Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Pôrod a šestonedelie - Epidurálka

Epidurálka

od renatasi » Pon Okt 26, 2009 2:38 pm

Ahojte,maminy čo ste rodili pomocou epidurálky,aký ste mali pocit pri zavádzaní?Ja som cítila hroznú bolesť vystreľujúcu do nôh.Doktorka sa mi ju pokúšala zaviesť 4 krát,ale tá bolesť tam bola stále.Nakoniec som ju prosila,že už žiadnu EPI.nechcem.Pani doktorka bola veľmi milá a vraj sa s takým niečim ešte nestretla.Problémi s chrbticou nemám tak neviem a to nie som žiadna citlivka.Ďakujem za všetky odpovede. :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 44
Registrovaný: Pia Apr 10, 2009 6:00 pm

od martinka74 » Pon Okt 26, 2009 4:19 pm

Ahoj,tak to ste na tom este dobre.Epiduralku nikdy viac.Mne ju zavadzali na Antolskej v Ba.Trvalo im to 1,5 hodiny,kym sa to krasaviciam podarilo,stale sa nemohli trafit a len ma buzerovali.Ja som mala neuveritelne silne kontrakcie a jednu za druhou,lebo som mala vyvolavany porod plus do toho tie ich pokusi,ked sa im to podarilo,tak nestihla zabrat lebo uz som rodila a poro trval 10 minut.Este asi mesiac ma bolel chrbat a mala som ho chrastavy.Za tento pozitok som si zaplatila 2500 SK.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 565
Registrovaný: Pon Jún 23, 2008 12:00 am

od Jupiter41 » Pon Okt 26, 2009 5:18 pm

No u mna to bol tiez zazitok, takze druhy porod jednoznacne bez EPI. Rodila som este pred siedmimi rokmi v Kochu. EPI sa mi snazili zaviest tiez asi hodinu a pol, pritom som dostala tri umrtvovacky do chrbta a na ploche cca.2x2 cm som mala 12 neuspesnych vpichov. Ukoncili sme to trapenie tym, ze som jeden zo sto pripadov, ktory ma vyrastok na chrbtici medzi stavcami. Horsie je, ze do dnesneho dna ma ta chrbtica na tom mieste bolieva a to dost silno. :( Takze nikdy viac, lebo by to zrejme aj tak neslo...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 153
Registrovaný: Pon Feb 23, 2009 9:16 pm

od natusa » Uto Okt 27, 2009 7:07 am

ja mam opacnu skusenost .epidural som nechcela ,no dve deti somodrodila bez tak to zvladném aaale nakoniec som si ho na radu doktora dala aj ja.zaviedol mi ho primar anesteziologie.a ani som nevedela kedy a baby poviem vam bez srandy ze som najvecie bolesti srespala monitorova na sale.pre mna teda uzasna vec.ani ked mi to bol po porode vydrat nic hrozne to nebolo.ja som bola nadmieru spokojna.mozno to je aj tym kedy,kto a ako to zavadza.mne vtedy doktor povedal ze velmi zalezi kedy sa epidural zavedie ak prilis skoro napr.nemusi zabrat ze skor prerusi kontracie.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1327
Registrovaný: Uto Sep 02, 2008 2:29 pm

od petronelanj » Str Nov 25, 2009 10:25 pm

Ahojte maminky... aj ja som rodila Epiduralom,mala som dobru skusenost, som rada ze som sa nato dala, bolo to uplne bezbolestne, necitila som ziadne kontrakcie a prespala som aj s manzelom asi hodinu a pol, potom prisla doktorka a oznamila nam ze ideme na to :) takze cely porod som vobec necitila a maly bol vonku za 20minut. , este by som chcela dodat ze mi epidural pichali v Usa, a poistovna mi vsetko hradila, ked mam pravdu povedat na SR by som sa bala ist na epiduralku pretoze tu to nieje tak bezna zalezitost,a este k tomu ma zarazilo ze si to kazdy musi hradit sam ...No momentalne cakame druhe babatko, v CR a to pride na svet uz bez Epiduralu :)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 4
Registrovaný: Pon Júl 09, 2007 12:00 am

od teysii » Sob Dec 12, 2009 9:25 pm

Ja nemám žiadnu skúsenost s epidurálkou.ale ked som pri prvej dcérke už ležala na pôrodnom stole a doktory sa tam dohadovali o kolkej mi budú robit cisársky,tak sa ma ani nepítali či chcem alebo nechcem epidural.len ja som sa opítala či budem mat celkovú anestézu a doktorka ostala riadne prekvapená,že nebude epiduralka.ani sa ma nepítali.a ja sa jej dost bojím,lebo mam dost silné migrény a počula som,že ženám čo maju migrény potom ide rozdrapit hlavu.toto druhé ešte neviem ako príde na svet či zas cisárskym alebo klasicky.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 21
Registrovaný: Štv Jún 12, 2008 12:00 am

od lubenka77 » Uto Dec 15, 2009 5:27 pm

martinka74 píše:Ahoj,tak to ste na tom este dobre.Epiduralku nikdy viac.Mne ju zavadzali na Antolskej v Ba.Trvalo im to 1,5 hodiny,kym sa to krasaviciam podarilo,stale sa nemohli trafit a len ma buzerovali.Ja som mala neuveritelne silne kontrakcie a jednu za druhou,lebo som mala vyvolavany porod plus do toho tie ich pokusi,ked sa im to podarilo,tak nestihla zabrat lebo uz som rodila a poro trval 10 minut.Este asi mesiac ma bolel chrbat a mala som ho chrastavy.Za tento pozitok som si zaplatila 2500 SK.


No ja mám presne takú istú skúsenosť, EPI mi zavádzali, keď som bola na 7-8 cm otvorená, takže úľava žiadna, kontrakcie každú minútu, tie ženy boli síce fakt milé, ale som si povedala...nikdy viac...a chrbát ma bolel 2 roky v mieste vpichu...takže ak by náhodou bolo ďalšie bábo, určite si EPI nedám...a stálo to u nás v LM 3000 Sk (pred 4 rokmi).
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 122
Registrovaný: Uto Mar 10, 2009 6:38 pm

od Lenkah » Pon Feb 22, 2010 11:13 am

Ja som rodila 2x a mala som aj 2x epidurál a nemala som absolútne žiaden problém, či so zavádzaním, či počas pôrodu a potom. Pre mňa osobne úľava od bolesti :wink: Aj keď pri druhom pôrode mi moc nepomohla, lebo som bola veľká "hrdinka". Anesteziologička mi hovorila, že ak už budem pociťovať kontrakcie, mám ju zavolať a dopichne mi epi. Samozrejme už som ich cítila, ale dali sa vydržať, tak si hovorím, že na čo. O 5 minút som rýchlo zmenila názor :D a zavolala ju, nech mi ju dopichne. A bola zlatá a hovorí mi, no ale to ste ma mali zavolať skôr, ja Vám ju síce teraz dopichnem, ale ona začne účinkovať až o 15 minút. Kým zaúčinkovala, malý bol na svete :D :D Tak som si druhý pôrod odkrútila bez nej, ale aspoň na šitie mi už zabrala :D :D Takže ak sa niekto chystáte rodiť s epi, tak nečakajte tak dhlo ako ja, aby neprestala účinkovať :D :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 46
Registrovaný: Ned Sep 02, 2007 12:00 am

od luckab » Uto Mar 23, 2010 5:45 pm

Ja som rodila pred dvomi rokmi. Už v ranom štádiu tehotenstva som vedela, že určite si dám epidurálku, keďže všetky kamošky mi ju opisovali ako najväčší zázrak sveta. No prišiel deň D, doktor rozhodol že je čas pichnúť epidurálku. Vo dverách sa objavila mladá pani doktorka - anesteziologička, ktorej som si najprv myslela že je to nejaká študentka medicíny. Keď som si dala dokopy jej vek s tým koľko asi môže mať skúseností, veľkú dôveru som k nej veru nemala. No už sa nedalo cúvnuť. Pri zavádzaní epi som síce necítila žiadnu bolesť, iba veľmi nepríjemný tlak. S blížiacim sa časom môjho pôrodu sa bolesti neuveriteľňe stupňovali, a aj keď mi pravidelne dopichávali najvyššiu možnú dávku anestetika, neustupovali. Už som si hovorila že doktor si o mne bude myslieť že si vymýšľam, ale aj keď som bola chrbtom k monitoru, moje tvrdenie o silnej kontrakcii sa zhodovalo s číslami na monitore. Nakoniec doktor skonštatoval, že epidurálka mi bola zle zavedená, keďže som všetko cítila. A to ešte nie je všetko. Anestetikum sa má dopichávať do 3 dní od pôrodu (už si presne nepamätám v akom časovom intervale), no ja som rodila poobede o 13.55 a večer keď mi pani doktorka prišla podať ďalšiu dávku, odpadol jej katéter napojený na hadičku a už nebolo možné mi anestetikum podať. Takže mi to museli ešte v ten večer z chrbta vybrať. Ako iste usúdite, epidurálka bola pre mňa zbytočná, a 2000 sk, ktoré sme za ňu zaplatili mi samozrejme nikto nevrátil. A ešte musím dodať, že aj keď som už presne 27 mesiacov po pôrode, pri zmene počasia mám bolesti v mieste vpichu a presne od pôrodu ma bolieva hlava a krčná chrbtica. Týmto svojim príspevkom nechcem nikoho odradiť, ako som už písala, všetky kamošky si epi chválili. Beriem to tak, že ja som nemala šťastie na anesteziologičku, a možno aj nie každý organizmus prijme tú epidurálku...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 213
Registrovaný: Pia Dec 12, 2008 8:28 am

od sandras » Uto Mar 23, 2010 7:43 pm

lubenka77 píše:No ja mám presne takú istú skúsenosť, EPI mi zavádzali, keď som bola na 7-8 cm otvorená, takže úľava žiadna, kontrakcie každú minútu, tie ženy boli síce fakt milé, ale som si povedala...nikdy viac...a chrbát ma bolel 2 roky v mieste vpichu...takže ak by náhodou bolo ďalšie bábo, určite si EPI nedám...a stálo to u nás v LM 3000 Sk (pred 4 rokmi).


to ti už akože načo bola??? Doktorko si robil biznis???
toto je choré, že pichaju do žien epidurálku, ked dobre vedia, že jej už bude na dve veci :roll: :roll: :roll:

mne sa osobne tento "biznis so strachom" nepáči. Rodila som 2x, porody som mala odlišné - prvý dosť dlho sa ťahajúci, viac ma vyčerpávali nejkonečné hodiny, ako samotné bolesti. Druhá velmi rýchly, ale zasa bolestivejší. Oba sa dali zvládnuť bez epidurálky.
Skor ako sa matka rozhodne, mala by si zvážiť všetky riziká http://tehotenstvo.rodinka.sk/index.php ... -ako-vyhra . Hovorili s vami lekári pred pichaním epiduralky o rizikách primeraným spôsobom? Povedali vam, čo vas čaká, aké budete mať pocity, ake su možné problemy a vedlajšie účinky potom? Povzbudili vás v tom, že prirodzený pôrod nie je nič hrozné ani neuveriteľne bolestivé? Skor ako strkať ženám pod nos liečivá mali by sa snažiť o to, aby porody prebiehali prirodzene bez zbytočných zásahov do ich priebehu. Ponúkli vam prípravu, cvičenie? Ak je žena v psychickej pohode a na bolesť pripravená, bolí to ovela menej.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od sandras » Uto Mar 23, 2010 7:59 pm

petronelanj píše: cely porod som vobec necitila a maly bol vonku za 20minut.
nebolo ti to luto, že si necítila svoje dieťa prichádzať na svet?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2143
Registrovaný: Pon Apr 21, 2008 12:00 am

od lubenka77 » Str Mar 24, 2010 3:48 pm

to ti už akože načo bola??? Doktorko si robil biznis???
toto je choré, že pichaju do žien epidurálku, ked dobre vedia, že jej už bude na dve veci :roll: :roll: :roll:

No asi na nič :D :D :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 122
Registrovaný: Uto Mar 10, 2009 6:38 pm

od Janka81 » Sob Apr 10, 2010 9:25 pm

Ja si na epidurálku nedám dopustiť :lol: :lol: :lol: Rodila som vo Fakultnej v Martine v 2002,napichnuté to bolo na prvýkrát a všetko to bolo supéér--fakt záleží,kto vám to pichne :wink: Najviac ženy bez nej nadávali snád na to šitie na konci..no my nič necítime :P :lol: :wink: a aj celkovo bolesti pri pôrode skoro žiadne..len tlak väčší na samotnom konci--tak sa toho nebojte :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2810
Registrovaný: Uto Máj 27, 2008 12:00 am

od Janka81 » Sob Apr 10, 2010 9:30 pm

sandras píše:
petronelanj píše: cely porod som vobec necitila a maly bol vonku za 20minut.
nebolo ti to luto, že si necítila svoje dieťa prichádzať na svet?


joj..ved to je väčšinou veľká nepríjemná bolesť a žiaden pôžitok :roll: my matky s epi sme predsa pri pôrode a práveže máme šancu cítiť to príjemnejšie-radosť počas celého pôrodu viac-menej-preciťovať bolesť pôžitok nie je-- a mna osobne ani len nenapadlo niečo ľutovať--ved položme si otázku.."máme ľutovať to,že sme necítili bolesť?" a všetko iné okolo dieťatka každá predsa cíti..je to v srdci a svedčí o tom naša náruč :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 2810
Registrovaný: Uto Máj 27, 2008 12:00 am

od martinka74 » Sob Apr 10, 2010 10:57 pm

Jani uplne suhlasim,tiez by som sa bola rada vzdala toho pozitku z bolesti.Ale nasi sikovní zdravotnici mi to akosi nedopriali.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 565
Registrovaný: Pon Jún 23, 2008 12:00 am

Ďalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť