Perník bez múky
ID 211 / Pridané 20.05.2019 20:47
Postup prípravy
Ingrediencie |
Jablká |
2 ks |
Vajcia |
4 ks |
Mleté orechy |
100 g |
Ovsené vločky |
80 g |
Cukor - trstinový |
5 lyžica |
Perníkové korenie |
2 lyžica |
Bi-sóda |
1 kávová lyžička |
Čokoláda |
200 g |
Smotana na šľahanie |
200 ml |
Veľmi jednoduchý koláč, lahký na prípravu.
Jablká si nastúhame na jemno, zmiešame s vajíčkami a trstinovým cukrom.
Orechy a vločky pomixujeme na jemnejšie, pridáme do jablkovo-vajíčkovej zmesy, taktiež perníkové korenie a sódu bicarbonu.
Všetko premiešame.
Zmes vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
Pečieme 30minút na 175stupňoch.
Po dopečení a miernom vychladnutí môžeme koláč poliať čokoládou.
Nad parou si zohrejeme šlahačkovú smotanu, do ktorej polámeme čokoládu na varenie. Necháme aby sa spojili a môžeme poliať koláč.