Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Som tehotná - ako prekabátiť nevoľnosť?

ako prekabátiť nevoľnosť?

od lubenka77 » Pon Jan 04, 2010 5:36 pm

Dievčatá, som v 9tt a už dbva týždne trpím neskonale, takú dietu účinnú som hádam ešte nemala (teda naposledy pred 5 rokmi pri prvom synovi), ale momentálne jediné, čo mi nevadí, je čokoládový mňam a chlieb so syrokrémom. :( Ešte tento týždeň mám dovolenku, ale od budúceho týždňa idem do práce, mám z toho obavy, ako to idem prežiť. V prvom tehotenstve mi bolo zle akurát cez Vianoce stále (mám ten istý termín pôrodu ako vtedy) a potom pravidelne vždy večer, no katastrofa, do dákeho asi 5. mesiaca, potom to už bola relatívne OK. Máte nejakú osvedčenú radu ako s tým vybabrať?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 122
Registrovaný: Uto Mar 10, 2009 6:38 pm

od sonka776 » Uto Jan 05, 2010 2:21 pm

Ahoj, a bola si s tým u lekára? Neviem síce ako teraz ale mne na to pred rokmi dali veľmi účinné podporné lieky. Boli bez vedľajších účinkov a mne už potom bolo dobre :wink: Neviem si spomenúť ako sa volali :oops: ale určite také niečo existuje aj dnes.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 150
Registrovaný: Pia Jan 02, 2009 3:24 pm

od lubenka77 » Uto Jan 05, 2010 2:27 pm

ďakujem za radu, lekár je naplánový na pondelok, má dovolenku...tak to ešte chvíľu musím pretrpieť :?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 122
Registrovaný: Uto Mar 10, 2009 6:38 pm

od sonka776 » Uto Jan 05, 2010 2:35 pm

No to je ešte dosť ďaleko, myslím do pondelka a čo tak nejaký čajík na upokojenie žalúdka? V lekárni majú EUGASTRIN od firmy fyto pharma má na žalúdok veľmi dobre upokojujúce účinky :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 150
Registrovaný: Pia Jan 02, 2009 3:24 pm

od vedejova » Uto Jan 05, 2010 7:34 pm

ahojte, ani neviete, že aká som rada, že ste túto tému otvorili, ja už 2 týždne trpím nevolnosťami, som v 10.týždni tehotenstva, ale čokolvek zjem, je to jedno, v lekárni mi poradili tabletky neaké prírodné so zázvorom a vitB6, užila som asi tri ale sa mi po nich grgalo ale bolo mi ešte horšie vadia mi pachy nech čokolvek zjem, je mi špatne aj málo aj dietné nemastné, je to jedno na začiatku mi ešte pomohol šalviový čaj ale teraz už ani to nie najviac mi vadia pachy a varenie je pre mňa utrpením. Unavím sa a keď si neoddýchnem dostanem zimnicu, špatne mi bývalo aj pri prvom mimi ale nie takto velmi.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 531
Registrovaný: Sob Sep 26, 2009 2:09 pm

od lubenka77 » Štv Jan 07, 2010 2:23 pm

Sonka, ešte tak čierny čaj...na chvíľu pomôže, aj keď to asi nie je moc zdravé, ale čo už...A Ivka (?) veru, zimnicu tú dobre poznám, varenie bieda, jedenie ešte horšie, muž robí ochutnávača...ale trošku sa to lepší...ja som práve včera uvažovala, že keď som bola prvýkrát tehotná, tak som Vianoce pretrpela na záchode (to sa mi našťastie teraz vyhýba), a potom som 3.1. išla na služobku autobusom do Čiech na tri dni...neviem, ako som to mohla prežiť..ale tam mi akosi zle nebolo, neviem, čím to bude :) A pachy mi vadia strašne, aj čerstvo vyvetraná izba mi vadí... :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 122
Registrovaný: Uto Mar 10, 2009 6:38 pm

od lubenka77 » Štv Jan 07, 2010 2:25 pm

A ešte som zabudla..keď som hladná, je mi zle, keď sa najem tak tiež..ale chudák môj muž trpí so mnou, odkedy sa to dozvedel, teda skoro tri týždne má tehotenské nevoľnosti :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 122
Registrovaný: Uto Mar 10, 2009 6:38 pm

od vedejova » Štv Jan 07, 2010 7:23 pm

lubenka77 píše:Sonka, ešte tak čierny čaj...na chvíľu pomôže, aj keď to asi nie je moc zdravé, ale čo už...A Ivka (?) veru, zimnicu tú dobre poznám, varenie bieda, jedenie ešte horšie, muž robí ochutnávača...ale trošku sa to lepší...ja som práve včera uvažovala, že keď som bola prvýkrát tehotná, tak som Vianoce pretrpela na záchode (to sa mi našťastie teraz vyhýba), a potom som 3.1. išla na služobku autobusom do Čiech na tri dni...neviem, ako som to mohla prežiť..ale tam mi akosi zle nebolo, neviem, čím to bude :) A pachy mi vadia strašne, aj čerstvo vyvetraná izba mi vadí... :roll:


Ja som po akomkolvek čaji smadná viac ako keby som nič nepila vždy som zvykla piť čaj bez cukru a teraz len vodu čistú nič iné mi smad neuhasí. Ja som zatial nevracala, mne pomože iba lahnúť si vtedy mi špatne nie je, horšie je že som si včera všimla že mám odvápnené zuby, hoci beriem aj babyplan aj jem vela ovocia to jediné je v pohode. Nechutia mi mliečne výrobky iba sa nútim aby som niečo také zjedla. A ja som si všimla, že keď som bola na návšteve niekde inde napríklad u otca tam mi špatne nebolo, aj u sesternice, je to zvláštne. Možno my aj viac kúrime lebo kúrime kotlom na pevné palivo a to sa nedá tak regulovať, no keď zas tá teplota klesne zas mi zostane zima a dostanem zimnicu.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 531
Registrovaný: Sob Sep 26, 2009 2:09 pm

od kamka277 » Pia Jan 08, 2010 2:27 pm

Mne bolo zle pri obidvoch tehotenstvách s odstupom 4 rokov. Vracala som denno denne do 4 mesiaca a moja jediná strava boli detské piškóty...tie som jediné nezvracala. Tiež som brala zázvorové tabletky volajú sa Ginger, ale mne nepomohli, ešte mi bolo po nich horšie, tiež sa mi len od od grgalo :roll: Takže samozrejme som hned skončila v špitáli na infúziach :cry: Schudla som 15kg. Nič som s tým nemohla robiť. Moj jediný presun doma bola posteľ a WC, nič som nejdela a zvracala som aj vodu. Všetko mi smrdelo, ale najviac kozmetika. Ked som sa sprchovla, išla som sa pozvracať od tých vôní šampónu a sprch. gélu. Muž lietal po celom meste zhánal mi kozmetiku bez vone. Našťastie sa mu podarilo zohnať DM drogérii :D No otras, čo Vám poviem. Lekár sa už bál, že takýmto spôsobom môžem aj potratiť. Potom sa to už zlepšovala po 5. mesiaci, už mi ani tak vone nevadili a mohla som začať normálne jesť a konečne žiadne zvracanie. Ja som už dokonca zvracala aj žlč. To bol iný masaker...a keď som išla na pôrodnú sálu moja váha bola 100kg :oops: :oops: :oops: a teraz nie a nie schudnúť :cry: :cry:
Tak kočky vydržte, ked uvidíte to malé bábätko vo Vašom náručí, hned zabudnete na všetkú bolesť, ktorou ste museli počas tehotenstva prejsť :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 150
Registrovaný: Str Okt 22, 2008 9:50 pm

od vedejova » Pia Jan 08, 2010 4:47 pm

kamka277 píše:Mne bolo zle pri obidvoch tehotenstvách s odstupom 4 rokov. Vracala som denno denne do 4 mesiaca a moja jediná strava boli detské piškóty...tie som jediné nezvracala. Tiež som brala zázvorové tabletky volajú sa Ginger, ale mne nepomohli, ešte mi bolo po nich horšie, tiež sa mi len od od grgalo :roll: Takže samozrejme som hned skončila v špitáli na infúziach :cry: Schudla som 15kg. Nič som s tým nemohla robiť. Moj jediný presun doma bola posteľ a WC, nič som nejdela a zvracala som aj vodu. Všetko mi smrdelo, ale najviac kozmetika. Ked som sa sprchovla, išla som sa pozvracať od tých vôní šampónu a sprch. gélu. Muž lietal po celom meste zhánal mi kozmetiku bez vone. Našťastie sa mu podarilo zohnať DM drogérii :D No otras, čo Vám poviem. Lekár sa už bál, že takýmto spôsobom môžem aj potratiť. Potom sa to už zlepšovala po 5. mesiaci, už mi ani tak vone nevadili a mohla som začať normálne jesť a konečne žiadne zvracanie. Ja som už dokonca zvracala aj žlč. To bol iný masaker...a keď som išla na pôrodnú sálu moja váha bola 100kg :oops: :oops: :oops: a teraz nie a nie schudnúť :cry: :cry:
Tak kočky vydržte, ked uvidíte to malé bábätko vo Vašom náručí, hned zabudnete na všetkú bolesť, ktorou ste museli počas tehotenstva prejsť :wink:


No aspoň vieme že to mohlo byť aj horšie.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 531
Registrovaný: Sob Sep 26, 2009 2:09 pm

od lubenka77 » Pon Jan 11, 2010 7:16 pm

Veru, dievčatá, mohlo to byť aj horšie :) Ja som dnes bola v práci, normálne som bola aj na obede (čo som neobedovala už tri týždne, iba také mačacie dávky) a nič mi nebolo :D :D :D Dúfam, že dobrý zvyk zachovám :D Normálne huráááá. A Kamka, veru nič na závidenie....Ja som tiež vracala pri prvom tehotenstve, a ja to tak neznášam, zo mňa by teda anorektička už len kvôli tomuto nemohla byť :D Ale inak, keď som bola v 19tt (presne na narodky som dostala takú chrípku strašnú, 40ky teploty, mám alergiu na ATB, takže bez nich, len na paralene, strašné to bolo...a to som vtedy aj zvracala krv, brrrr, keď si na to spomeniem..a ešte pár týždňov predtým ma uhryzol susedov pes do nohy, našťastie bol očkovaný...a 3 týždne pred pôrodom som si na moje maxibrucho vyliala horúcu kapustnicu...nemyslela som si, že pľuzgiere môžu byť až také veľké :) Ale nakoniec všetko dobre dopadlo, malý je zdravý, ale pod obomi kolenami zo zadnej strany má pigmentové škvrny(ktovie, či kvôli tej kapustnici, alebo sú to len babské reči) A čo sa týka chudnutia, ja som pribrala 16kg, mesiac po pôrode som mala už iba 2, a tri roky po pôrode 10...potom som ich schudla akosi od septembra (teda 6) a šup...som tehotná znovu...a o ďalšie 2kg menej... :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 122
Registrovaný: Uto Mar 10, 2009 6:38 pm

Re: ako prekabátiť nevoľnosť?

od vedejova » Sob Feb 06, 2010 1:10 pm

lubenka77 píše:Dievčatá, som v 9tt a už dbva týždne trpím neskonale, takú dietu účinnú som hádam ešte nemala (teda naposledy pred 5 rokmi pri prvom synovi), ale momentálne jediné, čo mi nevadí, je čokoládový mňam a chlieb so syrokrémom. :( Ešte tento týždeň mám dovolenku, ale od budúceho týždňa idem do práce, mám z toho obavy, ako to idem prežiť. V prvom tehotenstve mi bolo zle akurát cez Vianoce stále (mám ten istý termín pôrodu ako vtedy) a potom pravidelne vždy večer, no katastrofa, do dákeho asi 5. mesiaca, potom to už bola relatívne OK. Máte nejakú osvedčenú radu ako s tým vybabrať?


Ahoj, už ti tie nevolnosti prešli? Mne už ano len mám neaké problémy so žlčníkom nemožem jesť úplne všetko.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 531
Registrovaný: Sob Sep 26, 2009 2:09 pm

od lubenka77 » Str Feb 10, 2010 6:35 pm

Ahoj, vo veľkej miere áno, kým nemám prázdny žalúdok, tak je to relatívne OK, lenže momentálne som chorá, takže stále nič moc :cry:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 122
Registrovaný: Uto Mar 10, 2009 6:38 pm

od vedejova » Pon Feb 15, 2010 8:48 pm

Ani som nazbadala že si už napísala, dúfam že už si ok. Ja som bola chorá jeden deň mala som horúčku vracala som aj vodu, takže som nič do usť nemohla dať, bola som na pohotovosti na injekciu a na druhý deń som bola ok, ale neviem čo mi to bolo, lebo som sa v ten jeden deň nevládala ani postaviť z postele, tak mi bolo špatne a točila sa mi hlava, bolelo ma celé telo, ozaj berieš neaké vitamíny pre tehotné, ja ano babyplan asi preto som sa tak skoro z toho dostala, okrem toho som si teraz dala aj magnezium plus B6 a C vitamín,ale to nie každý ďeň. Ja som už takmer v pohode ale mám občas kyselínu, ale ešte po tej chorobe som asi 6 dní brala Espumisan, ten sa može aj v tehotenstve a je úžasný, ja som ho brala miesto Torecanu, ktorý mi na pohotovosti predpísal lekár.
Myslím že to bola lepšia alternatíva. :)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 531
Registrovaný: Sob Sep 26, 2009 2:09 pm

od lubenka77 » Uto Feb 16, 2010 1:43 pm

Hm, ešte som PN, ale už je to oveľa lepšie...vitamíny som nebrala, len kyselinu listovú, a snažím sa stravovať zdravo, čo sa nie vždy darí :) žalúdok ma momentálne netrápi, ale presne také príznaky ako ty som mala s prvým synom, tiež približne v takomto období, to som ani nebola schopná vstať z postele a ísť do roboty...a tiež to trvalo jeden deň, potom pohoda...Kedy máš termín? Ja 12.-19.8.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 122
Registrovaný: Uto Mar 10, 2009 6:38 pm

Ďalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť