Jablkový koláč so snehom
ID 217 / Pridané 24.02.2020 12:43
Kategórie
Múčniky, Koláče
Príležitosť
Návšteva, Oslava
Spôsob prípravy
Pečenie
Postup prípravy
Ingrediencie |
Hladká múka |
300 g |
Práškový cukor |
50 g |
Maslo |
125 g |
Kypriaci prášok |
|
Žĺtok |
3 ks |
Biely jogurt |
3 lyžica |
Jablká |
1 kg |
Vanilkový cukor |
1 ks |
Škorica |
|
Z múky, práškového cukru, masla, kypriaceho prášku, žĺtkov, a bieleho jogurtu si vymiesime cesto.
Ja som všetko dala do robota a ten mi cesto krásne vymiesil :-)
Cesto si vyvalkáme (trochu sa lepí, čiže lepšie na nejakej podložke) a prenesieme na plech vymazaný maslom a vysypaný múkou.
Cesto popicháme vidličkou.
Jablká si nastrúhame na hrubom strúhadle aj so šupkou. Zmiešame s vanilkovým cukrom, škoricou alebo škoricovým cukrom a podla chuti môžete docukriť práškovým cukrom.
Jablká navrstvíme na cesto.
Dáme piecť na 180stupňov na 25minút.
Medzitým si vyšlaháme 3bielka so 6 lyžicami práškového cukru.
Keď sa koláč dopečie, navrstvíme ešte sneh z bielkov a dáme do rúry ešte dopiecť približne 15minút.