Zapekané vajcia so zelenou šparglou a parmezánom
ID 27 / Pridané 04.07.2014 15:57
Kategórie
Pokrmy, Chuťovky, Zdravo aj chutne, Ostatné, Zo zeleniny, Z vajec, Zelenina, Diétne, Pre deti
Zaradenie jedla
Raňajky, Olovrant, Neskorá večera, Desiata
Spôsob prípravy
Pečenie
Príležitosť
Oslava, Návšteva
Pre koho
Vegetariáni, Diétne, Deti, Bez lepku
Ingrediencie |
Zelená špargľa |
8 ks |
Vajcia |
4 ks |
Parmezán |
|
Soľ |
|
Čierne korenie |
|
Olivový olej |
|
Postup prípravy
1
Hotové Zapekané vajcia so zelenou šparglou a parmezánom.
2
Pripravíme si 4 vajcia - potrebné aby mali izbovú teplotu, preto som to dala ak prvý krok.
3
Predhrejeme si rúru na 200 °C. Tvrdé časti v dolnej časti každej špargle odrežte a vyhoďte. Špargľu si narežeme na asi 3 - 4 cm kúsky a vložíme do vymastených zapekacích misiek. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a posypeme čiernym korením. Vložíme do predhriatej rúry a necháme 10 min. piecť.
4
Na predpečenú špargľu vyklepneme do každej misky po 2 vajíčka a vložíme späť do rúry na 5 min.
5
Keď sú vajíčka takmer hotové (bielok je skoro biely, bez priesvitnej farby) misky vyberieme.
6
Nakoniec posypeme parmezánom a dáme zapiecť na cca 3 minúty (tak aby sa vajcia dopiekli).