Hrnčekový jablkový koláč
ID 209 / Pridané 17.04.2019 14:40
Kategórie
Múčniky, Koláče
Pre koho
Deti
Príležitosť
Návšteva, Oslava
Spôsob prípravy
Pečenie
Postup prípravy
Ingrediencie |
Krupica |
1 hrnček |
Hladká múka |
1 hrnček |
Práškový cukor |
1 hrnček |
Prášok do pečiva |
1 ks |
Škorica |
|
Jablká |
1 kg |
Maslo |
100 g |
Najprv si zmiešame sypké prísady - krupicu, múku, cukor a prášok do pečiva.
Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou.
Na dno navrstvíme časť suchej zmesi - netreba aby bola vrstva hrubá. Stačí tak aby bolo zakryté dno plechu.
Potom navrstvíme jablká. Ja som si zmiešala škoricu a vanilkový cukor zvlášť a posypala jablká. Na jablká opäť navrstvíme suhú zmes.
V pôvodnom recepte bolo písané, aby táto stredná vrstva bola najhrubšia (ak by bola spodná vrstva hrubá, koláč môže byť suchý).
Navrstvíme opäť jablká a nakoniec opäť suchú zmes.
Na vrch nastrúhame 100g masla na hrubom struhadle.
Dáme piecť na 200 stupňov cca 45minút.
Koláč je velmi dobrý, šťavnatý a hlavne jednoduchý na prípravu.