Margot bábovka
ID 228 / Pridané 21.02.2021 19:02
Kategórie
Múčniky, Bábovky
Príležitosť
Narodeniny, Návšteva, Oslava, Silvester, Veľká noc
Spôsob prípravy
Mixovanie, Pečenie
Postup prípravy
Ingrediencie |
Vajcia |
2 ks |
Cukor kryštál |
2 hrnček |
Polohrubá múka |
2 hrnček |
Prášok do pečiva |
1 ks |
Mlieko |
1 hrnček |
Olej |
|
Kakao |
2 lyžica |
Margotka |
1 ks |
Čokoláda na varenie |
100 g |
Smotana na šľahanie |
100 ml |
Vymiešame si vajcia s cukrom do peny. Pridáme 2lyžice kakaa a zamiešame. Postupne pridávame ostatné ingrediencie
Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, hrnček vlažného mlieka, pol hrčeka oleja a nakoniec nastrúhanú margotku,
Bábovkovú formu si vymastíme a vysypeme múkou. Nalejeme cesto a dáme piecť.
Pečieme cca 45 minút pri 180 °.
Či je bábovka upečená skontrolujeme pomocou špajle.
Bábovku vyklápame až vychladnutú.
Na polevu si rozpustíme čokoládu v horúcej smotane na šľahanie. Polejme bábovku, necháme chvílu zatuhnúť a máme hotovo.
Dobrú chuť.