Ryzove torticky s broskynami a broskynovou omackou
ID 103 / Pridané 15.10.2014 17:15
Kategórie
Chuťovky, Prílohy, Ryža
Príležitosť
Návšteva
Zaradenie jedla
Obed, Olovrant
Postup prípravy
Ingrediencie |
Ryža |
125 g |
Cukor |
75 g |
Mlieko |
750 ml |
Vanilkový cukor |
1 lyžica |
Citrónová kôra |
1 kávová lyžička |
Biela želatína |
3 plátok |
Šľahačka |
125 ml |
Ryzu s cukrom, mliekom, postruhanou korou, vanilkovym cukrom uvedieme do varu a pokracujeme vo vareni na minimalnom ohreve, kym ryza nezmakne.
Zelatinu dame napucat do studenej vody, potom vyberieme a vmiesame do horucej ryze. Dame vychladnut kym ryza nezacne gelovatiet.
Slahacku vyslahame dotuha, spojime s ryzou a vlejeme do tanierov alebo mensich formiciek, ktore vyplachneme studenou vodou.
Nechame ich stuhnut na chladnom mieste.
K ryzi podavame broskyne a broskynovu omacku.
potrebujeme: 3 velke zrele broskyne, 3-4 vetvicky tymianu, 1 lyzicu medu (agatoveho), +-2 lyzice citronovej stavy, 2cl sirupu z ciernych ribezli.
Broskyne si osupeme, duzinu rozmixujeme na pyre, pridame listky tymianu, med, citronovu stavu a ribezlovy sirup.
Pred podavanim dezertu formicky kratko ponorime do horucej vody, ryzu vyklopime, oblozime broskynou a polejeme omackou.