Špenátové cestoviny ala lasagne
ID 186 / Pridané 13.03.2016 12:19
Kategórie
Pokrmy, Z cestovín
Spôsob prípravy
Pečenie, Varenie
Zaradenie jedla
Obed
Postup prípravy
Ingrediencie |
Cestoviny |
1 balenie |
Mrazený špenát |
1 balenie |
Maslo |
|
Hladká múka |
|
Mlieko |
|
Soľ |
|
Korenie - farebné |
|
Cesnak |
2 strúčik |
Cibula |
1 ks |
Tvrdý syr |
|
Tavený syr |
3 ks |
Strúhanka |
|
Olej |
|
Cestoviny si uvaríme v osolenej vode.
Cibuľu si nakrájame na drobno a dáme osmažiť na olej. Pridáme mrazený špenát a zalejeme trochou vody. Necháme dusiť.
(ja som mala doma listový mrazený špenát a aj pretlak. V podstate je jedno aký špenát použijete)
Neskôr pridáme prelisovaný cesnak, soľ a mleté korenie. Odstavíme z ohňa a rozmixujeme (ak máme listový špenát)
Na druhej panvici si urobíme syrovú omáčku. Základ je v podstate bešamel.
Dáme si rozpustiť maslo, zasypeme hl. múkou a postupne prilievame mlieko. Stále miešame. Omáčka by mala byť hustejšia, aby nám moc nestiekla z cestovín.
Keď máme bešamel pridáme doňho tri kocky taveného syru. Okoreníme mletým korením.
Plech alebo zapekaciu misu si vymastíme kúskom masla a vysypeme strúhankou.
Cestoviny si zmiešame so syrovo-bešamelovou omáčkou a vložíme na plech. Na cestoviny navrstvíme pripravený špenát. Navrch nastrúhame tvrdý syr.
Dáme zapiecť do rúry na 200stupňov asi 15minút.