Zdravý makovník bez múky

ID 204 / Pridané 26.01.2017 14:11
12
Počet porcí
10 minút
Doba prípravy
Ľahká
Náročnosť
Postup prípravy
Ingrediencie
Mak mletý 150 g
Vajcia 3 ks
Mäkký tvaroh 250 g
Jablká 3 ks
Škorica - mletá 1 kávová lyžička
Kypriaci prášok 1 ks
Vanilkový struk 1 ks
Vanilkový cukor 2 ks
Vajíčka si rozdelíme na žltka a bielka. Bielky vyšlaháme na tuhý sneh.
V miske si rozmiešame tvaroh s vanilkovým cukrom. (Pôvodne sa mala použiť stevia, no nemala som ju doma)

Jablká si očistáme od šupky a na hrubo nastrúhame. Pridáme žĺtka a poriadne premiešame. Postupne primiešame tvaroh, mak, škoricu, kypriaci prášok, vanil. lusk (vnutro) alebo vanilkový extrakt.
Koláč nebude sladký, takže kludne môžete pridať cukor alebo inú náhradu.

Túto zmes jemne zapracujeme do vyšlahaných bielkov.
Plech alebo tortovú formu si vymastíme olejom. Vlejeme cesto, ktorého vrch dozdobíme najkrájanými jablkami.
Ja som na vrch dala ešte nalámanú čokoládu (v pôvodnom recepte nebola)

Dáme piecť na 180stupňov na 40minút.