Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Batoľa 1 až 3 roky - 19 mesiacov a nic...????

od natusa » Ned Dec 20, 2009 8:28 am

ahojahojky inguli mas maly ma tiez 19mesiacov:))))oproti svojim rovnako starym kamosom zacal rozpravat skoro a celkom pekne ale myslim si ze je to koli tomu ze nema vobec cumel ani nikdy nemal.on vykrikuje s kocika alebo v aute no ked by mal zapchatu pusu dudlom asi by nemal moznost.tieto jeho slova mama-toto,baba ,dedo,tato,auto,traktor,ano,čaj,pod atd.su sice super leeeenze od urciteho casu ako sa tak nejako naraz naucil tych par slov nechce sa ucit nove vystaci si zo svojou slovnou zasobou .no myslim ze na vsetko maju nasi chlapci este cas hlavne ze im rozumieme mi :wink: a oni to dooobre vedia ze co chcu to dostanu aj bez slov :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1327
Registrovaný: Uto Sep 02, 2008 2:29 pm

od inguli » Ned Dec 20, 2009 11:12 am

skor je sikovny ten tvoj :wink: neni to cumlikom podla mna ved mi tiez cumlik vooobec nepozname ani sme nikdy nemali a narodili sa nase v ten isty den vies :wink: a aj aduli velmi vykrikuje aj v kociku v kuse nieco ale "svojim recom"comu my nerozumieme :lol:
a zasa kamaratke syncek ma v kuse dudel ale aj s dudlom ..tam...baba...atto/auto/ a podobne je o mesiac a pol mladsi od nas:)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od inguli » Str Dec 30, 2009 10:59 pm

mame uz trochu vacsi slovnik apa/otec/ anya/mama/ a papa/dedo/ to sa naucil po mad. a ostatne autobus je abba,ide,deji je geri brat...mnamnamnam to je papat chcem :lol: :lol: doool je gol takze malinke kroky :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od sandras » Str Dec 30, 2009 11:32 pm

my sme mali a-bba na vysávač :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

...reakcie okolia,byvaju...od veci :O)

od nelly123 » Štv Dec 31, 2009 5:51 pm

...ahoj,ja mam 2 deti a tiež:každe,je uplne ine...staršia bola pomalšia,v chodeni...mladšia ma 8 mesiacov,,,šikovna je dost-cika do šerblika",už chce len stat a snaži sa presuvat,aj doktorka vravela že je dopredu 2,5 mesiaca,..poteši to,ale nič si z toho nerobim...ked to pride,tak to pride a je jedno kedy...

*moje kŕsna(sestrina dcera)nam nechcela rozpravat-už mala 4 roky,každy len mudroval,radil atd.logopedička,doktorka... po čase,to sestra prestala riešit---ked sa niekto spytal:a ona ešte nerozprava,"????...sestra,len pokojne odvetila:nie,nechce sa jej:::O)..a bolo,prešli asi 2 tyždne a mali ste to vidiet.....:O)...saška ma dnes 12 rokov,je krasna,šikovna,skvele sa uči.ovlada 3 jazyky a aj ten* svoj *ma "už" v poriadku!!!

.... takže,držime Vam palčeky,ale asi hlavne ..."mamine"...pevne nervy,na reakcie okolia...:O)....ahoj
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 102
Registrovaný: Sob Feb 28, 2009 11:50 pm

od inguli » Pia Jan 01, 2010 10:49 pm

sandras píše:my sme mali a-bba na vysávač :lol:


my sa vysavaca este stale bojime :lol: poslem ho s ocinom do druhej izby tak tam stoji za dverami a "place"no mne sa zda ale ze uz len zo zvyku :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od jania21 » Pon Jan 04, 2010 8:54 pm

ahoj.tak my mame tiez 18 mmesacneho a jedine co mi povie je mnam ked chce papat,mama,teta baba papa a tatinov sem tam tata ale obycajne mu hovori kaka.a ked nieco nechce tak povie pekne nie a ked chce tak bud pokyve hlavickou ano alebo povie hej.takze tiez ziadna slava.radsej ukaze prosim prosim alebo faj.ale ked mu nieco nedam co chce tak vie povedat aj daj.kamaratkyn maly v jeho veku vedel povedat vsetko a ratat do desiatich.dokonca si hovoril-ja som uplne fantasticky.tak som tiez s toho smutna.aspon keby na nocnik chcel kakat ked ho tam posadim tak sa vycika ale kakat ani za svet.moze tam sediet aj hodinu a nic az ked mu dam plienku.ale moc dobre vie na co to je.vzdy ked ho vidi tak si na nho sadne a zacne tlacit ale iba ked ma plienku a to iste je aj zo zachodm.ale vymyselnik je to tiez riadny.bezne mi hadze avivaz do pracky aj oblecenie co najde.vsetko hadze do kosa co sa mu uzda ze je to do smeti ale si dava moj deodorant popod pazuchy aj sa snazi navonat.cese sa.a naposledy nasiel tatov holiaci strojcek a postavil sa k zrkadlu a prenaramne sa zacal holit po tvary.bol strasne zlaty.ale nejak som sa rozkecala.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 101
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:13 pm

od natusa » Pia Jan 08, 2010 2:19 pm

inguli píše:mame uz trochu vacsi slovnik apa/otec/ anya/mama/ a papa/dedo/ to sa naucil po mad. a ostatne autobus je abba,ide,deji je geri brat...mnamnamnam to je papat chcem :lol: :lol: doool je gol takze malinke kroky :wink:



inguli a nie je to tym ze doma pouzivatte dve reci???mozno preto sa chyta pomensie.mam kamosku vsetci rozpravaju po slovensky a dedko a babina k nim prave prisli byvat s Talianska babina vie aspom nieco ale dedino len po taliansky a maly sa chyta na obe reci dedkovi rozumie vsetko co mu povie aj ostatnej rodine lenze povedat moc toho nevie no podla mna to je tym ze hned nabehol na dve reci no chyta sa a to je hlavne
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1327
Registrovaný: Uto Sep 02, 2008 2:29 pm

od inguli » Pia Jan 08, 2010 2:43 pm

nieee to si nemyslim ze ma vplyv na to az tak...kamoska rozprava po slovensky s malym a anglicky jej manzel je dan takze po dansky :roll: takze tak a im uz par slov povie viac ako nas a je mladsi od nas skoro o dva mesiace...tak neviem:)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od kamka277 » Pon Apr 19, 2010 11:54 pm

Inguli, ako pokračujete v rozprávaní? Moja malá bude mať v stredu 2 rôčky, ale je to slabučké:-( Zopár jednoslovných ,,viet" povie, ale to je tak všetko. Rozumie, čo od nej chcem, samozrejme má aj svoje trucy, nechce sa prebaľovať( o pokusoch na nočníku ani nehovorím), obliekať.
Vie pekne povedať - ahoj, mama, tatko(povie kako), staršiu dcéru voláme Simi, ona ju volá Titi. Ďalej povie havko, toto, dudu(cumlík) mlieko, hami, ne-ne, dosť. Ked má dobrú náladu tak zopakuje aj ,,ťažšie" slová ale sama od seba nejako nerozpráva.
Tak hádam sa to bude zlepšovať. Teraz v apríli mám ísť na kontrolu po pol roku za psychologičkou, tak ani neviem, či tam mám vôbec ísť :cry:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 150
Registrovaný: Str Okt 22, 2008 9:50 pm

od inguli » Uto Apr 20, 2010 8:24 am

ahoj nooo sme na tom podobne ako vy doool/gol/ mama,papa/to akoze madarsky vravi...kedze moji rodicia mad.rozpravaju s nim/ a potom anya,apa to tiez mad.to sme my rodicia :wink: ale povie aj slovensky babka, dedko,/svokrovcom/ a gergo /bratovi/sa vola gergely/...a havo,cica, ale ked vidi na ulici cicu/macku/tak povie hav hav hlasno :lol: :lol: a pritom vie ako robi a vyzera macka aj havo :lol: a povie este nie alebo nem to je mad.zasa,a povie ano a samozrejme kako ako kakao...no a novinkou je bamm bamm to su jeho auticka alebo ked chce aby ho otec drzal v okne a on sleduje co sa deje vonku to tiez hovori bamm bamm alebo ked sa chce hrat s otcom ze sedi mu na brusku tak to tiez krici o zivot bamm bamm sedi na brusku a otec sa robi ze je motorka:))) jedlo a voda je mnamm mnamm co ho neviem naucit vodaaa aby povedal stava sa ze mu nukam nukam jedlo o 106 a pritom on chce vodu a ked konecne mi dojde /niekedy sa stava/tak pije o dusu akoby mesiace nemal vodu
na nocnik ...hm sme na tom tak ze ked cika chyti sa plienky a ze mmm a ja idemem na nocnik? hopa si a sedi asi sekundu a vyskoci pozrie sa don a znova a toto robi dookola kedze on sa vycika a potom sa pyta :lol: ani to nie vzdy ...ale neriesim to s nim vidim ze neni este pripraveny ...ked neciti ze bude cikat tak ani za svet ho tam neposadim..verim ze cez leto sa nam podari aj s vacsim som tak bola no uvidime
tento krpec je tazsi pripad ...
uz veeelmi dlho robi ze ak ho napadne tak zacne hadzat auta po byte a uz sme robili vsetko mozne aj kricali aj vysvetlovali aj vzali hracky a taktiez sme si ho nevsimali nooo nic nezabere..som z toho uz fakt hotova lebo niekedy do telky do pc rovno a cakam kedy nam rozbije monitor...
inak je zlatucky rad sa stiska lubka sa pusinkuje kazdeho dokonca akonahle ho vylozim napr.u dr uz sa postavi pred ludmi a chce od kazdeho pusu...v minule to bolo show s nim tam kazdy sa smial na nom lebo ked nedali tak po jednom siel a pohladkal kazdemu nohu...boli z neho hotovy:))))
inak uz vzdy viac sa snazi ale skor vecer ked ideme spinkat vtedy zopakujemem vsetko co vieme a vtedy mu mam sancu ucit nove slovko a tak...cez den nema zaujem :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od smisova » Uto Apr 20, 2010 9:02 am

ja by som to určite ešte neriešila je ešte malý a veľa detičiek sa rozbieha neskôr. Môj synovec nechcel rozprávať, potom ked začal mal už 2,5 roka tak mu nikto nerozumel ale sestra to neriešila. Teraz sa nezastavý má 8 rokov, je veľmi šikovný. :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 57
Registrovaný: Pon Feb 02, 2009 1:53 pm

od inguli » Uto Apr 20, 2010 9:54 am

to sa ani neda riesit :) ...ked sa mu nechce tak nechce :lol:
maju cas potom aj tak budeme este aj prosit aby boli trooooosku ticho :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od kamka277 » Uto Apr 20, 2010 11:28 am

Tak som rada, že nie som v tom sama :D Ja len že trošku ma mrzí, že deti v jej veku povedia oveľa viac aj krátke vety keď náhodou niekoho stretnem a vychvaľuje sa do nebies, že čo už malý(á) všetko vie. Potom si pripadám, ako by som sa jej málo venovala. Ale vôbec to takto nie je, ona mi aj začala trošku neskôr chodiť, tak možno je to preto tak. Je vnímavá, zlatunká, tiež reaguje na ulici na havkov a kričí hauko-hau hau :lol: :lol:
Staršia dcéra už ako dvojročná vedela pekne rozprávať, len už na jeseň ide do školy a robia jej problémy spoluhlásky r,l a ľ :?
Bola som s ňou aj za logopédom, takže treba len cvičiť a cvičiť a sa to upraví.
Každé dieťa je iné a podvedome človek či chce alebo nie sa vždy porovnáva s inými(lepšími) :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 150
Registrovaný: Str Okt 22, 2008 9:50 pm

od sandras » Uto Apr 20, 2010 1:36 pm

kamka277 píše: keď náhodou niekoho stretnem a vychvaľuje sa do nebies, že čo už malý(á) všetko vie.
na také rozumbrady sa vykašli .... niektoré ambiciozne maminky a hlavne babičky sa strááášne radi vychvaluju, len či je to všetko aj pravda :roll:
A ako si písala, každé dieťa je iné, možno tvoje vie niečo, čo zasa nevedia tie "urozprávané" :lol: :lol: :lol: Niekedy to nie je len o "venovaní sa". Deti maju svoje tempo a s tým nič neurobíš. Možno je taká ako moj syn - rozvážna a opatrná, potrebuje si všetko najskor poriadne obzrieť a "naštudovať" a až potom sa do toho pustí :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

PredchádzajúciĎalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť