Parížske rožteky
ID 31 / Pridané 12.07.2014 08:47
Kategórie
Múčniky
Spôsob prípravy
Pečenie
Príležitosť
Vianoce, Veľká noc, Svadba, Silvester, Oslava, Návšteva, Narodeniny
Pre koho
Deti
Postup prípravy
Ingrediencie |
Práškový cukor |
250 g |
Vajcia |
2 ks |
Orechy |
250 g |
Strúhanka |
50 g |
Hrubá múka |
50 g |
Mlieko |
4 dl |
Cukor kryštál |
120 g |
Zlatý klas |
2 ks |
Maslo |
250 g |
Kakao |
30 g |
Čokoláda |
100 g |
Maslo |
100 g |
Cukor vymiešame s 2-3 celými vajíčkami, pridáme 250 g orechov, asi 3 lyžice strúhanky a 3 lyžice hrubej múky.
Hmotu dáme do cukrárskeho vrecúška a na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme rožteky. Pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 20 minút.
Plnka:
Z mlieka, kryštálového cukru a Zlatého klasu uvaríme krém a necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s kakaom a spojíme s krémom, ktorý striekame na rožteky.
Poleva:
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme maslo, alebo stužený tuk.
Rožteky potom namáčame v poleve.