Pudingové slimáky

ID 221 / Pridané 16.05.2020 22:25
10
Počet porcí
60 minút
Doba prípravy
Ľahká
Náročnosť
Postup prípravy
Ingrediencie
Hladká múka 700 g
Droždie 1 ks
Mlieko 500 ml
Cukor kryštál 100 g
Maslo 100 g
Soľ
Puding 2 ks
Slimáky sú z klasického kysnutého cesta.
pripravíme si kvások - do misky si rozrobím kocku droždia (42g), pridám lyžicu cukru, lyžicu múky, štipku soli a hrnček vlažného mlieka. Necháme podkysnúť cca 15min.

Medzitým si do väčšej misy (ja som robila v mise z mixeru) preosejeme múku, pridáme cukor, rozpustené maslo, zvyšné vlažné mlieko a nakoniec vykysnutý kvások.
Vypracujeme (ručne alebo mixerom), poprášime múkou a zakryjeme utierkou.
Necháme kysnúť cca 30min.

Plnka je klasický puding, môžete ho urobiť trochu hustejší aby pri balení nevytekal. Ja som mala doma ešte sušené čerešňe, tak som použila aj tie.

Vykysnuté cesto si rozdelíme na dve časti. Rozvalkáme a natrieme pudingom. Nakrájame na cca 2cm pásiky, nasypeme sušené ovocie a každý prúžok zvlášť zatočím.

Takto hotového slimáka, uložím na plech vystlatým papierom na pečenie.
Pečieme na 200stupňoch 15minút