Hrnčekový jablkový koláč

ID 209 / Pridané 17.04.2019 14:40
20
Počet porcí
10 minút
Doba prípravy
Ľahká
Náročnosť
Postup prípravy
Ingrediencie
Krupica 1 hrnček
Hladká múka 1 hrnček
Práškový cukor 1 hrnček
Prášok do pečiva 1 ks
Škorica
Jablká 1 kg
Maslo 100 g
Najprv si zmiešame sypké prísady - krupicu, múku, cukor a prášok do pečiva.

Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou.

Na dno navrstvíme časť suchej zmesi - netreba aby bola vrstva hrubá. Stačí tak aby bolo zakryté dno plechu.
Potom navrstvíme jablká. Ja som si zmiešala škoricu a vanilkový cukor zvlášť a posypala jablká. Na jablká opäť navrstvíme suhú zmes.
V pôvodnom recepte bolo písané, aby táto stredná vrstva bola najhrubšia (ak by bola spodná vrstva hrubá, koláč môže byť suchý).
Navrstvíme opäť jablká a nakoniec opäť suchú zmes.
Na vrch nastrúhame 100g masla na hrubom struhadle.

Dáme piecť na 200 stupňov cca 45minút.

Koláč je velmi dobrý, šťavnatý a hlavne jednoduchý na prípravu.