Najprv si zmiešame sypké prísady - krupicu, múku, cukor a prášok do pečiva.
Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou.
Na dno navrstvíme časť suchej zmesi - netreba aby bola vrstva hrubá. Stačí tak aby bolo zakryté dno plechu.
Potom navrstvíme jablká. Ja som si zmiešala škoricu a vanilkový cukor zvlášť a posypala jablká. Na jablká opäť navrstvíme suhú zmes.
V pôvodnom recepte bolo písané, aby táto stredná vrstva bola najhrubšia (ak by bola spodná vrstva hrubá, koláč môže byť suchý).
Navrstvíme opäť jablká a nakoniec opäť suchú zmes.
Na vrch nastrúhame 100g masla na hrubom struhadle.
Dáme piecť na 200 stupňov cca 45minút.
Koláč je velmi dobrý, šťavnatý a hlavne jednoduchý na prípravu.
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácieZatvoriť