Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Úrady - Potrebujem radu pre kamaratku !!!

Potrebujem radu pre kamaratku !!!

od mataka » Uto Dec 01, 2009 4:39 pm

POTREBOVALA BYSOM RADU PRE KAMARATKU,DOSTALA SA DO FINANCNYCH PROBLEMOV A OZVAL SA JEJ PAN EXEKUTOR A POTREBOVALA BY VEDIET CI JEJ MOZE SIAHNUT NA RODICOVSKY PRISPEVOK TO JEST TYCH 170 EUR MOHLI BY STE NAM PORADIT DAKUJEM :cry: :cry: :cry: :cry:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lilima » Uto Dec 01, 2009 5:37 pm

Dobry den..Vidim,ze zatial vam nikto neporadil...No nemam s tym skusenost :roll: ,ale osobne si myslim,ze ak jej nebude mat co vziat doma,tak myslim ze ano.. :cry: Ja si to vsak len myslim,ale pockajte su tu super maminy,niektora vam to urcite zisti a napise.. :idea:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od mataka » Uto Dec 01, 2009 5:44 pm

dakujem vsetko pomoze kazda rada ale moj nazor je taky ze nemoze lebo to neni ani minimalna mzda ta suma co dostava pockam este a uvidime :!: :!: :!:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lilima » Uto Dec 01, 2009 6:13 pm

Takze mataka,nieco som zistila na internete...Ak jej exekutor nema doma co vziat ,moze siahnut aj na matersku a to takym sposobom,ze da priamo socialke prikaz na zrazky,moze sa aj stat,ze ak je vydata a manzel ma prijem,ona je vsak dlznik a materska jej chodi na ucet,exekutor da prikaz na uplne zablokovanie uctu,alebo pozastavenie celej davky-to u socialnej..Moze zajst az tak daleko,ze jej necha len zivotne minimum,ak manzel pracuje... :cry: Ale este som sa docitala,ze je aj nejaka moznost splatok,ak prejavi dobru volu.. :wink: V kazdom pripade by som skusila,si dat matersku posielat cez postu,alebo ked uz na ucet,tak na niekoho kto nema take priezvysko ako ja... :idea:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od mataka » Uto Dec 01, 2009 6:34 pm

manzela ma a peniaze dostava cez postu ucet uz ma zablokovany este to stihla ale prisiel jej papier na zrazky z inych primov ale rodicovsky prispevok nieje podla mna prijen to dostava dieta tych 170 eur a to neni ani zivotne minimum ani minimalna mzda a peniaze chodia z odboru soc.veci a rodiny a nie zo soc. poistovne lebo ten papier poslal aj do soc.poistovne a je tan nieco v takom zmysle ze ak si spori na dochodok aj na to jej mozu siahnut to co si ona spori na dochodok :!: :!: :!: :!:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od zuzkak1983 » Uto Dec 01, 2009 6:46 pm

myslím že materskú jej vziať nemôže.u kmarátk bol exekútor,nakoľko jej bývalý manžel nespláca pôžičky a existuje také niečo ako životné minimum na ženu a na dieťa,ona dostávala dokonca materskú vyše 12 tisíc prvých 6 mesiacov apovedali jej,že to je socialna dávka,že to jej vziať nemôžu.tak neviem a jednalo sa tam o vyše 300tisíc dlh.ona bola rozvedená a 2 deti má
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od mataka » Uto Dec 01, 2009 6:51 pm

ja si tiez myslim ze na to nemaju narok tam je dlh okolo 70 000 sk a vziat jej nemaju co co v takom pripade ked neni z coho splacat a nemaju jej co vziat :!: :!: :!: :!:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od zuzkak1983 » Uto Dec 01, 2009 6:53 pm

http://moje.hnonline.sk/node/156 a tu som našla,že socialne dávky,ročovský príspevo a proste všetko načo sa nemôže siahnuť a aké námietky treba podať..
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od zuzkak1983 » Uto Dec 01, 2009 6:56 pm

čo v prípade,že jej nemajú čo vziať??no budú čakať a narastať penále,úroky z omeškania a keď sa niekedy zamestná,tak jej budú strhávať z paltu,nedotknuteľná časť je 5642sk,ak to už nezmenili..takže buď robiť celý život na čierno,alebo na polovičný úvazok
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od mataka » Uto Dec 01, 2009 7:05 pm

dakujem ale tu som sa docitala ze na to nema narok siahnut :!: :!: :!:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od adinka33 » Uto Dec 01, 2009 8:22 pm

ahoj, na rodicovsky prispevok ani na matersku sa nesiaha, nakolko je to socialna davka,,,,,, ale ak mozem poradit, treba ist priamo za panom exekutorom a dohodnut sa na pravidelnych splatkach,,, podotykam, tie splatky musia byt naozaj dodrzane!!,,, vacsina exekutorov je ochotna sa dohodnut aj na malych splatkach,,, (napr. predtym sa dalo aj na 500Sk mesacne)... pokial exekutor zisti hocijaky majetok, staci aj malicky a nedodrzi sa jedna jedina splatka, okamzite na to siaha,,,,

ale myslim, ze na ten dochodok by jej mozno mohol siahnut ako na "iny prijem" - teda exekucnym prikazom zrazkami z ineho prijmu, ale nie som si tym ista,,,
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od mataka » Uto Dec 01, 2009 9:17 pm

bola za nim a nedalo sa s nim dal jej platit 150 eur mesacne a financne su tak na tom ze ledva vyziju oni dakujem za rady :!: :!: :!:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od martuskab » Str Dec 02, 2009 11:02 pm

Viem,že to nieje najlepšie riešenie,ale neskusili by si zobrať nejaký úver...napr.100 000sk,aby im nenarastali penále a aby mali aj nejaku rezervu na splácanie úveru,aspoň na nejaký čas,kým nepôjde z rodičovského do práce alebo aspoň na dohodu.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od mataka » Štv Dec 03, 2009 2:37 pm

to by sa dalo riesit uverom ale boja sa lebo manzel to tiez nema ruzove s robotou a dnes jej prisiel papier ze ak sa nedostavi stanoveny termin k nemu ze pride osobne za nou domov ,tak tam volala s tym ze tam nemoze prist a ma napisat prehlasenie ze nic nevlastni a neviete nam poradit ako sa taketo nieco pise a dohodli sa od januara na splatky po 50 eur mesacne tak dufam ze to bude o :!: :!: :!: kl
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lucifukball » Štv Dec 03, 2009 2:57 pm

ahoj no nie som si presne istá ale takto asi:

dolupodpísaná ............ narodená.... trvalým bydliskom..............čestne prehlasujem, že nevlastním žiadny hnuteľný a ani nehnuteľný majetok.

a dole sa podpíše pred notárom
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Ďalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť