Jablkový mrežovník
ID 206 / Pridané 11.11.2017 15:45
Postup prípravy
Ingrediencie |
Hladká múka |
250 g |
Práškový cukor |
100 g |
Maslo |
120 g |
Vajcia |
1 ks |
Kypriaci prášok |
|
Soľ |
|
Jablká |
8 ks |
Cukor |
4 lyžica |
Vanilkový cukor |
1 ks |
Škorica - mletá |
1 kávová lyžička |
Najprv si urobíme cesto z múky, práš. cukru, masla, vajíčka, kyp. prášku a štipky soli.
Vymiesime, zabalíme do potr. folie a dáme do ladničky na cca 30minút.
Jablká si očisíme, nastrúhame na hrubo, pridáme cukor, škoricu, vanilkový cukor a dáme dusiť.
Použila som okrúhlu formu (24cm), 2/3 cesta som si rozvaľkala a uložila do formy. Formu netreba ničím vymastiť. Na cesto si vložíme udusené jablká a z ostatného cesta si vytvoríme prúžky, ktoré naukladáme na koláč v tvare mriežok.
Dáme piecť na 180stupňov na 30minúť.
Koláč je veľmi jednoduchý, rýchly a chutný.