Margot bábovka

ID 228 / Pridané 21.02.2021 19:02
20
Počet porcí
15 minút
Doba prípravy
Ľahká
Náročnosť
Postup prípravy
Ingrediencie
Vajcia 2 ks
Cukor kryštál 2 hrnček
Polohrubá múka 2 hrnček
Prášok do pečiva 1 ks
Mlieko 1 hrnček
Olej
Kakao 2 lyžica
Margotka 1 ks
Čokoláda na varenie 100 g
Smotana na šľahanie 100 ml
Vymiešame si vajcia s cukrom do peny. Pridáme 2lyžice kakaa a zamiešame. Postupne pridávame ostatné ingrediencie

Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, hrnček vlažného mlieka, pol hrčeka oleja a nakoniec nastrúhanú margotku,

Bábovkovú formu si vymastíme a vysypeme múkou. Nalejeme cesto a dáme piecť.
Pečieme cca 45 minút pri 180 °.

Či je bábovka upečená skontrolujeme pomocou špajle.
Bábovku vyklápame až vychladnutú.

Na polevu si rozpustíme čokoládu v horúcej smotane na šľahanie. Polejme bábovku, necháme chvílu zatuhnúť a máme hotovo.
Dobrú chuť.