Hraskova polievka
ID 61 / Pridané 26.09.2014 15:27
Kategórie
Polievky
Spôsob prípravy
Dusenie, Varenie
Zaradenie jedla
Obed
Postup prípravy
Ingrediencie |
Olivový olej |
|
Cibula |
1 ks |
Zemiak |
1 ks |
Pór |
1 ks |
Stonkový zeler |
1 ks |
Cesnak |
|
Bujón zeleninový |
800 ml |
Hrášok |
500 g |
Mäta |
|
Foto je ilustracna
Do hrnca dame 3lyzice olivoveho oleja.
Pridame na drobno nakrajane - ocistenu cibulu, 1 zemiak, polovicku poru, 1 stopkovy zeler, 1 cesnak a par minut dusime.
Potom prilejeme 800 ml zeleninoveho bujonu, a bez pokrievky varime 25minut.
Pridame 500 g hrasku, niekolko listkov maty, posolime a opat varime 25minut.
Polievku rozmixujeme a nechame vychladit.
Polievka by sa mala jest studena a mozeme ju ozdobit bielym jogurtom.