Ryzove torticky s broskynami a broskynovou omackou

ID 103 / Pridané 15.10.2014 17:15
6
Počet porcí
30 minút
Doba prípravy
Ľahká
Náročnosť
Postup prípravy
Ingrediencie
Ryža 125 g
Cukor 75 g
Mlieko 750 ml
Vanilkový cukor 1 lyžica
Citrónová kôra 1 kávová lyžička
Biela želatína 3 plátok
Šľahačka 125 ml
Ryzu s cukrom, mliekom, postruhanou korou, vanilkovym cukrom uvedieme do varu a pokracujeme vo vareni na minimalnom ohreve, kym ryza nezmakne.
Zelatinu dame napucat do studenej vody, potom vyberieme a vmiesame do horucej ryze. Dame vychladnut kym ryza nezacne gelovatiet.
Slahacku vyslahame dotuha, spojime s ryzou a vlejeme do tanierov alebo mensich formiciek, ktore vyplachneme studenou vodou.
Nechame ich stuhnut na chladnom mieste.

K ryzi podavame broskyne a broskynovu omacku.
potrebujeme: 3 velke zrele broskyne, 3-4 vetvicky tymianu, 1 lyzicu medu (agatoveho), +-2 lyzice citronovej stavy, 2cl sirupu z ciernych ribezli.

Broskyne si osupeme, duzinu rozmixujeme na pyre, pridame listky tymianu, med, citronovu stavu a ribezlovy sirup.

Pred podavanim dezertu formicky kratko ponorime do horucej vody, ryzu vyklopime, oblozime broskynou a polejeme omackou.