Pizzové slimáky

ID 222 / Pridané 08.06.2020 16:11
10
Počet porcí
60 minút
Doba prípravy
Ľahká
Náročnosť
Postup prípravy
Ingrediencie
Hladká múka 700 g
Droždie 1 ks
Mlieko 500 ml
Maslo 100 g
Soľ
Cukor
Slimáky sú z klasického kysnutého cesta.
pripravíme si kvások - do misky si rozrobím kocku droždia (42g), pridám lyžicu cukru, lyžicu múky, štipku soli a hrnček vlažného mlieka. Necháme podkysnúť cca 15min.

Medzitým si do väčšej misy (ja som robila v mise z mixeru) preosejeme múku, rozpustené maslo, zvyšné vlažné mlieko a nakoniec vykysnutý kvások.
Vypracujeme (ručne alebo mixerom), poprášime múkou a zakryjeme utierkou.
Necháme kysnúť cca 30min.

Plnka: rajčinový pretlak, sol, korenie, bylinky, pizza korenie.

Vykysnuté cesto si rozdelíme na dve časti. Rozvalkáme a natrieme plnkou. Nakrájame na cca 2cm pásiky, a každý prúžok zvlášť zatočím.

Takto hotového slimáka, uložím na plech vystlatým papierom na pečenie.
Pečieme na 200stupňoch 15minút