Pečené buchty
ID 234 / Pridané 02.02.2022 19:35
Kategórie
Múčniky, Buchty
Spôsob prípravy
Kvasenie, Pečenie
Zaradenie jedla
Obed, Olovrant
Postup prípravy
Ingrediencie |
Hladká múka |
250 g |
Polohrubá múka |
250 g |
Mlieko |
250 ml |
Cukor kryštál |
3 lyžica |
Vanilkový cukor |
1 ks |
Droždie |
1 ks |
Med |
1 lyžica |
Soľ |
|
Maslo |
|
Olej |
1 dl |
Slivkový lekvár |
1 ks |
Práškový cukor |
|
Urobíme si kvások.
Do 1 deci vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme polievkovú lyžicu kryštálového cukru. 2-3lyžice múky, premiešame a necháme na teplom mieste vykysnúť. (cca 30min)
Pripravíme si ostatné suroviny na cesto.
Do väčšej misy si preosejeme múku, pridáme zvyšný cukor, vanilínový cukor, soľ, med, olej, zvyšné vlažné mlieko a vykysnutý kvások. Vymiesime mixérom a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť približne 1,5 hodiny.
Maslo si rozpustíme a potrieme ním plech (cca 23x33 cm)
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Narežeme štvorčeky cca 6x6 cm. Na každý štvorček navrstvíme slivkový lekvár. Spojíme a vytvarujeme buchtu. Potrieme z každej strany roztopeným maslom (aby sa buchty po upečení pekne oddeľovali).
Necháme približne 20 minút podkysnúť.
Po vykysnutí dáme piecť na 170stupňov a pečieme 40 minút (+-) podľa potreby.
Upečené buchty opäť potrieme rozpusteným maslom a po miernom vychladnutí posypeme práškovým cukrom.