / Pridané 30.09.2014 11:43
Kategórie
Mäso, Hovädzie
Zaradenie jedla
Obed
Postup prípravy
Ingrediencie |
Hovädzie mäso |
400 g |
Soľ |
|
Čerstvo mleté čierne korenie |
|
Hladká múka |
2 kávová lyžička |
Tuk |
40 g |
Biele víno |
1 dl |
Jablká |
4 ks |
Petržlenová vňať |
|
Paradajky |
2 ks |
Maso pokrajame na rezne, naklepeme, okraje narezeme, osolime, okorenime, a poprasime hladkou mukou. Prudko opecieme na rozohriatom tuku z obidvoch stran. Podlejeme bielym vinom, prikryjeme a dusime takmer do makka. Potom pridame jablka ocistene od jadrovnikov a pokrajane na osminky, na drobno nasekanu vnatku a ocistene pokrajane rajciny. Prikryjeme a dusime do makka.