Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Batoľa 1 až 3 roky - ako ho odnaučiť v noci papať??

od zuzkak1983 » Ned Dec 13, 2009 2:47 pm

tak ti držím palce inguli :wink: :D a ty máš asi menšiu potrebu spánku ako ja.ja keby som mohla,tak spím aj celý deň vkuse,no nemôžem.vždy keď je muž cez vikend doma,tak si aspoň v sobotu do 9tej potiahnem a potom sa taká vyškerená :lol: :lol: :lol: ,škoda že tá sobota častejšie nieje :!: :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 150
Registrovaný: Ned Aug 16, 2009 11:08 pm

od inguli » Pon Dec 14, 2009 9:42 am

no moja to ti poviem ja keby som si mohla lahnut a spat jednu noc bez maleho tak by som nevstala az na druhy den na obed asi :lol: :lol: :lol: ja milujem spat :P len nemozem :roll: moja mama stala pol hodinu nadomnou ked som chodila do skoly nevedela ma dostat z postele vysla na zaciatku z izby az vtedy ked uz som sedela aspon a komunikovala ale casom sa stalo ze som aj tak sa ulozila spat a dokazala v momente spat dalej :lol: :lol: :lol: tak ma odkrili vzali paplon a take podobne veci museli robit aby som vsatala nie ako moj syn uz asi dva roky vstane sam od seba a odkedy je maly na svete a nemohla som vsatt k nemu lebo maly prave cicikal tak on sa obliekol odlozil si desiatu do tasky a siel do skoly prisiel len pre pusu ak videl ze sme hore ak sme neboli tak v tichu zavrie dvere a ide :oops: :lol: dobry chlapec a sikovny nie ako mama bola...ja by som nemala asi dokoncenu zakladnu skolu keby ma nebudili rano :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
takze ja tiez rada spim ako sa poznam keby som mohla prespim mozno aj dva dni po sebe :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od alex » Pon Dec 14, 2009 10:11 am

Inguli, ked zacnes z oducanim, a s tym ze malemu kojenie odopries celu noc tak uz nesmies povolit. kedze maly ti bude plakat a ty mu potom na dalsi den mliecko das, bude to brat ze ta tym revom zlomil a bude si takto potom vsetko vynucovat...
A este taka jedna vecicka, maleho neukludnuj. Ak ho mate vo vasej spalni, tak lez v posteli a len mu sem-tam povedz spinkame je noc :)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1691
Registrovaný: Uto Feb 27, 2007 1:00 am

od inguli » Pon Dec 14, 2009 10:48 am

ano je to tak ja viem :)no vselijako potrebuje clovek pevne nervy a ja nemam velmi kedze ak ho neukludnujem ani bez cicika tak dokaze aj dve hodiny vkuse plakat nenormalne a to je tu tazke aj bez toho kedze byvame v byte a okolo nas kopa ludi nieze by ma to azzzz tak trapilo kedze mnohokrat sa stalo ze maly nevedel zaspat lebo buchali este aj o 9 ci 10 ci 11 ej vecer len sme nevedeli za kym ist je tu vela ludi no a ja myslim na to ze mozno na to nedoplati ta osoba ktora ten buchot robila vtedy ked sme mi chceli spat no a ja teraz jeho nenecham....nemam rada panelaky v rodinnom je to bez problemov lepsie sa mi tam byvalo...
no ale som odbocila od temy:)
nejak to s nami len bude dik za rady :wink:a samozrejme mojedieta je mi prednejsie ako susedia :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od natusa » Pon Dec 14, 2009 5:47 pm

inguli píše:ano je to tak ja viem :)no vselijako potrebuje clovek pevne nervy a ja nemam velmi kedze ak ho neukludnujem ani bez cicika tak dokaze aj dve hodiny vkuse plakat nenormalne a to je tu tazke aj bez toho kedze byvame v byte a okolo nas kopa ludi nieze by ma to azzzz tak trapilo kedze mnohokrat sa stalo ze maly nevedel zaspat lebo buchali este aj o 9 ci 10 ci 11 ej vecer len sme nevedeli za kym ist je tu vela ludi no a ja myslim na to ze mozno na to nedoplati ta osoba ktora ten buchot robila vtedy ked sme mi chceli spat no a ja teraz jeho nenecham....nemam rada panelaky v rodinnom je to bez problemov lepsie sa mi tam byvalo...
no ale som odbocila od temy:)
nejak to s nami len bude dik za rady :wink:a samozrejme mojedieta je mi prednejsie ako susedia :wink:



moja mi mame tento problem s cajom .vyse roka som kojila to nechcel caj skoro vobec no jedneho dna sa otocil a cicik odmietol advtedy je prisaty na flaske stale v noci vypije aj literapol caju (mlieko nechce vobec)no je to hroza .na to ze mal problemi s oblickami stale nas nutili naucit ho na flasu s cajom a teraz ked sa naucil doktorka povie ze nedajte mu.a on reve jak otrhnuty aj v noci zo spanku ma zavrete ocka a krici mama caj!a neprestane kym mu tu flasu nedam neviem uz co robit lebo ho dvakrat v noci prebalujem a rano je aj tak precikane vsetko a toto iste robi ked niekam ideme ,hned ako sadne do auta ci do kocika reve ze chce flasu aj ked odvediet na chvilu s niecim jeho pozornost po chvili sme na tom istom .skoro vzdy sa precika ked niekde skusam ho v noci oducat ale myslim ze zatial je to u nas len o plači:(((
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1327
Registrovaný: Uto Sep 02, 2008 2:29 pm

od zuzkak1983 » Sob Dec 19, 2009 4:22 pm

malý sa mi nejak mení,už papá len raz-aj to až ráno okolo 6:30,takže to sú akoby raňajky :lol: dúfam mu to už vydrží :!: teším sa :!:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 150
Registrovaný: Ned Aug 16, 2009 11:08 pm

papanie

od cthulhus » Uto Dec 22, 2009 6:24 pm

Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1
Registrovaný: Sob Mar 01, 2008 1:00 am

od babysen » Sob Dec 26, 2009 6:34 pm

natusa my máme ten istý problem, Miško má 2,5 r a tiež stále v noci pije čaj máme aj 4-5 plienok za noc a 2x nové pyžamko :roll: ked máme 2plienky na noc tak oslavujeme :D
skušala som mu na silu zobrať fľašu , zo začiatku to zabralo ale teraz mi ju nedá :lol: tak to riešim tak že mu dám do fľaše malo vody od ked citi že mu nejde odhodi flasu a spí.
skušala som aj čístu vodu, ale to nechcel plakal že chce mnam
ale moj chce ešte aj mliečko ale to tak okolo 5-6h
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 7
Registrovaný: Str Aug 05, 2009 9:14 pm

od sandras » Sob Dec 26, 2009 8:54 pm

dievčatá, ked odučíte od flaše, skončí aj nočné pitie čaju a pocikávanie. A dieťa bude aj lepšie spávať. Moja dcera takto tiež pila vela v noci, aj 2 flaše (čaj aj mlieko) a ako som zrušila flaše, prestala nielen v noci pýtať piť, ale začala aj celú noc spávať. Od 2 rokov sme bez plienok uplne, aj v noci (aj syn od 2 rokov). Ale keby pili tolké čaje, tak sa určite docikajú.

Mne odúčaniu od flaše pomohla náhoda ... pri dcere sa kamoške narodilo dieťa a povedala som jej, že bocian niesol bábätko a po ceste sa zastavil po flaše, zobral pre bábo a už nie sú. Dcerka nadšene súhlasila, síce v noci prišla kríza, plakal asi 2-3 noci, potom už len pofnukala a potom sa to ukludnilo. Syn dal flašky teraz Ježiškovi pod strom a on vymenil flašky za darčeky :lol: :wink: Zatial je frajer a flašky nepýta. No už ma skoro 3 roky a vie sa napiť z pohára, ak treba. Nasilu sa to nedá ... skúste nejaký trik, rozprávku.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

Re: ako ho odnaučiť v noci papať??

od sandras » Sob Dec 26, 2009 8:58 pm

zuzkak1983 píše:baby poradíte mi,alebo aj vy to máte podobné??malý má 13,5 mesiaca a ešte stále mi v noci vypije 2 fľašky mlieka.ja som z toho nočného vstávania už vyčerpaná!!ja až nechápemm,ako môže byť hladný,keď okolo 19tej spapá kašu,okolo 19:30-20:00 zaspí po vypití flaše mlieka a už o 00:30-1si pýta znovu a okolo 5tej zase.skúšala som ho už oklamať aj čajom,ale to sa mi za do nejakých 20minút znovu zobudil na hlad.za každú radu ďakujem!

Podla mna nie je hladný, ale naučený zaspávať s mliekom - taký rituál. Skús knižku "Každé dieťa sa vie naučiť spať".
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od inguli » Str Dec 30, 2009 7:11 pm

ach jaj odnes skusame aby aspon cez den nemal cicik to je uz pomaly horor uz ani na dva kroky od neho nemozem a uz ide a chce a rucicky pod triculou a hlada no a teraz uz asi 3 hodinu mam ketchup na prsnikoch :lol: a akoze ma cicik boli a on pride musim obe vybalit ukazat dotkne sa perami parkrat buchne na cicik a je prec :shock: :roll: :lol: fakt uzastne ...spoluciti so mnou :lol: :lol: :lol:

inak je to novinka vsetko zahodi a je jedno kam aj do obrazovky a tak isto bije do mna ked mu placnem po rukach tak to nooormalne mi to vrati... :roll: :roll: :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od sandras » Str Dec 30, 2009 8:13 pm

inguli, nečuduj sa, že ti capnutie vráti, deti kopíruju vzor rodiča, v tomto veku obzvlášť ... myslia si, ked može mama, možem aj ja.

Obdobie detskej "agresivity" je uplne normálne, prejavuje sa krikom, hádzaním vecí, cápaním sa, hryzením, ťahaním za vlasy, hysterčením a inými nevhodnými prejavmi .... a capu sa deti bité aj nebité, je to také skúšanie, čo si môže dovoliť, budovanie vlastnej identity. Je dosť dôležité, aby dieťa týmto obdobím prešlo tak, že rodič pevne stanoví hranice. Človek musí byť maximálne zásadový (nie znamená nie a nie možno) No myslím, že práve v tomto období je dobré dieťa necapnúť, vysvetlovať, prečo to nemá robiť, že to bolí a je to škaredé. Najlepší je osobný príklad, ukázať mu jasne, že ani ja-velká mamina iných ludí nebijem, veci nikam nehádžem, neplačem, nekričím, atď. Aj ked je strááášne ťažké, ja sa o to snažím, napriek tomu občas ruka vyletí a potom ma to dosť mrzí :oops: .
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od inguli » Str Dec 30, 2009 10:11 pm

ja neviem zabudla som mozno vsetko :cry: vacsi ma 13 bolo to uz tak daaavno ked bol maly ale ja sa nepamatam ze by bol taky ako Aduli no kazde dieta je ine
inak neplacam ho po ruke stale teda parkarat sa to stalo ale teraz nedavno kedze uz to robi asi tak mesiac/ja to berem ako novinku este stale:)/ zacala som pekne a aj manzel dodnes v klude nan noo ja som s nim viac tak niekedy stracam silu :roll: a niekedy je to fakt hrozne ide okolo mna ja tu sedim pri pc napriklad a pozrem sa nanho pousmejem sa nan on spat a kym si otocim hlavu spat uz len vidim ze leti avent kuzelny hrncek skoro do monitoru :shock: :shock: :shock: :shock: to ze zahodi auta alebo stipce letia to je malickost ale ani to nemoze ale toto srdce mi zastavuje na minutu jednoznacne neviem kedy ho to "chyti"inak je super chlapcek zahraje sa aj s nami aj sam aj hodinu s autickama ale hlavne zo stipcami...

ano a kto ma ten kuzelny hrncek tak vie ked je plny vody/my len to pijeme/ aky je tazky :( :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

od sandras » Str Dec 30, 2009 10:25 pm

inguli, fakt každe dieťa iné...
Moja staršia hysterčila, hádzala sa o zem, plakala, kričala doma aj vonku. často pomohlo ju len odniesť domov a nechať vynervačiť. S prestávkami ju to držalo do 4 rokov.
Druhorodený je zasa pokojný typ, nehádže sa o zem, ale tiež máme teraz novinku, začne akože plakať a do toho tak hrdelne piští .... no taký príšerný zvuk, ked som to počula po prvýkrát, tak som myslela, že si musel hrozne ublížiť a to len nechcel ísť ešte spať :roll:
Alebo je taký "zákerný", že sa mi bude milučko usmievať do tváre a pritom niečo pokazí, rozkope, hodí ...

No ja už k tým prejavom pristupujem kludnejšie ako pri prvom. Už sme vycvičení po dcere, že ma to už tak nerozhádže a dokážem to prehliadať, navonok si nevšímať. Napr. ked syn plače, že nejde spať, robím všetko tak, ako keby aj neplakal a on vidí, že to na nás nijako nezaberá a po chvílke prestane.
Možno, keby som mala deti naopak (prvé kludné a druhé hysterické), tak to beriem inak. No dcera nam fakt dala "školu života" .... to bolo hroznéééé decko - ale aj tak milované :wink: :lol: My máme rozdiel vyše 5 rokov.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od inguli » Str Dec 30, 2009 10:44 pm

tak si zvyknuta:))uz ja zasa opacne vacsi ma 13 a dodnes je kludny chlapec az na to ze teraz ho uz asi rok chyta podla mna puberta mali sme aj horsie dni s nim zacal odvravat a tak ale vzdy ma ukludnuje ked ide k babke a tam sa rozrozprava a mama mne vse naspat :wink: ako naposledy kedze moj manzel je jeho nevlastnym ocinkom tak ...mama neviem uz presne naco povedala synovi ze ..."aano mama mala stastie s ocinom"/to ako ja s mojim terajsim/ a syn hned zacal....ano to mala lebo aj ked ten "druhy"/biootec/je mojim akoze otcom ale aj tak ja beriem Mirka za svojho kedze on ma ma tak rad a on je ku mne dobry aj ma obijme a aj ked babka vies muzi nezvyknu si dat pusu ale on mi da a zvykne somnou aj kricat ked mam zlu znamku ale viem preco ze si to zasluzim ale to aj musi robit aby som sa zlepsil....a mohla by som pokracovat takze vtedy mi dojde a presvedcim sa o tom ze je zlatulinky aj tak ked nas hneva on je totiz tip ktory ti nepovie ma ta rad ale snazi sa tak spravat aby si myslela ze opak citi...aj ked mu nieco kupime veeelmi sa tesi poznam ho ale keby si tu stala a pozorovala ho ako si rozbaluje a tesi tak by si povedala heej je mu to jedno....ale som odbocila
nooo a tento maly chrobak druhy je tiez taky kludnejsi typ teda bol viacej kludny no zacina sa menit... a je taky maly silak:))ale tiez spravy buchne ta a potom ta obijme :lol: :roll: a asi este tolko ze o prveho syna som sa starala skor sama aj ked do 4 rokov muz bol s nami takpovediac ale tu moj drahy si vyberie svoje vo vsetkom a pomaha sleduje hraje sa snim co su premna novinky :roll: nooo a je velky ako macik ale srdce ma slabe :lol: na oboch...takze ked som chcela uz v septembri ci kedy prestat kojit uplne on ma poprosil aby som chvilu este a hlavne nevydrzi ked maly place srdcervuco...ja by som sama zvladla no ale vsak pride cas ...vsetko ma svoj cas...cez den som uz sept okt nekojila nooo isli zubky tyzden nic nepapal tak aspon to nech ma a tak si zvykol zas...fiha knihu som napisala papa koncim manzel uz nevladze pocuvat ako tu klopkam po klavesnici :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2132
Registrovaný: Uto Sep 09, 2008 9:56 pm

PredchádzajúciĎalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť