Jablkový koláč so snehom

ID 217 / Pridané 24.02.2020 12:43
20
Počet porcí
30 minút
Doba prípravy
Ľahká
Náročnosť
Postup prípravy
Ingrediencie
Hladká múka 300 g
Práškový cukor 50 g
Maslo 125 g
Kypriaci prášok
Žĺtok 3 ks
Biely jogurt 3 lyžica
Jablká 1 kg
Vanilkový cukor 1 ks
Škorica
Z múky, práškového cukru, masla, kypriaceho prášku, žĺtkov, a bieleho jogurtu si vymiesime cesto.
Ja som všetko dala do robota a ten mi cesto krásne vymiesil :-)
Cesto si vyvalkáme (trochu sa lepí, čiže lepšie na nejakej podložke) a prenesieme na plech vymazaný maslom a vysypaný múkou.
Cesto popicháme vidličkou.

Jablká si nastrúhame na hrubom strúhadle aj so šupkou. Zmiešame s vanilkovým cukrom, škoricou alebo škoricovým cukrom a podla chuti môžete docukriť práškovým cukrom.

Jablká navrstvíme na cesto.
Dáme piecť na 180stupňov na 25minút.

Medzitým si vyšlaháme 3bielka so 6 lyžicami práškového cukru.
Keď sa koláč dopečie, navrstvíme ešte sneh z bielkov a dáme do rúry ešte dopiecť približne 15minút.