Parížske rožteky

ID 31 / Pridané 12.07.2014 08:47
30
Počet porcí
60 minút
Doba prípravy
Stredne ťažká
Náročnosť
Postup prípravy
Ingrediencie
Práškový cukor 250 g
Vajcia 2 ks
Orechy 250 g
Strúhanka 50 g
Hrubá múka 50 g
Mlieko 4 dl
Cukor kryštál 120 g
Zlatý klas 2 ks
Maslo 250 g
Kakao 30 g
Čokoláda 100 g
Maslo 100 g
Cukor vymiešame s 2-3 celými vajíčkami, pridáme 250 g orechov, asi 3 lyžice strúhanky a 3 lyžice hrubej múky.
Hmotu dáme do cukrárskeho vrecúška a na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme rožteky. Pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 20 minút.
Plnka:
Z mlieka, kryštálového cukru a Zlatého klasu uvaríme krém a necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s kakaom a spojíme s krémom, ktorý striekame na rožteky.
Poleva:
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme maslo, alebo stužený tuk.
Rožteky potom namáčame v poleve.