Perník bez múky

ID 211 / Pridané 20.05.2019 20:47
20
Počet porcí
10 minút
Doba prípravy
Ľahká
Náročnosť
Postup prípravy
Ingrediencie
Jablká 2 ks
Vajcia 4 ks
Mleté orechy 100 g
Ovsené vločky 80 g
Cukor - trstinový 5 lyžica
Perníkové korenie 2 lyžica
Bi-sóda 1 kávová lyžička
Čokoláda 200 g
Smotana na šľahanie 200 ml
Veľmi jednoduchý koláč, lahký na prípravu.

Jablká si nastúhame na jemno, zmiešame s vajíčkami a trstinovým cukrom.

Orechy a vločky pomixujeme na jemnejšie, pridáme do jablkovo-vajíčkovej zmesy, taktiež perníkové korenie a sódu bicarbonu.
Všetko premiešame.
Zmes vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.

Pečieme 30minút na 175stupňoch.

Po dopečení a miernom vychladnutí môžeme koláč poliať čokoládou.
Nad parou si zohrejeme šlahačkovú smotanu, do ktorej polámeme čokoládu na varenie. Necháme aby sa spojili a môžeme poliať koláč.