Parížske rožky

ID 200 / Pridané 07.12.2016 17:59
80
Počet porcí
60 minút
Doba prípravy
Stredne ťažká
Náročnosť
Postup prípravy
Ingrediencie
Bielok 4 ks
Cukor kryštál 300 g
Mleté orechy 160 g
Hrubá múka 2 lyžica
Žĺtok 3 ks
Vajcia 2 ks
Cukor kryštál 10 lyžica
Kakao 4 lyžica
Maslo 400 g
Vanilkový cukor 2 ks
Horká čokoláda 200 g
Stužený tuk 50 g
Olej 1 lyžica
Urobíme základ z 4ks bielka, 300g cukor kryštal, 160g ml. orechy a 2polievkové lyžice hr. múky.
Postup: najprv šlaháme samotné bielky asi pol minuty, potom pridáme cukor a šlaháme 1,5minúty a hneď dáme misu nad paru. Nad parou šlaháme do zhustnutia až kym sa nerozpustí cukor.
Odstavíme a lahko vmiešame orechy s múkou.
Na plech si dáme papier na pečenie a striekame rohlíčky.
Dáme piecť na 120stupňov na 25minut.

Postup na plnku: 3 žltky, 2 vajcia, 10 lyžic kryštálového cukru, 4 lyžice kakaa, 400g masla, 2 vanilkove cukre.
Do misky si dáme žltky, vajíčka, cukor, kakao a vanilkový cukor. Mixerom miešame asi 1 minutu a dáme nad paru. Šlahame do zhustnutia. Necháme vychladnúť a primiešame zmäknuté maslo a poriadne vyšlaháme.
Hotový krém nastriekame na upečené rožky.
Dáme zatuhnúť aspoň na 2hodiny.

Nakoniec si prichystáme čokoládovú polevu.
Potrebujeme 200g čokolády, 50g cery a lyžicu oleja. Dáme roztopiť do vodného kúpela. Necháme trochu ochladnúť a namáčame rožteky.
Dáme stuhnúť a máme hotovo.
Sú výborné :-)