Koláč s tvarohom a rebarborou
ID 223 / Pridané 28.06.2020 08:53
Kategórie
Múčniky, Koláče
Spôsob prípravy
Pečenie, Mixovanie
Príležitosť
Oslava, Návšteva
Postup prípravy
Ingrediencie |
Polohrubá múka |
130 g |
Maslo |
100 g |
Práškový cukor |
100 g |
Kypriaci prášok |
|
Vajcia |
3 ks |
Mäkký tvaroh |
1 ks |
Kyslá smotana |
1 ks |
Vanilkový puding |
1 ks |
Kukuričný škrob |
1 lyžica |
Vanilkový cukor |
2 ks |
Cukor |
|
Rebarbora |
|
cesto:
Vyšlaháme si zmäknuté maslo s práškovým cukrom. Do vyšlahanej zmesy pridávame na striedačku múku s kyp.práškom a 2ks vajíčok.
Tvarohová plnka:
Zmiešame tvaroh, kyslú smotanu (príp. biely jogurt), vanilkový puding (iba prášok), žĺtok, škrob, vanilkové cukry, a cukor kryštal podla potreby.
Zostane nám jeden bielok, ten môžete dať kludne do cesta.
Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Tvarohovú plnku rovnomerne natrieme na cesto.
Navrstvíme očistenú rebarboru. Ja som ešte rebarboru posypala cukrom.
Dáme piecť na 180°C a pečieme cca 50 minút.
Po upečení som ešte na vrch koláča nastrúhala trohu čokolády, no nemusí byť.