Tirolske kremese z listkoveho cesta
ID 146 / Pridané 06.01.2015 16:24
Kategórie
Múčniky, Koláče, Zákusky, Dezerty
Spôsob prípravy
Pečenie
Príležitosť
Oslava, Návšteva, Narodeniny
Postup prípravy
Ingrediencie |
Lístkové cesto |
500 g |
Jahodový džem |
1 ks |
Zlatý klas |
70 g |
Cukor kryštál |
100 g |
Mlieko polotučné |
500 ml |
Žĺtok |
1 ks |
Smotana na šľahanie |
250 ml |
Stužovač šľahačky |
1 ks |
Maslo |
100 g |
Jahody |
|
Práškový cukor |
|
Listkove cesto si vyvalkame a nakrajame na velkost asi 10cm, zalezi od nas ake chceme mat zakusky velke. Dame piect do vyhriatej rury na 180stupnov. ked uz su zlatiste, vyberieme ich a dame vychladnut.
plnka-krem:
Dame si varit 400ml mlieka + 100g cukru krystal. Do ostatneho mlieka 100ml zaslahame zlaty klas a zltko. Potom vlejeme do vriaceho mlieka a varíme. Ked mame akokeby puding, nechame vychadnut. priebezne premiesame.
Uz do vychladnutej zmesy dame 100g masla a vmiesame.
250ml slahackovej smotany si vyslahame so slahackovym stuzovacom. budeme vrstvit, tak aby nam netiekla. mozeme pridat vanilkovy cukor (ale nieje treba)
Mame hotovo a mozeme vrstvit. dame listkove cesto, potrieme ho jahodovym dzemom, potom pudingovy krem, slahacka, jahody, a listkove cesto. mozeme posypat praskovym cukrom.
ovocie mozeme dat hociake ake mame radi, taktiez moze byt aj na drobnejsie nakrajane aby sa nam zakusok lepsie jedol