Lahodná čokoláda
ID 48 / Pridané 22.08.2014 19:21
Kategórie
Nápoje, Teplé
Spôsob prípravy
Varenie
Postup prípravy
Ingrediencie |
Horká čokoláda |
1 ks |
Mlieko polotučné |
250 ml |
Vanilkový cukor |
2 ks |
Sladká smotana |
200 ml |
Práškový cukor |
1 lyžica |
Šľahačka |
1 ks |
Kakaový prášok |
1 ks |
1. Krok - Čokoládu nalámeme na malé kúsky.
Necháme ju rozpustiť v teplej vode.
2. Krok - Pridáme 1 PL šľahačkovej smotany a
1 PL mlieka
3. Krok - Celú zmes vymiešame do hladka.
4. Krok - V inom hrnci prihrejeme mlieko so šľahačkovou smotanou,
vanilkovým cukrom
a práškovým cukrom.
5. Krok - Všetko rozmiešame metličkou, túto zmes zovrieť nenecháme, len ju prihrejeme. 6. Krok - Pridáme rozpustenú čokoládu, opäť rozšľaháme do hladka s metličkou a za s stáleho šľahania privedieme k varu.
Čokoládu rozdelíme do pohárov a ozdobíme. Použiť môžeme šľahačku v spreji, kakaový prášok alebo nastrúhanú čokoládu.