Parížske rožky
ID 200 / Pridané 07.12.2016 17:59
Kategórie
Múčniky, Zákusky
Príležitosť
Návšteva, Oslava, Svadba, Vianoce
Spôsob prípravy
Chladenie, Mixovanie, Pečenie, Šľahanie
Postup prípravy
Ingrediencie |
Bielok |
4 ks |
Cukor kryštál |
300 g |
Mleté orechy |
160 g |
Hrubá múka |
2 lyžica |
Žĺtok |
3 ks |
Vajcia |
2 ks |
Cukor kryštál |
10 lyžica |
Kakao |
4 lyžica |
Maslo |
400 g |
Vanilkový cukor |
2 ks |
Horká čokoláda |
200 g |
Stužený tuk |
50 g |
Olej |
1 lyžica |
Urobíme základ z 4ks bielka, 300g cukor kryštal, 160g ml. orechy a 2polievkové lyžice hr. múky.
Postup: najprv šlaháme samotné bielky asi pol minuty, potom pridáme cukor a šlaháme 1,5minúty a hneď dáme misu nad paru. Nad parou šlaháme do zhustnutia až kym sa nerozpustí cukor.
Odstavíme a lahko vmiešame orechy s múkou.
Na plech si dáme papier na pečenie a striekame rohlíčky.
Dáme piecť na 120stupňov na 25minut.
Postup na plnku: 3 žltky, 2 vajcia, 10 lyžic kryštálového cukru, 4 lyžice kakaa, 400g masla, 2 vanilkove cukre.
Do misky si dáme žltky, vajíčka, cukor, kakao a vanilkový cukor. Mixerom miešame asi 1 minutu a dáme nad paru. Šlahame do zhustnutia. Necháme vychladnúť a primiešame zmäknuté maslo a poriadne vyšlaháme.
Hotový krém nastriekame na upečené rožky.
Dáme zatuhnúť aspoň na 2hodiny.
Nakoniec si prichystáme čokoládovú polevu.
Potrebujeme 200g čokolády, 50g cery a lyžicu oleja. Dáme roztopiť do vodného kúpela. Necháme trochu ochladnúť a namáčame rožteky.
Dáme stuhnúť a máme hotovo.
Sú výborné :-)