Zapečená plnená cuketa
ID 44 / Pridané 20.08.2014 14:44
Postup prípravy
Ingrediencie |
Cuketa - Cukina |
2 ks |
Mozzarella |
200 g |
Paradajky |
2 ks |
Anglická slanina |
4 plátok |
Kozí syr |
200 g |
Pikantná klobása |
50 g |
Horčica |
2 lyžica |
Paradajkový pretlak |
2 lyžica |
Bazalka |
4 ks |
Tymián |
2 vetvička |
Olivový olej |
|
Soľ |
|
Čierne korenie |
|
Keďže je sezóna cukín, vybrala som pre Vás toto veľmi jednoduché rýchle, ale chutné jedlo vhodné ako na obed tak aj ako alternatívu večere.
Pripravíme si plech, ktorý si vystrieme alobalom. Cukiny si pozdĺžne rozrežeme a vydlabeme semienka. 2 polovice cukiny si natrieme horčicou a striedavo ukladáme plátky paradajok, kozieho syra a slaniny. Nakoniec na každú polovicu položíme vetvičku tymiánu a mierne polejeme olivovým olejom, zľahka osolíme a okoreníme. Druhé dve polovice cukiny potrieme paradajkovým pretlakom a striedavo ukladáme plátky paradajok, mozzarely a pikantnej klobásy. Navrch obložíme listami bazalky, mierne polejeme olivovým olejom, zľahka osolíme a okoreníme. Takto pripravené cukiny položíme na pripravený plech, prikryjeme alobalom alebo pekáčom a pečieme pri teplote 180 ° C asi 30 min. Potom vrchnú časť alobalu odstránime a zapekáme daľších cca 15. min.