Tirolske kremese z listkoveho cesta

ID 146 / Pridané 06.01.2015 16:24
10
Počet porcí
40 minút
Doba prípravy
Ľahká
Náročnosť
Postup prípravy
Ingrediencie
Lístkové cesto 500 g
Jahodový džem 1 ks
Zlatý klas 70 g
Cukor kryštál 100 g
Mlieko polotučné 500 ml
Žĺtok 1 ks
Smotana na šľahanie 250 ml
Stužovač šľahačky 1 ks
Maslo 100 g
Jahody
Práškový cukor
Listkove cesto si vyvalkame a nakrajame na velkost asi 10cm, zalezi od nas ake chceme mat zakusky velke. Dame piect do vyhriatej rury na 180stupnov. ked uz su zlatiste, vyberieme ich a dame vychladnut.

plnka-krem:
Dame si varit 400ml mlieka + 100g cukru krystal. Do ostatneho mlieka 100ml zaslahame zlaty klas a zltko. Potom vlejeme do vriaceho mlieka a varíme. Ked mame akokeby puding, nechame vychadnut. priebezne premiesame.
Uz do vychladnutej zmesy dame 100g masla a vmiesame.

250ml slahackovej smotany si vyslahame so slahackovym stuzovacom. budeme vrstvit, tak aby nam netiekla. mozeme pridat vanilkovy cukor (ale nieje treba)

Mame hotovo a mozeme vrstvit. dame listkove cesto, potrieme ho jahodovym dzemom, potom pudingovy krem, slahacka, jahody, a listkove cesto. mozeme posypat praskovym cukrom.

ovocie mozeme dat hociake ake mame radi, taktiez moze byt aj na drobnejsie nakrajane aby sa nam zakusok lepsie jedol