Hrachová polievka
ID 197 / Pridané 07.09.2016 11:46
Postup prípravy
Ingrediencie |
Sterilizovaný hrášok |
1 pohár |
Zemiaky |
2 ks |
Cibula |
1 ks |
Zeleninový bujón |
1 ks |
Párky |
4 ks |
Olej |
|
Maslo |
|
Cibulu si očistíme a nadrobno nakrájame. Osmažíme na oleji, ja som pridala aj trošku masla (nemusí byť).
Potom pridáme celý pohár sterilizovaného hrášku. Mohár mal 690g. Samozrejme môžete dať aj hrášok z konzervy. K hrášku som pridala na drobno nakrájané dva zemiaky, zeleninový bujón a doliala som trochu vody.
Všetko necháme variť. Netrvá to dlho.
V podstate keď sú zemiaky mäkké môžeme rozmixovať. Nakoniec pridáme nakrájané párky a máme hotovo.
Ak máte polievku moc hustú, kludne dolejte trochu vody a nechajte prevrieť.
Párky môžete buď nechať iba uvariť v polievke, alebo ich na panvici osmažte a už takto hotové vložte do polievky.