Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Jedenie a pitie - Ako odučím dieťa od flaše?

Ako odučím dieťa od flaše?

od samantha788 » Pia Sep 05, 2008 11:13 pm

Ahoj mamičky, prosím poraďte mi ako odučím 2,5 ročného syna od fľaše.V noci stále pije kakao s flaše, niekedy aj dva krát :? . Zobudí sa na cikanie, a to ho preberie a pýta kakao. Keď som mu namiesto toho ponúkla čaj, tak zobudil celý barák plačom a potom nespal aj dve hodiny. Aj cez deň máme s tým problém, to pije čaj z fľaše. Napije sa aj z pohára ale pripadá mi to ako keby nezahasil smäd, lebo hneď na to sa napije z fľaše. Má nastúpiť do škôlky a neviem či by mu dovolili aj pred spánkom piť kakao z fľaše.Snáď som neni jediná s takýmto problémom a dúfam že mi poradíte. Ďakujem.Martina :)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 9
Registrovaný: Uto Máj 06, 2008 12:00 am

od janinah » Sob Sep 06, 2008 9:07 am

ahoj,odučila som staršie dcéry od flašky pred nástupom do škôlky pomocou pitia z pekných detských pohárikov zo slamkou,ale dnes pri najmladšom synovi odúčať nebudem,lebo podla mojich skúseností dieťa vypije potom podstatne menej ako z fľašky,myslím,že v škôlke bude piť z hrnčekov ako iné deti a doma zo svojej obľôbenej fľašky,kakao pije z klasickej cumľovej fľaše a čaj,vodu z tých jupíkových s tým špeciálnym uzáverom s dierkou.V noci som dávala kakavko pokiaľ si pýtal,postupne s tým sám prestal.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 18
Registrovaný: Str Apr 09, 2008 12:00 am

od alex » Sob Sep 06, 2008 9:56 am

My sme vymenili flašu s cumlom, za takú z DM-drogérie s takým sosáčikom :) večer pije mlieko ešte s cumlom aj ráno.....inak mlieko už cez deň nepijáva a v noci asi od roka. To povedala aj DR. že to už dieťa v noci nepotrebuje, lebo žalúdok si musí tiež oddýchnuť. Malý bol narodený skôr, tak mal režim že každý 3hodiny sa budil na mlieko.....ale odučili sme ho. Prvú noc si poplakal 1hodinu a postupne sa to skracovalo....ani nie po týždni už spával celú noc. Stojí to za to vydržať..neviem si predstaviť že teraz ako 2,5r. by sa mi v noci budil na mlieko :roll: na Vašom mieste by som asi skúsila dať namiesto kakava obyčajné mlieko...možno by sa tak odučil. Treba spraviť rázny krok :) A podľa mňa v škôlke nebude môcť piť mlieko z flaše!
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1691
Registrovaný: Uto Feb 27, 2007 1:00 am

od samantha788 » Sob Sep 06, 2008 3:17 pm

Malý cez deň čaj nepije z cumlovej fľaše, to som zrušila okolo roku a pol. Rozmýšľaľa som aj nad tým či by nebolo dobré vyskúšať "šokovú terapiu" obrazne povedané. Proste schovám všetky fľaše a bude musieť piť z pohára. Ale bojím sa že nevydržím pohľad na tie smutné očká a povolím. A v noci mu skúsim dať čisté mlieko ako ste mi poradili lebo to mu chutí menej ako kakao. Nie je veľký jedák a dá sa povedať že kakaom si nahrádza normálnu stravu lebo za jedeň deň vypije viac ako 1 liter mlieka.Je hyperaktívny a jedlo je pre neho strata času, tak som rada že do neho dostanem kúsok chleba alebo niečoho počas behu.S jedlom som to už vzdala ale tú fľašu......no bude to boj ale dúfam že úspešný.
Ďakujem za rady a ak by Vás ešte niečo napadlo tak napíšte, vyskúšam všetko :D :D :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 9
Registrovaný: Uto Máj 06, 2008 12:00 am

od samantha788 » Sob Sep 06, 2008 3:23 pm

janinah píše:ahoj,odučila som staršie dcéry od flašky pred nástupom do škôlky pomocou pitia z pekných detských pohárikov zo slamkou,ale dnes pri najmladšom synovi odúčať nebudem,lebo podla mojich skúseností dieťa vypije potom podstatne menej ako z fľašky,myslím,že v škôlke bude piť z hrnčekov ako iné deti a doma zo svojej obľôbenej fľašky,kakao pije z klasickej cumľovej fľaše a čaj,vodu z tých jupíkových s tým špeciálnym uzáverom s dierkou.V noci som dávala kakavko pokiaľ si pýtal,postupne s tým sám prestal.



A môžem sa ešte spýtať kedy si prestal v noci pýtať kakao? Čajík skúsim cez tú slamku, veď teraz predávajú všelijaké, tak hádam ho nejaká zaujme a bude po probléme.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 9
Registrovaný: Uto Máj 06, 2008 12:00 am

od alex » Sob Sep 06, 2008 4:32 pm

samantha788 píše:Malý cez deň čaj nepije z cumlovej fľaše, to som zrušila okolo roku a pol. Rozmýšľaľa som aj nad tým či by nebolo dobré vyskúšať "šokovú terapiu" obrazne povedané. Proste schovám všetky fľaše a bude musieť piť z pohára. Ale bojím sa že nevydržím pohľad na tie smutné očká a povolím. A v noci mu skúsim dať čisté mlieko ako ste mi poradili lebo to mu chutí menej ako kakao. Nie je veľký jedák a dá sa povedať že kakaom si nahrádza normálnu stravu lebo za jedeň deň vypije viac ako 1 liter mlieka.Je hyperaktívny a jedlo je pre neho strata času, tak som rada že do neho dostanem kúsok chleba alebo niečoho počas behu.S jedlom som to už vzdala ale tú fľašu......no bude to boj ale dúfam že úspešný.
Ďakujem za rady a ak by Vás ešte niečo napadlo tak napíšte, vyskúšam všetko :D :D :D


"Nie je veľký jedák a dá sa povedať že kakaom si nahrádza normálnu stravu" vzhľadom k tejto vete by som určite to kakao vylúčila úplne z jedálničku a nahradila ho čistým mliekom. Pretože kakao je sladké a určite to nie je dobré keď namiesto normálneho obedu vypije to kakao.....
"S jedlom som to už vzdala ale tú fľašu" a toto ste mali spraviť naopak, pretože jedlo je základ a hlavne keď ja malý hyperaktívny, veď potrebuje výživu....fakt asi budete musieť spraviť rázny krok k tej flaše, pretože asi aj skrz ňu Vám malý nechce poriadne jesť :(
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1691
Registrovaný: Uto Feb 27, 2007 1:00 am

od samantha788 » Sob Sep 06, 2008 4:59 pm

S tou flašou som to myslela tak že to nevzdám a že musím ja vyhrať nad malým. Viem že robím chybu aj s tým jedlom ale už neviem ako ho mám presvedčiť aby jedol. Ale pritom aj priberá aj je pevný. Len proste nechce varenú stravu. Chlebík so šunkou zje, palacinky zje aj mäso sem tam ale to len ak mu dám rezeň do ruky a nemusí sedieť za stolom.Som rada že som našla spôsob ako ho donútim zjesť polievku. Nakrájala som mrkvu na polmesiačiky a on to berie ako pusinku, tak aspoň taký pokrok. Skúsim mu nedávať cez deň mlieko a možno keď už bude moc hladný tak sa aj napapá.Ja som mu preto vždy dala to kakaokeď nič nechcel jesť tak aby mal niečo v žalúdku. Budem musieť byť prísnejšia aj keď si asi poplačeme :cry:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 9
Registrovaný: Uto Máj 06, 2008 12:00 am

od klatom » Uto Sep 09, 2008 9:44 pm

Ahojte, pri staršej dcérke sme od roka nahradili ceumel na flaške takým sosáčikom a bez problémov :D, asi v dvoch rokoch keď nastúpila do škôlky tak bez nejakých výhrad začala piť z pohára. No pri mladšom synčekovi.... :roll: ten je tvrdší oriešok---povedala by som tvrdý orech. :) . Nakoľko je doteraz kojený ( 3roky), večer sme ho cca v1,5 chceli odstaviť aspoň večer tak sme mu ponúkli flašu s čajom. Vydržal cca 2 hodinky rvať " akoby ho z kože drali" ale po 2 týždňoch sa spokojil s čajom. Keďže býva často chorý a a brával dosť liekov tak lekári hovorili aby veľa mal tekutín. Takže uňho je flaša hore dnom stále a mám pocit že by uvítal keby sme ho pripojili na cisternu. Počas choroby v noci vypije cca 1 liter vody. Keď je zdraví tak sa dávka zníži, niekedy sa stane že sa ani nezobudí aby sa napil. Cez deň keď je doma tak vyžaduje flašu s cumlom ale keď chodil do jasličiek tak tam bez problémov pil zo sosáčikových pohárikov. Začali sme to cez deň riešiť tak, že neberieme von flašu ale flaše od jupíka a pod. Keď sme mimo domu u niekoho tak mu proste nezostáva nič iné aby pil z pohára príp. slamky. Tie krásne rôzne druhy fliaš a pohárov na rôzne spôsoby odmietol a tak máme doma zásoby všetkých možných. :roll: Tiež sa spočiatku :evil:
ale museli vydžať, že ak je smädný tak sa napije z toho čo je. :wink:
Je to niekedy k nevydržaniu ale treba vydržať až do konca- dlhšie ako on. 100 % radu neviem dať lebo každé dieťa je iné a na každé zaberá inšie. Treba zabrnkať na tu pravu strunu - chce to čas. Určite sa vám to podarí. :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 19
Registrovaný: Str Júl 11, 2007 12:00 am

od pipula » Str Sep 10, 2008 12:39 pm

Fúúúha, ako vidím.. nie sme sami..... Malý má 2,5roka a vo februári nastúpi do škôlky.... Len tá fľaša robí problém aj nám.... On bez nich nezaspí..... My máme poobede pred zaspávaním a aj večer 3 fľaše - a to dve s kakaom a 1 s čajom.... A pokiaľ ich nevipije nezaspí a musí to byť z fľaše!!!!! Ale cez deň pije normálne aj z pohára, aj tých sosáčikových všelijakých pohárikov - akože to mu nevadí... Ale pred zaspávaním to ozaj musí byť.... A dudlík nemáme - ale to je zase na inú diskusiu ako sme sa jej zbavili - ato teda nikomu neodporúčam...... A ešte jedna vec.... Kedže toľko veľa vypije, tak mu musím dávať na spanie ešte plienku...... Inak sa všetko pýta, ale on nie je schopný sa prebudiť na pocit, že chce cikať????? Moja mamamy vraví, že je to len moja lenivosť , ale mne sa ozaj nechce deň čo deň tepovať matrac a prevliekať periny??? Čo vy nato?? Má pravdu????
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 177
Registrovaný: Str Aug 20, 2008 11:51 am

od leinka » Str Sep 10, 2008 12:48 pm

Moja malá má tiež fľašu s mliekom a to si pýta aj niekoľko krát za noc.Má 2,5roka,rozprávať nechce,ale cez deň nemá plienku od 1roka! Bola som na ňu asi dosť prísna,ale podarilo sa. A syn chodil už veľmi dlho do škôlky,ked skončil s fľašou. To tiež bez nej nezaspal a mal ju aj na raňajky.Podľa mňn dieťa sa tým nejako ukľudňuje.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 264
Registrovaný: Ned Feb 10, 2008 1:00 am

od alex » Str Sep 10, 2008 12:48 pm

no neviem..môj malý má ešte stále plienku (2r. 5mes.) aj cez deň :(
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1691
Registrovaný: Uto Feb 27, 2007 1:00 am

od leinka » Str Sep 10, 2008 12:50 pm

To je veľmi individuálne,každé dieťa je šikovnejšie na iné. Ako som písala,moja má rozumu aj za troch,a ani za svet nechce rozprávať.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 264
Registrovaný: Ned Feb 10, 2008 1:00 am

od pipula » Str Sep 10, 2008 12:57 pm

Šušnák rozpráva, aj sa cez deň pýta, ale však každé dieťa je iné...... Len tá fľaša - však neverím, že mu ju dovolia mať v škôle....!!!!! A myslím Alex, že malého by si nemala vôbec nútiť a ešte sa tým trápiť... Ja dávam tak na všetko čas do 3rokov... Potom by som už asi pritvrdila..... Mne mama madávala, že som vôbec nenútim, aby išiel na šerblík!!!A to mal nejakých 14mesiacov!! Ale však keby ste ho videli, ako sa on šponovala vrieskal!!! Neuveriteľné - susedy si museli myslieť, že ho týram...Tak som to po pár rázoch aj ukončila... Šerblík sme mu nechali na chodbe v rohu ( má tam svoje miesto ) a asi po troch týždnoch si sám od seba stiahol plienku a sadol si naň.. A od vtedy to tak je ... On sám musí na to prísť a myslím si , že každé dieťa potrebuje na to iný čas....
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 177
Registrovaný: Str Aug 20, 2008 11:51 am

od alex » Str Sep 10, 2008 12:57 pm

:) môj teda rozpráva až moc :D ani dudel nemá, noc prespí celú....len tie plienky :roll: :roll: :roll: ale vie že sa chodí cikať na nočník aj do wc, ale robí mi to už asi aj naschvál...nechce ani za svet. Ja len dúfam, že si to čoskoro sám uvedomí a začne sa pýtať.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1691
Registrovaný: Uto Feb 27, 2007 1:00 am

od leinka » Str Sep 10, 2008 1:02 pm

Ved to je asi to,že také dieťa má už dosť rozumu a ako keby to robilo naschvál. Tvoj sa pociká do plienky a moja si slovo ktoré má zopakovať povie aj tak po svojom.Ale teraz ju musím pochváliť,začína sa snažiť opakovať,lebo stretávame deti zo škôlky na prechádzke a ona chce ísť tiež do škôlky.Tak jej vždy poviem,ked to pekne nezopakuješ,nepôjdeš medzi deti,lebo ti nebudú rozumieť.... Tak sa snaží.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 264
Registrovaný: Ned Feb 10, 2008 1:00 am

Ďalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť